ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Fuel Pass: Προκλητικά αστεία τα χρήματα που θα δοθούν για αμόλυβδη και diesel

Με μέτρα-παρωδία επιχειρεί η κυβέρνηση να κατευνάσει τις αντιδράσεις του κόσμου για την ασυγκράτητη αύξηση των τιμών στα καύσιμα.
Fuel Pass: Προκλητικά αστεία τα χρήματα που θα δοθούν για αμόλυβδη και diesel

Fuel Pass: Τι και αν η χώρα μας έχει την όγδοη πιο ακριβή στον κόσμο και τέταρτη στην Ευρώπη; Η κυβέρνηση αποφάσισε να δοθούν ορισμένα αστεία ποσά, τα οποία «βάφτισε» ενίσχυση για τη αντιμετώπιση της αύξησης κόστους καυσίμων κίνησης.

Την ώρα λοιπόν που ακόμα και ο Χρήστος Σταϊκούρας άθελα του αποδόμησε το αφήγημα Μητσοτάκη, για δήθεν γενναίες παροχές προς τους πολίτες, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται πως έχουν καταλήξει στις λεπτομέρειες του νέου Fuel Pass.

Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα, δηλαδή θα αγγίζει τα 20 λεπτά αθροιστικά, ίσως και λίγο περισσότερο, δηλαδή να φτάσει τα 25 λεπτά το λίτρο.

Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 30 λεπτά το λίτρο.

Το μέτρο του fuel pass θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ θα αφορά περισσότερους. Όπως φαίνεται θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

Μόνο ως προκλητικά αστείο μπορεί να χαρακτηριστεί το πολυδιαφημιζόμενο fuel pass που η κυβέρνηση το έχει αναγάγει ως το υπερτατο βοήθημα.

Σε μια εποχή που η βενζίνη έχε ξεπεράσει κάθε ρεαλιστική τιμή και τα βασικά αγαθά έχουν αυξηθεί έως και 40% μέσα σε λίγους μόλις μήνες, το Μαξίμου αντί να ππάρει τολμηρές αποφάσεις για μείωση φόρων στα καύσιμα, επιλέγει την επικοινωνιακή διαχείριση της κατάσταση και μόνο.

Αποτέλεσμα; Το παρεμπόριο να θριαμβεύει ενώ οι επιτήδειοι με νοθευμένη βενζίνη να κάνουν χρυσές δουλειές καταστρέφοντας αυτοκίνητα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Fuel Pass: Προκλητικά αστεία τα χρήματα που θα δοθούν για αμόλυβδη και diesel», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.