ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΤΑ: Θυσιάστηκε ως «Ιφιγένεια» ο CEO Γρηγόρης Σκλήκας – Κυβερνητική στάχτη στα μάτια για τη διάλυση των ταχυδρομείων

Το Μαξίμου τα φόρτωσε στον... τελευταίο τροχό της αμάξης για το εθνικό φιάσκο με τα ΕΛΤΑ - Καθαρά επικοινωνιακή η απομάκρυνση Σκλήκα
ΕΛΤΑ: Θυσιάστηκε ως «Ιφιγένεια» ο CEO Γρηγόρης Σκλήκας – Κυβερνητική στάχτη στα μάτια για τη διάλυση των ταχυδρομείων

O διευθύνοντας σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γρηγόρης Σκλήκας, έγινε τελικά η «Ιφιγένεια» που θυσίασε το Μαξίμου για να κατευνάσει την οργή για το κλείσιμο των 204 καταστημάτων του οργανισμού. Όπως αναμενόταν, ο CEO των ΕΛΤΑ υπέβαλε τελικά την παραίτησή του με επιστολή του προς το Υπερταμείο και τη διοίκηση των ΕΛΤΑ. Κανονικά τα ΕΛΤΑ υπάγονται στο Υπερταμείο, αλλά οι πιέσεις του Μαξίμου ήταν αρκετές για να έρθει αυτή η εξέλιξη.

Μετά τον γαλάζιο «εμφύλιο» που ξέσπασε από δεκάδες βουλευτές της κυβέρνησης οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τη συρρίκνωση των ΕΛΤΑ, το Μαξίμου κατέφυγε στην συνήθη «λύση» που ακολουθεί σε τέτοιες περιπτώσεις: να φορτώνει τις ευθύνες στον τελευταίο… τροχό της αμάξης και να τον αποπέμπει. Ενδεικτικά της φορτισμένης κατάστασης εντός της ΝΔ, είναι τα όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, δηλώνοντας στον ΑΝΤ1 ότι με την ανακοίνωση του κλεισίματος των καταστημάτων των ΕΛΤΑ «παρέλασαν 30 βουλευτές του κόμματός μου, της ΝΔ, από το γραφείο μου εις έξαλλη κατάσταση».

Παρά το γεγονός ότι ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο είχαν πλήρη επίγνωση για το «πετσόκομμα» των ΕΛΤΑ, αλλά το προωθούσαν κιόλας, επιστρατεύτηκε το αφήγημα ότι φταίνε οι βιαστικοί χειρισμοί που έκανε ο κ. Σκλήκας. Δηλαδή στην ουσία, το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι το κλείσιμο των υποκαταστημάτων αλλά ο βιαστικός τρόπος που σχεδιάστηκε και ανακοινώθηκε!

Στην επιστολή παραίτησής του, ο Γρηγόρης Σκλήκας υπερασπίζεται πλήρως τις στρατηγικές επιλογές του και επιμένει για τη μη βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ, αναφέροντας μάλιστα ότι αν το σχέδιο του δεν εφαρμοστεί «θα τεθεί σε κίνδυνο η ρευστότητα και η δυνατότητα καταβολής μισθών στους εργαζομένους».

Η παραίτηση Σκλήκα χρησιμοποιείται ως εκτονωτική «βαλβίδα» για τη δύσκολη θέση όπου έχει περιέλθει το Μαξίμου και μάλιστα έγινε αφορμή για να αναβληθεί η έκτακτη συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών για τα ΕΛΤΑ που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 13:00. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φοβάται το περεταίρω επικοινωνιακό κόστος από το ζήτημα των ΕΛΤΑ και επιθυμεί διακαώς να το μετριάσει.

Ωστόσο οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλήρως ότι η τρίμηνη αναβολή του κλεισίματος 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ (ενώ έχει μπει ήδη λουκέτο σε 46 ταχυδρομεία) και η παραίτηση Σκλήκα, δεν αλλάζει τίποτα από την ουσία αυτής της καταστροφικής απόφασης για την ελληνική περιφέρεια. Δεκάδες γαλάζιοι βουλευτές (ακόμα και της μητσοτακικής πτέρυγας) επιμένουν ότι η απόφαση για τα λουκέτα πρέπει να ανακληθεί οριστικά. Στον αντίποδα ο Κωστής Χατζηδάκης μαζί με τον στενό πυρήνα του Μαξίμου, στηρίζουν τη συρρίκνωση του οργανισμού. Το βέβαιο είναι ότι αυτή η εσωκομματική σύγκρουση θα φέρει μεγάλες αναταράξεις, στο ήδη καταρρέον εσωτερικό της ΝΔ.

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Εκατομμύρια τιμητικά στεφάνια και κοσμικές εκδηλώσεις μνήμης δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα ψίχουλο από αυτό που προσφέρει ένα και μόνο Ψυχοσάββατο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Όλα για τη «βιτρίνα» - Κλιμάκια απολύμαναν τα τρακτέρ των Αγροτών πριν καταφθάσουν στην Αθήνα - Έχει... πρόβατα η πλατεία Συντάγματος;

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

«Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που δεν φοβάται - Ο διάλογος χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, γίνεται άλλοθι στις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία