ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά: «Άμεση στήριξη…με 600 ευρω» για τους πυρόπληκτους – Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης

O υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, έκανε γνωστό πως θα ενισχυθούν οικονομικά όσοι έχουν πληγεί από τις φωτιές στην Βόρεια Αττική.
Φωτιά: «Άμεση στήριξη…με 600 ευρω» για τους πυρόπληκτους – Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης

Φωτιά: O υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, έκανε γνωστό πως θα ενισχυθούν οικονομικά όσοι έχουν πληγεί από τις φωτιές στην Βόρεια Αττική.

Φωτιά: «Τα σωματίδια καπνού μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο» – Κόκκινος συναγερμός για για παιδιά, εγκύους, όπως δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Παναγιώτης Μπεχράκης.

Όσον αφορά τώρα την στήριξη όσων έχουν πληγεί από την πυρκαγιές στην Βόρεια Αττική, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, έκανε γνωστό στην ΕΡΤ, πως θα τους δοθούν 600 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα θα μεταφερθούν ποσά 60.000 ευρώ στον Δήμο Αχαρνών, 60.000 ευρώ στον Δήμο Κηφισίας και 30.000 ευρώ στον Δήμο Διονύσου.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε στην δημόσια τηλεόραση πως: «Το υπουργείο Εσωτερικών θα στηρίξει άμεσα, όσους έχουν πληγεί από τις φωτιές.

Υπάρχει μία πρώτη εκτίμηση πως περίπου 94 με 95 κτήρια έχουν υποστεί ζημιές στην βαρυμπόμπη. Θα μεταφέρουμε σήμερα στους δήμους ποσά 600 ευρώ για την στήριξη όλων αυτών των πολιτών.

Φυσικά στην συνέχεια θα τους βοηθήσουμε τους πυρόπληκτους και με ποσά που θα φτάνουν ως και τα 6.000 ευρώ και τις επιχειρήσεις ως και 8.000. Ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Υπήρχαν ακραίες συνθήκες και εκδηλώθηκαν πάνω από 100 πυρκαγιές. Αντικειμενικά είχαμε και έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο.

Δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή. Σε αυτό το σημείο ο μηχανισμός εκκενώσεως και το 112 ήταν αποτελεσματικός. Τα συστήματα λειτούργησαν καλά και δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός».

Πριν λίγη ώρα (11:30) ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει μία σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής με μέλη της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα μέτρα στήριξης όσων έχουν πληγεί από τις φωτιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά τώρα: Τοξικό νέφος πάνω από την Αθήνα – Αποκαλυπτική εικόνα από δορυφόρο

Φωτιά τώρα: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Η Team USA πήρε… μπροστά και ήδη βρίσκεται στον τελικό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά: «Άμεση στήριξη…με 600 ευρω» για τους πυρόπληκτους – Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.