ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθνικός ξεπεσμός: Ο πρώην… «μακεδονομάχος» Μητσοτάκης, μάλωσε τη Βουλγαρία επειδή εμποδίζει τα Σκόπια να ενταχθούν στην ΕΕ!

Στον πιο φανατικό οπαδό της Συμφωνίας των Πρεσπών εξελίσσεται ο πάλαι ποτέ... «μακεδονομάχος» Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εθνικός ξεπεσμός: Ο πρώην… «μακεδονομάχος» Μητσοτάκης, μάλωσε τη Βουλγαρία επειδή εμποδίζει τα Σκόπια να ενταχθούν στην ΕΕ!

Η κοροϊδία της κυβέρνησης των πρώην… «μακεδονομάχων» δεν έχει όρια, αφού φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν με κάθε αφορμή πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μετατραπεί στον πιο θερμό οπαδό της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Νέα Δημοκρατία που το 2019 κέρδισε τις εκλογές κάνοντας… σημαία τον «αγώνα» υπεράσπισης του ονόματος της Μακεδονίας, σήμερα έφτασε να επιδεικνύει τέτοιο ενδοτισμό για το ξεπούλημα της ιστορίας μας και τέτοιο ζήλο για να αναβαθμιστούν διπλωματικά τα Σκόπια, που ούτε ο ίδιος ο Ζάεφ δεν διαθέτει.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου των New York Times, Steven Erlanger, στα πλαίσια του συνεδρίου Athens Democracy Forum, o πρωθυπουργός δήλωσε πως : «Δεν υποστηρίζουμε την Βουλγαρία στα προβλήματα που δημιουργεί στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας»!

Ο πρωθυπουργός «δίνει μάχες» για τα Σκόπια και όχι για την Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνει απόλυτα τα λόγια που είπε πέρυσι ο Ζόραν Ζάεφ πως «έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον». Συνεχίζει να δίνει μάχες – ντροπή. Μιλάμε για τον απόλυτο εθνικό εξευτελισμό. Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας παρόλο που δεν έχει υποστεί παρόμοια επίθεση παραχάραξης και οικειοποίησης της ιστορίας της από τα Σκόπια, θέτει βέτο στην ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπιανών και η Ελληνική πλευρά που παρέδωσε όνομα, υπηκοότητα και γλώσσα, διαμαρτύρεται για το βέτο των Βουλγάρων!

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας με σοβαρό τρόπο υπερασπίζεται την ιστορία της, προστατεύεται από αλυτρωτικές τάσεις, αρνείται να αναγνωρίσει το ανέκδοτο του να ονομάζεται Μακεδονικός ένας καθαρά σλαβικός λαός, ποιεί τα αυτονόητα.

Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας φαίνεται πως είναι πολύ αδιάφορο θέμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που συμπεριφέρεται σαν «υπάλληλος» των Βρυξελλών, «μαλώνοντας» τη Βουλγαρία, που απλά έπραξε όσα δεν έπραξε ο ίδιος!

Και παρόλο που ακόμα και αυτή η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών δεν ακολουθείται πιστά από τους Σκοπιανούς, οι οποίοι την παραβιάζουν συχνά – πυκνά, ούτε αυτό φαίνεται να πτοεί τον πρωθυπουργό, για να συνεχίσει να δίνει… μάχες.

Κυβιστήσεις χωρίς τελειωμό

Και μη ξεχνάμε πως είναι ο ίδιος άνθρωπος που δήλωνε για τη Συμφωνία των Πρεσπών στις 24/1/2019 στη Βουλή πως: «η Ελλάδα μπορεί ανά πασά στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια»

Πραγματικά, πόσο πιο εξευτελιστικά μπορεί να συμπεριφερθεί η Νέα Δημοκρατία, παρασύροντας και το κύρος της χώρας μαζί της; Που χάθηκαν όλοι οι «μακεδονομάχοι» της παράταξης; Πόσες τέτοιες κυβιστήσεις έχει ακόμα το… πρόγραμμα μέχρι τις εκλογές;

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Απίστευτες δηλώσεις - Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει τη... χάρη στους αγρότες να διαδηλώσουν αλλά τους λέει να κάνουν στην... άκρη για να μην ενοχλούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

O Άρης Πορτοσάλτε εμφάνισε την ακρίβεια ως... ανάπτυξη και ο Αντώνης Κανάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Κερδίζει χρόνο η κυβέρνηση - Σε επίπεδο δηλώσεων επιλέγουν την μετριοπάθεια, αλλά στο πεδίο επιβάλλεται άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ

Κοινωνία
Κοινωνία: Προκλητικός Χρυσοχοΐδης μετά το ξύλο στους αγρότες: «Η αστυνομία δεν έχει καμία διάθεση σύγκρουσης και βίας»

Προκλητικός Χρυσοχοΐδης μετά το ξύλο στους αγρότες: «Η αστυνομία δεν έχει καμία διάθεση σύγκρουσης και βίας»

«Κανείς δεν μπορεί να καταλαμβάνει τελωνεία και λιμάνια» είπε ο υπουργός για τους αγρότες, ρίχνοντας και άλλο λάδι στη φωτιά

Κοινωνία