ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοίβος Δεληβοριάς σε ανάρτηση καταπέλτη: Ανίκανη η κυβέρνηση, γελοία η αντιπολίτευση

Έξαλλος ο Φοίβος Δεληβοριάς με τους πολιτικούς όσον αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.
Φοίβος Δεληβοριάς σε ανάρτηση καταπέλτη: Ανίκανη η κυβέρνηση, γελοία η αντιπολίτευση

Η ανάρτηση που έκανε ο γνωστός μουσικός Φοίβος Δεληβοριάς με αφορμή τη νέα καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Βορειανατολική Αττική και με την οποία επιτίθεται σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση για το γεγονός οτι μας έχουν αφήσει απροστάτευτους στις διάφορες καταστροφές.

Αφού χαρακτήρισε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως την πιο ανίκανη που έχουμε δει ποτέ, ενώ εξέφρασε την άποψη πως αν δημιουργηθεί επιτέλους κάποτε μια σοβαρή, ενωμένη και με διάθεση να κυβερνήσει (και όχι απλώς να δημαγωγεί) αντιπολίτευση, όχι απλώς θα θριαμβεύσει εκλογικά, αλλά θα τα πάει και στην πράξη πολύ καλύτερα.

Ο τραγουδοποιός χρησιμοποίηση στην ανάρτησή του μια φωτογραφία από το Σύνταγμα με πυκνούς καπνούς να έχουν καλύψει τον ουρανό της Αθήνας και το παρακάτω κείμενο.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς για τις φωτιές

«Το facebook, φυσικά, δεν μπορεί να εκτονώσει ούτε το θυμό , ούτε την αίσθηση αδιεξόδου που νιώθουμε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων για τη νέα καλοκαιρινή τραγωδία.

Το ότι η αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή είναι σε γενικές γραμμές γελοία και αλληλοσπαρασσόμενη, δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο ανίκανη που έχουμε δει ποτέ.

Όλα όσα εξήγγειλε και υποσχέθηκε στο επίπεδο της ασφάλειας και της ευημερίας των πολιτών, όχι μόνο δεν τα πραγματοποίησε, αλλά έκανε και τη χώρα την κατ’εξοχήν επικράτεια της ανασφάλειας, του αβίωτου βίου, της μη κανονικότητας, των ασταμάτητων καταστροφών.

Στο μόνο που είναι πράγματι άριστη είναι στον έλεγχο των ΜΜΕ, που ενώ -ως οφείλουν- μέχρι και το 2019 ασκούσαν αυστηρό έλεγχο στην εξουσία, τώρα κάνουν (σχεδόν) όλα gaslighting στους ταλαιπωρημένους από τα χτυπήματα πολίτες.

Αλλά όλα όσα ζήσαμε τα τελευταία 5 χρόνια (υποκλοπές, βιασμός των ανεξάρτητων αρχών, λογοκρισία και προπαγάνδα) όχι μόνο δεν υποκαθιστούν τον σεβασμό που θα έπρεπε να έχουμε στους ηγέτες μας, αλλά τον μειώνουν σε επικίνδυνο για τη Δημοκρατία βαθμό.

Είναι σαφές πως αν δεν υπήρχε αποχή, η κυβέρνηση (και το χαρακτηριστικό της ευρωψηφοδέλτιο), θα είχε πάρει 15 και όχι 28% στις ευρωεκλογές.

Και είναι σαφέστατο πως αν δημιουργηθεί επιτέλους κάποτε μια σοβαρή, ενωμένη και με διάθεση να κυβερνήσει (και όχι απλώς να δημαγωγεί) αντιπολίτευση, όχι απλώς θα θριαμβεύσει εκλογικά, αλλά θα τα πάει και στην πράξη πολύ καλύτερα.

Και αυτό βασικά μας ενδιαφέρει: μια χρηστή και σοβαρή διακυβέρνηση. Και δεν μας ενδιαφέρει απλώς, είναι πια -τίποτα λιγότερο από- ζήτημα επιβίωσης».

Δείτε όσα έγραψε στο Facebook ο Φοίβος Δεληβοριάς

Πηγή mediatime.gr

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Εκατομμύρια τιμητικά στεφάνια και κοσμικές εκδηλώσεις μνήμης δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα ψίχουλο από αυτό που προσφέρει ένα και μόνο Ψυχοσάββατο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Όλα για τη «βιτρίνα» - Κλιμάκια απολύμαναν τα τρακτέρ των Αγροτών πριν καταφθάσουν στην Αθήνα - Έχει... πρόβατα η πλατεία Συντάγματος;

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

«Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που δεν φοβάται - Ο διάλογος χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, γίνεται άλλοθι στις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία