ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Κάηκαν σπίτια σε Καστράκι και Χώρα

Τόσο η Αρκαδία όσο και η Ηλεία, έχουν δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα από το ξέσπασμα των σοβαρών πυρκαγιών που παραμένουν ακατάσβεστες.
Φωτιές: Κάηκαν σπίτια σε Καστράκι και Χώρα

Οι φωτιές έχουν «χτυπήσει» την Αρκαδία με σπίτια να έχουν καεί στις περιοχές Καστράκι και την Χώρα. Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες.

Την ίδια στιγμή, συνεχής είναι η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πελοπόννησο και Εύβοια. Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία και Μάνη, με την κατάσταση βέβαια να είναι αρκετά καλύτερη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας τέσσερα είναι τα σπίτια που έχουν καεί ολοσχερώς στο Καστράκι. Στην περιοχή υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες ζημίες.

Ένα σαφώς μικρότερο, και μοναδικό αυτή την ώρα, μέτωπο  στην ευρύτερη περιοχή και απέναντι από τον οικισμό, συνεχίζει να καίει με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν σπεύσει εκεί, προσπαθώντας να το περιορίσουν.

Τόσο η Αρκαδία όσο και η Ηλεία, έχουν δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα από το ξέσπασμα των σοβαρών πυρκαγιών που παραμένουν ακατάσβεστες.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τη δορυφορική απεικόνιση του δικτύου Copernicus/Emergency Management Service- Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης η καμένη έκταση σε Ηλεία και Αρκαδία υπολογίζεται σε 150.000 στρέμματα.

Διαβάστε ακόμη: 

Φωτιές: Εθελοντής έβαζε φωτιές για να τις σβήνει ο ίδιος – Δεκαοχτώ συλλήψεις για εμπρησμούς

Φωτιές: Σοκάρουν οι Γάλλοι πυροσβέστες – Έτσι κάηκε η Ελλάδα

Τσόλακ: «Αγαπώ τη Μάλμε, είμαι χαρούμενος εδώ»

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Κάηκαν σπίτια σε Καστράκι και Χώρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.