ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Τότε ξεκινάνε οι αιτήσεις στο myΘέρμανση – Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Το σύστημα προετοιμάζεται για να δεχτεί τις αιτήσεις των δικαιούχων. Δείτε πότε ανοίγει η πλατφόρμα.
Επίδομα θέρμανσης: Τότε ξεκινάνε οι αιτήσεις στο myΘέρμανση – Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Με αλλαγές θα δοθεί το φετινό επίδομα θέρμανσης το οποίο μπορεί να διπλασιαστεί για τους δικαιούχους κάτω από συγκεκριμένους παράγοντες.

Τα επιδόματα συνεχίζονται από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια βοήθειας στους οικονομικού εξαθλιωμένους πολίτες αν και τα τελικά ποσά μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με αυτά που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες.

Το φετινό επίδομα θέρμανσης υπολογίζεται πως θα έχει πάνω από 1,3 εκατομμύρια δικαιούχους. Οι αιτήσεις στο myΘέρμανση αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσουν στο προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα του myΘέρμανση αναμένεται να ανοίξει και να αρχίσουν οι αιτήσεις στα τέλη του Οκτωβρίου.

Τα κριτήρια των δικαιούχων αναμένεται να καθοριστούν από το Υπουργείο Οικονομικών μέσα στις επόμενες ημέρες.

Επίδομα θέρμανσης: Τα τελικά ποσά και πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Το ποσό που θα δοθεί θα είναι αυξημένο φέτος σε σχέση με πέρσι. Η επιδότηση βρίσκεται στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης και θα πολλαπλασιάζεται ανάλογα με το συντελεστή της περιοχής στην οποία διαμένει ο δικαιούχος (σ.σ. ανάλογα με το κρύο της κάθε περιοχής). Το τελικό ποσό προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Οι πληρωμές στους δηλωμένους λογαριασμούς αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές Δεκεμβρίου. Πρώτα όμως θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι αποδείξεις της αγοράς πετρελαίου στο σύστημα.

Όλα αυτά την ώρα η Κομισιόν επιβάλει φόρο 33% στα διυλιστήρια προκειμένου να πέσει η τιμή του σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της ακρίβειας.

Το επίδομα διπλασιάζεται σύμφωνα με την κυβέρνηση σε όσους πολίτες αλλάξουν τη θέρμανση τους από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο.

Συντάξεις δημοσίου: Αύξηση του ηλικιακού ορίου – Ποιους αφορά

Ρεπορτάζ εξαθλίωσης η ΕΡΤ: Ηλεκτρικές κουβέρτες και κουκούτσια από ροδάκινα για να βγάλετε χειμώνα!

Απόρρητο: Έγκλημα με ηθικούς αυτουργούς: 36χρονη οδοντίατρος σε αναστολή αυτοκτόνησε – Δεν άντεξε την εξαθλίωση!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Τότε ξεκινάνε οι αιτήσεις στο myΘέρμανση – Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις