ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοθευμένη βενζίνη: Τι πρέπει να προσέχουμε

Πώς θα καταλάβεις ότι η βενζίνη είναι νοθευμένη αλλά και ποιες είναι οι επιπτώσεις; Όλες οι απαντήσεις.
Νοθευμένη βενζίνη: Τι πρέπει να προσέχουμε

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Από τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν «χρυσή» τη βενζίνη με τα «ψίχουλα» του fuel pass, είναι λογικό να έχει πάρει… φωτιά η αναζήτηση της όσο τον δυνατόν χαμηλότερης τιμής για τη βενζίνη. Τι συμβαίνει ωστόσο όταν αυτή είναι νοθευμένη;

Το ότι υπάρχει λοιπόν κακή ποιότητα βενζίνης, είναι γνωστό. Όπως γνωστό είναι πως δεν μπορούμε πάντα να την αποφεύγουμε. Σίγουρα θεωρείται δύσκολο για τον μέσο οδηγό να την καταλάβει, το πρώτο και απλό σημάδι για ύπαρξη νοθευμένης βενζίνης είναι η αυξημένη κατανάλωση, σε ασυνήθιστα επίπεδα, για συγκεκριμένες διαδρομές όπου έχουμε μια τάξη μεγέθους για την ποσότητα καυσίμου που χρειαζόμαστε.

Από ‘κει και πέρα, μια άλλη ένδειξη αφορά στην περίεργη συμπεριφορά του κινητήρα του οχήματός μας μετά από μερικά χιλιόμετρα. Οι στροφές θα ανεβαίνουν με δυσκολία, μπορεί να κάνει διακοπές, ενώ δεν αποκλείεται να δείτε και την ένδειξη «Check Engine» να ανάβει στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας.

Νοθευμένη βενζίνη: Οι επιπτώσεις

Οι επιπτώσεις είτε από τα νοθευμένα, είτε από τα κακής ποιότητας καύσιμα είναι ακριβώς οι ίδιες. Το κυριότερο είναι η φθορά του κινητήρα. Ένας βενζινοκινητήρας λειτουργεί με συγκεκριμένα καύσιμα, οποιαδήποτε αλλαγή τους φθείρει το εσωτερικό του και δημιουργεί προβλήματα στην καύση. Έτσι σταδιακά καταστρέφεται.

Παράλληλα, σημειώνεται και μειωμένη απόδοση. Τα νοθευμένα ή κακής ποιότητας καύσιμα έχουν προβλήματα στην καύση τους λόγω των λίγων οκτανίων, των επικίνδυνων χημικών προσμίξεων ή του μεγάλου ποσοστού νερού. Έτσι η καύση τους γίνεται γρήγορα, αφήνει νερό ή κατάλοιπα στον κινητήρα και δεν προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια.

Ειδήσεις τώρα:

Fuel Pass: Προκλητικά αστεία τα χρήματα που θα δοθούν για αμόλυβδη και diesel

Κορονοϊός: Βόμβες Πλεύρη για 6ο κύμα το καλοκαίρι – Προαναγγέλει επαναφορά μέτρων

Ολυμπιακός: Κλείνουν οι πόρτες της Φενερμπαχτσέ – Τι γίνεται με Τικίνιο, Πέπε, Φορτούνη

Άγριες Μέλισσες επόμενα επεισόδια: Οι τελευταίες στιγμές της Μυρσίνης πριν το εγκεφαλικο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νοθευμένη βενζίνη: Τι πρέπει να προσέχουμε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.