ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φεγγίτης έπεσε σε αίθουσα νηπίων στον Υμηττό! – Σε καθημερινό κίνδυνο τα παιδιά όσο η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα για τα σχολεία

Από θαύμα δεν χτύπησε παιδί, αφού το συμβάν συνέβη όταν ήταν κλειστό το σχολείο - Έξαλλοι οι γονείς εξέδωσαν οργισμένη ανακοίνωση
Φεγγίτης έπεσε σε αίθουσα νηπίων στον Υμηττό! – Σε καθημερινό κίνδυνο τα παιδιά όσο η κυβέρνηση δίνει ψίχουλα για τα σχολεία

Τα σχολεία της Ελλάδας εκπέμπουν σήμα κινδύνου εδώ και χρόνια, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να το ακούσει. Τα 100 εκατομμύρια ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι μεταφέρει από τις τράπεζες για ανακαίνιση και χτίσιμο νέων σχολείων, είναι ποσό κοροϊδίας, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Τα σχολεία που βρίσκονται σε κατάσταση κυριολεκτικής κατάρρευσης, είναι πάρα πολλά σε ολόκληρη τη χώρα. Πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα και να λάβει τέλος το δημοσιονομικό «ξεχαρβάλωμα» της παιδείας που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Δεν θέλουμε να είμαστε μάντεις κακών, αλλά η λογική λέει ότι δεν θα αργήσει να έρθει κάποια τραγωδία, ειδικά σε μια τόσο σεισμογενή χώρα όπως η Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια πυκνώνουν συνεχώς τα περιστατικά από πτώσεις σοβάδων, οροφών, στεγάστρων και άλλων αντικειμένων που καταρρέουν μόνα τους, λόγω παλαιότητας των κτηρίων και ανύπαρκτης συντήρησης.

Και τώρα ήρθε ακόμη ένα εξοργιστικό περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική κοινότητα, αυτή τη φορά στο 4ο Δημοτικό Υμηττού. Σε ανύποπτη στιγμή και για άγνωστη αιτία, ένας γυάλινος φεγγίτης που βρισκόταν σε μαθητική αίθουσα έπεσε πάνω σε μια βιβλιοθήκη με γυάλινη βιτρίνα σπάζοντάς την, και στη συνέχεια προσγειώθηκε μπροστά στις καρέκλες των παιδιών, με θραύσματα κοφτερού γυαλιού να πετιούνται στο πάτωμα.

Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός παιδιών, αφού το περιστατικό συνέβη κάποια στιγμή μέσα στο σαββατοκύριακο, με τη Διευθύντρια του Δημοτικού να ανακαλύπτει τη ζημιά το πρωί της περασμένης Δευτέρας, όταν και αντίκρυσε τον πεσμένο φεγγίτη με τα σπασμένα γυαλιά της βιβλιοθήκης.

Μάλιστα η αίθουσα όπου συνέβη η πτώση του φεγγίτη είναι στην πραγματικότητα αίθουσα διδασκαλίας του 7ου Νηπιαγωγείου Δάφνης – Υμηττού, η οποία συστεγάζεται με το Δημοτικό. Δείγμα και αυτό της τραγικής «σαρδελοποίησης» που συμβαίνει στα σχολεία, ως αποτέλεσμα των λουκέτων, των συγχωνεύσεων και της πενιχρής χρηματοδότησης από κυβέρνηση και δήμους.

Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί αν το παράθυρο έπεφτε σε στιγμή που έκαναν μάθημα τα νηπιάκια, κυκλοφορώντας και παίζοντας μέσα στην αίθουσα! Και αν αντικείμενα πέφτουν από μόνα τους χωρίς κανένα λόγο, τρομάζει κανείς να σκεφτεί τι μπορεί να συμβεί με έναν σεισμό που θα επηρεάσει την Αττική ή άλλες περιοχές της χώρας.

Όπως είναι λογικό, το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση στους γονείς, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την αδιαφορία του κράτους στην ασφάλεια των παιδιών. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, το συμβάν με τον φεγγίτη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου απ’ όσα ατυχήματα έχουν συμβεί μόνο σε αυτή τη σχολική χρονιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γονείς αποκαλύπτουν ότι:

«Μόνο τη τελευταία χρονιά, τα τραγικά περιστατικά με μαντεμένιο καζανάκι να πέφτει στο σχολείο μας, βραχυκύκλωμα στο 3ο Δημοτικού Υμηττού, πόρτα τουαλέτας να πέφτει πάνω σε δασκάλα στο 1ο νηπιαγωγείο Υμηττού, φεγγίτης να πέφτει σε αίθουσα που παραχωρείτο στο 7ο Νηπιαγωγείο Δάφνης ‘’βροντοφωνάζουν’’ ότι στα σχολεία πρέπει να διατεθούν χρήματα για επαρκείς και ολοκληρωμένες επισκευές!!! Μας γεμίζει οργή το γεγονός ότι η ασφάλεια των παιδιών μας δεν είναι προτεραιότητα ούτε για το Δήμο ούτε για το κράτος και το Υπουργείο όπως άλλωστε φάνηκε και με τον φετινό προϋπολογισμό όπου τα χρήματα για την παιδεία είναι ´μια από τα ίδια´ δηλαδή ανεπαρκή ακόμα και για τα στοιχειώδη!».

Στο κλείσιμο του κειμένου γίνεται έκκληση για να ενωθούν όλοι οι γονείς και να αναγκάσουν τους αρμόδιους να λάβουν άμεσα μέτρα: «Καλούμε όλους τους γονείς του σχολείου να πιέσουμε όλοι μαζί για την άμεση λήψη μέτρων. Άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Ουσιαστικός Έλεγχος και εργασίες συντήρησης όλου του σχολικού κτιρίου. Αύξηση της χρηματοδότησης από το κράτος για τις λειτουργικές και κτιριακές ανάγκες των σχολείων. Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.»

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Εκατομμύρια τιμητικά στεφάνια και κοσμικές εκδηλώσεις μνήμης δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα ψίχουλο από αυτό που προσφέρει ένα και μόνο Ψυχοσάββατο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Όλα για τη «βιτρίνα» - Κλιμάκια απολύμαναν τα τρακτέρ των Αγροτών πριν καταφθάσουν στην Αθήνα - Έχει... πρόβατα η πλατεία Συντάγματος;

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

«Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που δεν φοβάται - Ο διάλογος χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, γίνεται άλλοθι στις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία