ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το Αιγαίο κινδυνεύει από μιαρές συμφωνίες και η ΠτΔ πήρε διεθνή πρωτοβουλία για την κλιματική κρίση!

Ούτε «κιχ» δεν έχει προφέρει για τις «Πρέσπες» του Αιγαίου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άλλα ευαισθητοποιεί ηγέτες κρατών για την «κλιματική αλλαγή»!
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το Αιγαίο κινδυνεύει από μιαρές συμφωνίες και η ΠτΔ πήρε διεθνή πρωτοβουλία για την κλιματική κρίση!

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν παύει να υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό γιατί είναι εντελώς ακατάλληλη να σηκώσει το ειδικό βάρος του ύπατου πολιτειακού αξιώματος, αφού μονίμως πρωτοστατεί σε όποια ενέργεια είναι άσχετη με τα εθνικά μας συμφέροντα και απόλυτα εξαρτημένη με τα νεοταξικά αφηγήματα της Δύσης.

Με λίγα λόγια η κ. Σακελλαροπούλου εξακολουθεί να συμπεριφέρεται περισσότερο σαν υπάλληλος του ΝΑΤΟ και της Κομισιόν, παρά ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σε μια χρονική περίοδο που γίνονται υπόγειες διεργασίες για μια αδιανόητη μειοδοσία στο Αιγαίο, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αντί να κάνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση για την προστασία των εθνικών μας δικαίων, αποφάσισε να φτιάξει την πρωτοβουλία των έξι για την άμεση αντιμετώπιση της… κλιματικής αλλαγής!

Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ηγείται μιας νέας κίνησης έξι κρατών: μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας, οι ηγέτες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Κροατίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας, κρατών-μελών της ομάδας Arraiolos, προχώρησαν σε κοινή έκκληση, στην οποία υπογραμμίζουν την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης των κινδύνων από την κλιματική κρίση στη Μεσόγειο.

Και το πράγμα δεν σταμάτησε εκεί. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε μια άκρως τρομολαγνική ανάρτηση στο Facebook, που διαβάζοντάς την νομίζει κανείς πως δεχόμαστε πολεμική επίθεση από την «αδυσώπητη απειλή» της περιβαλλοντικής κρίσης. Στις προτάσεις της ξεδιπλώνεται ένα σενάριο τρόμου με την αίσθηση του κατεπείγοντος:

«Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ημίμετρα. Ο πλανήτης μας νοσεί και η ασθένειά του είναι ανθρωπογενής. Όπως και να την αποκαλέσουμε, περιβαλλοντική κρίση, κλιματική αλλαγή, νέα πραγματικότητα, οι τραγικές της επιπτώσεις επηρεάζουν κάθε άνθρωπο, σε κάθε γωνιά του κόσμου. Στη γειτονιά μας, τη Μεσόγειο, λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού και κέντρο μιας μοναδικής περιβαλλοντικής κληρονομιάς, τα «χρυσά καλοκαίρια» έχουν ήδη μεταμορφωθεί σε αδυσώπητη απειλή, αφού οι πυρκαγιές εμφανίστηκαν και πάλι με μεγάλη ένταση στον ευρωπαϊκό νότο, με όλες τις καταστροφικές τους συνέπειες. Για τον λόγο αυτό, συνομίλησα με τους Προέδρους της Ιταλίας, της Κροατίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας, των χωρών μελών της ομάδας Arraiolos, για την ανάγκη μιας κοινής πρωτοβουλίας με στόχο την αναστροφή αυτής της αναντίρρητης συνθήκης», έγραψε η ΠτΔ στην τεχνητά «πανικόβλητη» ανάρτησή της.

Η αλήθεια είναι πώς δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια… αποφασιστικότητα η ΠτΔ. Για την ακρίβεια, οι μόνες περιπτώσεις που ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι… υπάρχει η κ. Σακελλαροπούλου στο θεσμικό τοπίο της χώρας, είναι όποτε την ακούει να μιλάει για τα συμφέροντα της… Ουκρανίας.

Άρα σύμφωνα με την εκτίμηση της κ. Σακελλαροπούλου, δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με το Αιγαίο, την εθνική μας κυριαρχία, τις ατελείωτες προκλήσεις των Τούρκων, την παράνομη κατοχή της Κύπρου. Ο αποκλειστικός μας εχθρός είναι η «κλιματική αλλαγή»! Αλήθεια, δεν μας είπε η ΠτΔ, οι φωτιές στην Ελλάδα ανάβουν μόνες τους; Για τους εμπρησμούς θα μας πει τίποτα; Για το ανύπαρκτο επιτελικό κράτος θα μας πει τίποτα; Για την ανύπαρκτη πρόληψη στη δασοπροστασία και τις ελλείψεις πυροσβεστών, θα μας πει τίποτα;

Είμαστε σίγουροι πως ζει στην Ελλάδα η κ. Σακελλαροπούλου; Είμαστε βέβαιοι πως είναι πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι κάποιας άλλης;

Εδώ και τρία χρόνια, η ΠτΔ δεν έχει αρθρώσει λέξη για τα τούρκικα εγκλήματα, αλλά αντίθετα, ως γραμμόφωνο που έχει κολλήσει, επαναλαμβάνει μονότονα καταδίκες για τα «εγκλήματα του Πούτιν» και τώρα αναλαμβάνει δράσεις για να προμοτάρει το «πράσινο» αφήγημα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Δεν την είδαμε να παίρνει κάποια ανάλογη πρωτοβουλία ή να κάνει έστω μια στοιχειώδη δήλωση για την παράνομη σύλληψη και κράτηση του Φρέντι Μπελέρη από τις Αρχές της Αλβανίας.

