ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είναι επίσημο: Η υψηλή φορολογία κρύβεται πίσω από την ακρίβεια στην Ελλάδα

Την υψηλή φορολογία «βλέπει» πίσω από την ακρίβεια η έρευνα του ΚΕΦΙΜ, με την Ελλάδα να κατακτά πρωτιά στην Ευρώπη.
Είναι επίσημο: Η υψηλή φορολογία κρύβεται πίσω από την ακρίβεια στην Ελλάδα

Ακρίβεια: Από που να το πιάσεις και που να τ’ αφήσεις. Το σουβλάκι γίνεται είδος πολυτελείας, η βενζίνη είναι απλησίαστη, ενώ ακόμα και στα κεράσια οι αυξήσεις στην τιμή τους το επόμενο διάστημα δεν θα έχουν προηγούμενο. Γιατί διαφέρει λοιπόν η Ελλάδα από άλλες χώρες; Μελέτη του ΚΕΦίΜ ρίχνει… φως στην υπόθεση.

Το κατά κεφαλήν εισόδημα της χώρας μας έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης μετά την περίοδο των μνημονίων. Ωστόσο, το ράλι ανατιμήσεων στην αγορά συνεχίζεται .

Η αλήθεια είναι πως η κύρια αιτία είναι εύκολη για την βρει κανείς. Η πολύ υψηλή φορολογία. Από το ξέσπασμα της νέας κρίσης, βιώνουμε όμως και μια άλλη πραγματικότητα, αυτή των αλλεπάλληλων ανατιμήσεων και βασικά η διατροφή.

Προφανώς και η Ελλάδα δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, ωστόσο από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει ότι ο δείκτης τροφίμων «τρέχει» στην Ελλάδα με μια μεγαλύτερη ταχύτητα από άλλες χώρες.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Είναι επίσημο: Η υψηλή φορολογία κρύβεται πίσω από την ακρίβεια στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.