ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» ώστε το μέτωπο να μην ξεφύγει στα κεντρικά

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και όσοι άλλοι επιχειρούν προσπαθούν να μην ξεφύγει το μέτωπο προς τα κεντρικά του νομού.
Φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» ώστε το μέτωπο να μην ξεφύγει στα κεντρικά

Φωτιά στην Εύβοια: Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και όσοι άλλοι επιχειρούν προσπαθούν να μην ξεφύγει το μέτωπο προς τα κεντρικά του νομού.

Φωτιά στην Εύβοια: Νέα νύχτα τρόμου – Κινδυνεύουν τα Ελληνικά, κάηκαν σπίτια στα Βασιλικά, όπως γράψαμε νωρίτερα.

Πλέον δίνεται «μάχη» στην Εύβοια, από το πυροσβεστικό σώμα, τους κατοίκους και όσους άλλους συμμετέχουν στην κατάσβεση της φωτιάς, το βόρειο μέτωπο από την πυρκαγιά, να μην ξεφύγει προς τα κεντρικά του νομού.

Το μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτο προς την περιοχή των Γουβών. Έτσι ο κίνδυνος για τα χωριά της περιοχής είναι άμεσος. Έτσι λίγο μετά από τις 10:30, δόθηκε εντολή εκκένωσης, για όσους βρίσκονται σε Πευκί, Αρτεμίσιο, Βουλίκι και Γούβες.

Μηχανήματα και πυροσβεστικά οχήματα, προσπαθούν να κόψουν την ορμή του μετώπου κυρίως. Ενώ τα εναέρια μέσα βοηθούν με δυσκολία. Ειδικό στο μέτωπο στα Νότια (Προκόπι- Καντήλι), αεροσκάφη αναμένονταν λίγο μετά της δέκα το πρωί.

Αφού δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν, επειδή ο καπνός ήταν ιδιαίτερα πυκνός. Περίπου στις 11 το πρωί οι φωτιές απειλούσαν το χωριό Τρουπί με τις τοπικές αρχές να κάνουν εκκλήσεις για βοήθεια από εναέρια μέσα.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός μιλώντας στον ΣΚΑΙ νωρίτερα τόνισε: «Δύσκολα είναι τα πράγματα στο βόρειο μέτωπο, πλησιάζει χωριά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά Εύβοια: Φωτογραφία που συγκλονίζει – Ο καπνός από τη φωτιά μέσα από αεροπλάνο!

Φωτιά στην Αττική: Kανένα ενεργό μέτωπο, σε ύφεση η «πύρινη κόλαση» των προηγούμενων ημερών

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020- Στίβος: Μένει Ελλάδα με Σιώμου μέχρι το Παρίσι η Βούκοβιτς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» ώστε το μέτωπο να μην ξεφύγει στα κεντρικά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.