Γενικώς δεν την είδαμε να παίρνει καμία θέση, πέρα από αυτές που ορίζει η παγκόσμια ελίτ…

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Αντί να απολογηθεί για την ασυδοσία των «φραπέδων», ο Μάκης Βορίδης προκαλεί κι από πάνω τους φτωχοποιημένους αγρότες

Κοινωνία
Κοινωνία: Νερό: Χαράτσι 9 ευρώ στον τριμηνιαίο λογαριασμό φέρνει η ΕΥΔΑΠ

Νερό: Χαράτσι 9 ευρώ στον τριμηνιαίο λογαριασμό φέρνει η ΕΥΔΑΠ

Οι χρεώσεις κατανάλωσης παραμένουν - για την ώρα ίδιες - αλλά αυξάνεται το πάγιο ύδρευσης και προστίθεται νέο πάγιο αποχέτευσης

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: «Όχι» σε προσχηματικό διάλογο με την κυβέρνηση – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Χριστούγεννα με ανοιχτά μπλόκα

Αγρότες: «Όχι» σε προσχηματικό διάλογο με την κυβέρνηση – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων – Χριστούγεννα με ανοιχτά μπλόκα

Μετά το φιάσκο του ΕΛΓΑ, «σύνθημα» για συνέχιση του αγώνα - Ανοιχτοί δρόμοι τα Χριστούγεννα, αλλά τα τρακτέρ θα παραμείνουν

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυβέρνηση: Παταγώδης αποτυχία στον χειρισμό του μεταναστευτικού – 46.000 άτομα εισήλθαν παράνομα το 2025

Κυβέρνηση: Παταγώδης αποτυχία στον χειρισμό του μεταναστευτικού – 46.000 άτομα εισήλθαν παράνομα το 2025

Ο Αρχιπλοίαρχος ε.α. του Λιμενικού, Κωνσταντίνος Καραγάτσος, εξήγησε με στοιχεία το φιάσκο διαχείρισης σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχει πάτο η κοροϊδία – Η ΝΔ διέρρευσε την τοποθέτηση Παπασταύρου ενώ ακόμα ήταν σε εξέλιξη!

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχει πάτο η κοροϊδία – Η ΝΔ διέρρευσε την τοποθέτηση Παπασταύρου ενώ ακόμα ήταν σε εξέλιξη!

Οι συντάκτες του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ έμαθαν τι είπε ο κ. Παπασταύρου πριν καν τα πει- Η Μιλένα Αποστολάκη κατήγγειλε το απίστευτο περιστατικό

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: ΗΠΑ: H Ορθοδοξία είναι το «καλύτερα φυλαγμένο μυστικό» των Αμερικανών – «Έκλαιγα για μιάμιση ώρα στην πρώτη μου Θ. Λειτουργία»

ΗΠΑ: H Ορθοδοξία είναι το «καλύτερα φυλαγμένο μυστικό» των Αμερικανών – «Έκλαιγα για μιάμιση ώρα στην πρώτη μου Θ. Λειτουργία»

Από την «κατήχηση» του διαδικτύου στα σκαλοπάτια της ενορίας - Η Associated Press μιλά για «δεύτερο κύμα» Αμερικανών που γεμίζει τους ναούς

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Φθηνά επικοινωνιακά τρικ για να στοχοποιήσει τους αγρότες – «Στερούν το δικαίωμα να πάει κάποιος στο χωριό του τα Χριστούγεννα»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Φθηνά επικοινωνιακά τρικ για να στοχοποιήσει τους αγρότες – «Στερούν το δικαίωμα να πάει κάποιος στο χωριό του τα Χριστούγεννα»

Μόνο ότι οι αγρότες ήρθαν αν κλέψουν το... πνεύμα των Χριστουγέννων δεν είπε ο πρωθυπουργός - Σιγοντάρισμα στην προπαγάνδα και ο Τασούλας

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση MRB: «Εφιάλτης» στο Μαξίμου η δυναμική Καρυστιανού – Το 31,8% θα την ψήφιζε – Πρώτη η Κωνσταντοπούλου σε δημοτικότητα αρχηγών

Δημοσκόπηση MRB: «Εφιάλτης» στο Μαξίμου η δυναμική Καρυστιανού – Το 31,8% θα την ψήφιζε – Πρώτη η Κωνσταντοπούλου σε δημοτικότητα αρχηγών

Σε «game changer» εξελίσσεται η εκλογική απήχηση της Μαρίας Καρυστιανού - Οργή, φόβος και παραίτηση τα κυρίαρχα συναισθήματα των πολιτών

Κοινωνία