ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλίας Μόσιαλος: Σοκάρει με νέα ανάρτηση – «Να μην θεωρούνται ίσοι στη θεραπεία, οι ανεμβολίαστοι ασθενείς»!

«Ο αντιεμβολιαστής υπονομεύει την συλλογική προσπάθεια της χώρας μας και πρέπει να δοθούν αλλού προτεραιότητες» αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος!
Ηλίας Μόσιαλος: Σοκάρει με νέα ανάρτηση – «Να μην θεωρούνται ίσοι στη θεραπεία, οι ανεμβολίαστοι ασθενείς»!

Ο Ηλίας Μόσιαλος επανήλθε με νέα προκλητική τοποθέτηση που ξεφτιλίζει την έννοια των ίσων δικαιωμάτων στην δημόσια δωρεάν υγειά, αφού ζήτησε για ακόμη μια φορά να χορηγούνται τα μονοκλωνικά αντισώματα μόνο σε εμβολιασμένους!

Συγκεκριμένα έγραψε μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο:

«Αν πάρουμε μικρές ποσότητες μονοκλωνικών σε ποιους θα πρέπει να τα χορηγήσουμε; Σε όσους έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο και δεν το κάνουν ή σε όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, που έκαναν το εμβόλιο αλλά δεν ανέπτυξαν αντισώματα και επομένως είναι απροστάτευτοι; Στην απάντησή μου τόνισα, ότι ΔΕΝ υπάρχει δίλημμα.

Γιατί; Γιατί οι αντιεμβολιαστές ΔΕΝ είναι θύματα. Έχουν την τύχη να ζουν σε μια χώρα που τους παρέχει το εμβόλιο, και επίσης έχουν την επιλογή να κάνουν το εμβόλιο για να προστατευθούν.

Θύμα δεν είναι ο αντιεμβολιαστής που υπονομεύει την συλλογική προσπάθεια της χώρας μας, ή της κάθε χώρας, ώστε να βγούμε από την πανδημία.

Θύματα είναι όσοι στάθηκαν άτυχοι και πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και δυστυχώς δεν τους καλύπτουν τα εμβόλια.

Επομένως, με δεδομένο πως έχουμε διαθέσιμες συγκεκριμένες ποσότητες μονοκλωνικών, αυτές πρέπει να χορηγηθούν κατά προτεραιότητα σε αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη. Στους καρκινοπαθείς, στους μεταμοσχευμένους, στους συμπατριώτες μας που είναι πραγματικά ευάλωτοι».

Διανύουμε τον 21ο αιώνα, πιστεύοντας πως έχουμε αφήσει πίσω τις εποχές που υπήρχαν διαχωρισμοί στα δικαιώματα υγείας των πολιτών ενός δημοκρατικού κράτους, άλλα ο Ηλίας Μόσιαλος μας διαψεύδει. Σε ρόλο «θεού», δεν δείχνει κανέναν ενδοιασμό στο να εκφράσει το ποιοι… δικαιούνται να λάβουν θεραπεία και ποιοι αξίζουν να παρατηθούν στην τύχη τους.

Βαφτίζει εντελώς αυθαίρετα ως «αντιεμβολιαστές» όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ενώ ένα τεράστιο ποσοστό όσων δεν έχουν εμβολιαστεί είναι απλά διστακτικοί προς ένα πειραματικό σκεύασμα που δεν έχει δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου. Άλλο διστακτικός και επιφυλακτικός επειδή ειδικοί και κυβέρνηση δεν έχουν καταφέρει να σε πείσουν και άλλο αντιεμβολιαστής.

Ακόμα και η θεραπεία του ιού μέσω των μονοκλωνικών χρησιμοποιείται ως μέσο για ψυχολογικό πόλεμο, αφού δηλώσεις σαν του κ. Μόσιαλου έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, πως αν ασθενήσουν υπάρχει περίπτωση να αφεθούν στη μοίρα τους.

Αν δηλαδή κάποιος ασθενής νοσεί βαριά και κινδυνεύει να πεθάνει, σύμφωνα με τη λογική του κ. Μόσιαλου, ο θεράπων ιατρός θα λάβει υπόψη ότι ο ασθενής δεν έχει εμβολιαστεί και ενώ μπορεί να τον σώσει, θα τον αφήσει να πεθάνει. Μιλάμε για μεγαλείο ανθρωπιάς και πάνω απ’ όλα τιμή για τον όρκο του Ιπποκράτη!

Ένας καθηγητής του LSE και εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης για την πανδημία στα ξένα φόρουμ, τάσσεται ανοιχτά υπέρ της διάκρισης ασθενών και δεν τρέχει τίποτα.

Το μόνο που δεν έχει ακουστεί ακόμα από «ειδικούς» σαν τον κ. Μόσιαλο είναι να σταλούν σε εξορία οι ανεμβολίαστοι σε κάποιο ξερονήσι…

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

 

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία