ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταγή ακρίβειας: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι – Πότε και πώς θα δοθεί

Έρχεται νέα επιταγή ακρίβειας ύψους 200 ευρώ - Τα ποσά και οι δικαιούχοι.
Επιταγή ακρίβειας: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι – Πότε και πώς θα δοθεί

Την ώρα που περιμένουμε νέες αυξήσεις φωτιά στα βασικά προϊόντα των σούπερ μάρκετ, αλλά και νέα απότομη αύξηση στην τιμή της βενζίνης, έρχεται ένα έκτακτο επίδομα το οποίο θα λειτουργήσει σαν επιταγή ακρίβειας.

Όπως διαβάσατε στο Sportime, οι νέες τιμές να έχουν φέρει τεράστιες αντιδράσεις από τους πολίτες, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να κερδίσει απλά τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ.

Πότε και πώς θα πάρετε τα 200 ευρώ

Η επιταγή ακρίβειας λοιπόν αναμένεται να ανακοινωθεί μεταξύ άλλων μέτρων στήριξης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με το επίδομα να δίνεται στους πολίτες το φθινόπωρο.

Πρόκειται για το επίδομα το οποίο είχε τις περισσότερες πιθανότητες να προχωρήσει κανονικά, ενώ θα υπάρχει μία ανατροπή για τους δικαιούχους.

Σε ό,τι αφορά τα ποσά, στα σενάρια που επεξεργάζονται σοβαρά στο οικονομικό επιτελείο είναι να μην είναι ενιαίο το ποσό, για όλους δηλαδή τα 200 ευρώ.

Αντίθετα, δεν αποκλείεται να υπάρχουν ζώνες που θα ξεκινούν από τα 100 με 130 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι τα 200 με 250 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η επιταγή ακρίβειας στον πρώτο γύρο είχε μοιραστεί σε 5 κατηγορίες πολιτών, ωστόσο, πλέον, από τις πιο επίσημες δηλώσεις, προεξοφλείται ότι θα δοθεί σε περισσότερους.

Οι πέντε κατηγορίες που είχαν πάρει έκτακτο επίδομα το Πάσχα ήταν:

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ



Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιταγή ακρίβειας: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι – Πότε και πώς θα δοθεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.