ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγειονομικοί σε αναστολή: Συγκέντρωση τροφίμων στην Αθήνα

Μία αξιέπαινη ενέργεια, σε μία περίοδο που χιλιάδες υγειονομικοί έχουν μείνει χωρίς δουλειά
Υγειονομικοί σε αναστολή: Συγκέντρωση τροφίμων στην Αθήνα

Υγειονομικοί σε αναστολή: Αφού έδωσαν τόσες μάχες για την καταπολέμηση της Covid-19 (και όχι μόνο), το «ευχαριστώ» ήταν να μείνουν άνεργοι.

Και, πλέον, να παλεύουν στους δρόμους για να βρουν το δίκιο τους.

Βέβαια, ο απλός κόσμος αναγνωρίζει τις τιτάνιες προσπάθειες των εργαζομένων στην Υγεία.

Νυχθημερόν, με τόσους κινδύνους για τον δικό τους οργανισμό, οι υγειονομικοί στάθηκαν και στέκονται στην πρώτη γραμμή απέναντι στην Covid-19.

Φυσικά, δεν έχουν σταθεί μόνο απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα που άρχισε από τα τέλη του 2019. Είναι εκείνοι που καλούνται να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε βλαβερή κατάσταση για τον καθένα μας.

Ο λαός, λοιπόν, δεν ξεχνάει. Αντιθέτως, στηρίζει έμπρακτα και δεν έχει ανάγκη καμία κυβέρνηση. Αποτελεί και ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» στους υγειονομικούς, θα μπορούσε να πει κανείς, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μία ανθρώπινη πρωτοβουλία.

Οι υγειονομικοί μάς χρειάζονται

Ιδού, λοιπόν, ποια είναι η πρωτοβουλία που έχει ληφθεί, προκειμένου να στηριχθούν έμπρακτα τόσοι και τόσοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν μείνει άνεργοι.

Τι μπορείς να συγκεντρώσεις και να προσφέρεις:

Τρόφιμα που μπορούν να μαγειρευτούν, όχι μακράς διαρκείας απαραίτητα:

  • φρέσκα λαχανικά
  • φρούτα
  • κρέατα
  • ψωμιά
  • ψάρια
  • σάλτσες
  • ζυμαρικά
  • όσπρια
  • αλεύρι
  • ζάχαρη
  • αλάτι κ.λπ.

Υπάρχουν ψυγεία και καταψύκτης, αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Επίσης:

Είδη πρώτης ανάγκης, όπως:

  • Χαρτικά
  • Απορρυπαντικά
  • Είδη προσωπικής υγιεινής κ.λπ.
  • (Όχι μεταχειρισμένα ρούχα)

Η συγκέντρωση τροφίμων γίνεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Μακεδονίας 24 (κοντά πλατεία Βάθη) κάθε:

  • Δευτέρα (10:00-16:00)
  • Τρίτη (10:00-16:00)
  • Πέμπτη (10:00-16:00)

Επίσης στη Λ. Θησέως 25 (Νέα Ερυθραία) κάθε:

  • Τετάρτη (18:00-21:00)

Απαραίτητο είναι να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία με:

Κ. Μαίρη: 6932001394
Κ. Μαντώ: 6940626195
Κ. Παγώνα: 6978387041

Στη σχετική ενημέρωση αναφέρεται το εξής:

«Οι χθεσινοί ήρωες που αγωνίστηκαν επί 18 μήνες μέσα στα νοσοκομεία -και που ακόμα τους χρειαζόμαστε- πιέστηκαν κι έχασαν τις δουλειές τους και βρίσκονται σήμερα σε αναστολή ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ Ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΞΟΔΑ, αδυνατώντας να συντηρήσουν πλέον τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους! Έχουν καταδικαστεί να λιμοκτονούν, προκειμένου να πιεστούν περισσότερο. Ας μην τους αφήσουμε να λυγίσουν. Ας προσφέρουμε όλοι κάτι από το υστέρημά μας. Ας βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι σ’ αυτόν τον αγώνα».

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Εκατομμύρια τιμητικά στεφάνια και κοσμικές εκδηλώσεις μνήμης δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα ψίχουλο από αυτό που προσφέρει ένα και μόνο Ψυχοσάββατο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Όλα για τη «βιτρίνα» - Κλιμάκια απολύμαναν τα τρακτέρ των Αγροτών πριν καταφθάσουν στην Αθήνα - Έχει... πρόβατα η πλατεία Συντάγματος;

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

«Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που δεν φοβάται - Ο διάλογος χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, γίνεται άλλοθι στις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία