ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πετρέλαιο: Φόρο 33% επιβάλει η Κομισιόν στα διυλιστήρια ώστε να πέσει η τιμή του

Σε μία νέα προσπάθεια για να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου και τα υπερκέρδη των εταιριών προχωράει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πετρέλαιο: Φόρο 33% επιβάλει η Κομισιόν στα διυλιστήρια ώστε να πέσει η τιμή του

Οι επιδοτήσεις αποδεικνύεται πως από μόνες τους δε φτάνουν. Έτσι, με την τιμή στο πετρέλαιο να έχει φτάσει στα ύψη και να αναμένεται να ανέβει κι άλλο το χειμώνα, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωράνε σε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειάς του.

Όπως έφερε στη δημοσιότητα ο Γιώργος Αυτιάς στο ΣΚΑΪ, σε έγγραφό της η Κομισιόν επιβάλει φόρο της τάξεως του 33% στις βιομηχανίες πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και διυλιστηρίων οι οποίες εμφανίζουν υπερκέρδη το τελευταίο διάστημα.

Η επιβολή του συγκεκριμένου φόρου πρέπει να γίνει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου αυτού τους έτους δηλαδή του 2022 ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις για να μειωθεί η τιμή στο πετρέλαιο.

Ο συγκεκριμένος φόρος επιβάλλεται επιπλέον από τους τακτικούς φόρους οι οποίοι βρίσκονται στο 20%. Η βάση για το 33% θα είναι τα κέρδη προ φόρων του οικονομικού έτους 2022, που είναι πάνω από 20% υψηλότερα από τον μέσο όρο των τελευταίων τριών ετών.

Στην Ελλάδα όπως όλα δείχνουν αυτή η έκτακτη εισφορά θα προχωρήσει στο ίδιο μοντέλο με τη φορολόγηση των υπερκερδών εταιριών ηλεκτρική ενέργειας και φυσικού αερίου.

Όλα αυτά την ώρα που στην Ελλάδα η Κυβέρνηση προωθεί την αλλαγή της θέρμανσης από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο αν και το κόστος μιας τέτοιας μετατροπής είναι υψηλό.

Να θυμίσουμε ότι αυτή η πρόταση της Κομισιόν έρχεται λίγες μέρες μετά την σοκαριστική πρόταση για «μείωση κατανάλωσης 4 ώρες την ημέρα» η οποία φέρνει δυστοπικές εικόνες στην Ευρώπη.

Νέο επίδομα θέρμανσης: Ποιους αφορά και πότε θα δοθεί – Τρόποι για να ρίξετε το κόστος της θέρμανσης

«Βόμβα» από τον πρόεδρο ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Οι πάροχοι ρεύματος αγοράζουν με 454 ευρώ και πουλάνε με 790»!

Αδιανόητο σκηνικό στη Σαντορίνη – Δάσκαλος μένει στο σχολείο γιατί δεν βρίσκει σπίτι να νοικιάσει

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πετρέλαιο: Φόρο 33% επιβάλει η Κομισιόν στα διυλιστήρια ώστε να πέσει η τιμή του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.