ΕΣΥ: Συνεχίζει να «βουλιάζει» από ράντζα το «Αττικόν» – Χάος στις εφημερίες
Σε απόγνωση βρίσκεται το προσωπικό του Αττικόν μαζί με τους ασθενείς, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης βλέπει... εξαφανισμένα ράντζα
Το ΕΣΥ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το δράμα του να έχει τον πιο… πολυάσχολο υπουργό Υγείας που να απασχολείται με οτιδήποτε άλλο παρεκτός την πραγματική βελτίωση των νοσοκομείων.
Ένα από τα νοσοκομεία που λειτουργεί ως «δείκτης» της τραγικής κατάστασης που βρίσκονται οι δομές υγείας, είναι αναμφίβολα το «Αττικόν». Όσο και αν ο υπουργός προσπαθεί πότε – πότε να συγυρίσει όσα βλέπει η… πεθερά για να κάνει post «επιτυχίας» στα social, το Αττικόν συνεχίζει να «φρακάρει» από ράντζα και φορεία. Κάθε εφημερία είναι και ένας άθλος, αφού το υποστελεχωμένο προσωπικό παλεύει με ένα κυριολεκτικό χάος.
Πριν λίγο καιρό συνέβη να εγκριθούν 200 άτομα για νοσηλεία σε μία μόλις μέρα, αλλά αφού δεν υπήρχαν οι ανάλογες κλίνες, οι 152 ασθενείς «παρκαρίστηκαν» αναγκαστικά σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους, ώσπου να βρεθεί ο χώρος και ο χρόνος να εξυπηρετηθούν.
Το ντροπιαστικό φαινόμενο των ράντζων έχει γίνει πλέον αναγκαστικός «κανόνας». Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, στις τελευταίες τρεις εφημερίες, 364 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε ράντζα: 93 στις 20 Σεπτεμβρίου, 119 στις 24 Σεπτεμβρίου και 152 στις 28 Σεπτεμβρίου. Και αυτή η κατάσταση επικρατεί παρότι δεν έχουμε μπει ακόμα στα κρύα του Χειμώνα, όταν και θα πολλαπλασιαστούν οι εισαγωγές από κρυολογήματα, γρίπη και εποχικές ιώσεις.
Το «Αττικόν» υπερφορτώνεται από κόσμο λόγω της κατάρρευσης επαρχιακών δομών υγείας που θα μπορούσαν να καταμερίσουν καλύτερα τις ανάγκες. Συγκεκριμένα το 40% των ασθενών που πηγαίνουν στο «Αττικόν» προέρχεται από περιοχές εκτός Αττικής, κάτι που εντείνει πολύ περισσότερο το ήδη υπάρχον πρόβλημα του ελλιπούς προσωπικού.
Ζώντας σε μια παράλληλη πραγματικότητα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εδώ και μήνες πανηγυρίζει μόνος του ότι τα ράντζα στα νοσοκομεία έχουν… εξαφανιστεί. Φυσικά το μόνο που έχει όντως εξαφανιστεί είναι η πολιτική τσίπα από τις δηλώσεις του.
Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο OPEN, αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος και ανακοίνωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι να εξαλειφθούν τα ράντζα στο «Αττικόν» εντός των επόμενων 18 μηνών. Όπως είπε, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η κατασκευή νέας πτέρυγας που θα προσθέσει 70 κλίνες στη δυναμικότητα του νοσοκομείου, ενώ προχωρά και η ανακαίνιση του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», το οποίο αναμένεται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της δυτικής Αττικής.