ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Στις 46 οι συλλήψεις για εμπρησμούς

Στις 46 έχουν φτάσει οι συλλήψεις που έχουν κάνει για τις φωτιές τα μεικτά κλιμάκια αστυνομίας και Πυροσβεστικής.
Φωτιές: Στις 46 οι συλλήψεις για εμπρησμούς

Η Ελλάδα έχει πληγεί από τις καταστροφικές φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως σε Βόρεια Εύβοια και Αττική.

Η αστυνομία και η Πυροσβεστική βρίσκονται σε επιφυλακή, κάνοντας συνεχώς περιπολίες ώστε να διερευνήσουν περιπτώσεις εμπρησμού, όπως άλλωστε γίνεται σε κάθε αντιπυρική περίοδο.

Τα στοιχεία που προέρχονται από την αστυνομία είναι αποκαλυπτικά, καθώς στις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου προχώρησαν σε 182 προσαγωγές, από τις οποίες οι 23 μετατρέπηκαν σε συλλήψεις.

Όπως σημειώνει το ethnos.gr, οι 160 προσαγωγές αλλά και οι 12 συλλήψεις έγιναν στην Αττική, με τις έρευνες να συνεχίζονται. Όσο για το αν πρόκειται για εμπρησμούς από αμέλεια ή από πρόθεση, οι συλλήψεις έχουν να κάνουν και με τις δύο περιπτώσεις.

Αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία της Πυροσβεστικής που από τις 5 Αυγούστου τα ειδικά κλιμάκια έχουν προχωρήσει σε άλλες 23 συλλήψεις και στο μεγαλύτερο ποσοστό η κατηγορία έχει να κάνει με εμπρησμό από πρόθεση.

Με βάση τις ίδιες πηγές στις 16 Αυγούστου ακόμη στην ευρύτερη περιοχή της Κασσάνδρας της Χαλκιδικής επιβλήθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα σε τρία διαφορετικά άτομα, σε έναν γιατί πέταξε αναμμένο τσιγάρο, σε άλλον γιατί έκανε κάπνισμα μελισσών και σε άλλον έναν γιατί εντοπίστηκε να ψήνει μέσα στο δάσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά στα Βίλια: Πολίτες γιούχαραν άγρια αστυνομικούς

Φωτιές: Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς στη μισή Ελλάδα για σήμερα Τετάρτη 18/8

Ετοιμάζονται να βάλουν εισιτήριο για να μπορέσεις να επισκεφθείς τον Όλυμπο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιές: Στις 46 οι συλλήψεις για εμπρησμούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.