ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Ανατροπή «βόμβα» – Ποια η ημερομηνία πληρωμής

Πώς θα εντοπιστούν οι δικαιούχοι
Κοινωνικό μέρισμα: Ανατροπή «βόμβα» – Ποια η ημερομηνία πληρωμής

Κοινωνικό μέρισμα αλλιώς αναμένεται να δώσει φέτος η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Dikaiologitika News σκοπεύει να καταργήσει τη διαδικασία των αιτήσεων.

Ο νέος σχεδιασμός, που ισχύει μέχρι αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, αποκλείει κάθε πιθανότητα να υποβληθούν αιτήσεις από τους πιθανούς δικαιούχους. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η διανομή του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει στους δικαιούχους που θα προκύψουν από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στα στοιχεία που περιλαμβάνουν οι φορολογικές δηλώσεις.

Κοινωνικό μέρισμα: Η ημερομηνία πληρωμής

Κατόπιν αυτών, εφόσον επικρατήσουν αυτά τα σενάρια, δεν θα γίνουν αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, αλλά τα χρήματα θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων όσοι προκύψουν από τις διασταυρώσεις των στοιχείων που είναι διαθέσιμα στο taxisnet.

Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News και πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών, η καταβολή θα γίνει λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Επικρατέστερη ημερομηνία είναι η Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι οι δικαιούχοι

Δώρο 500 έως 1000 ευρώ πριν τα Χριστούγεννα θα λάβουν 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Το ακριβές ύψος του μερίσματος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο όπως επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα είναι μεταξύ 500 έως 1.000 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως περίπου 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ θα λάβουν πριν τα Χριστούγεννα το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ο Νίκος Γεωργιάδης για την ασέλγεια σε ανήλικο!

Παρά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για εφάπαξ έκπτωση κάποιου φόρου, η κυβέρνηση τελικά θα δώσει κοινωνικό μέρισμα και μάλιστα όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, φέτος το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε μετρητά στο χέρι, ενώ οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας, πιθανόν την Πέμπτη, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Το τι τελικά θα ισχύσει θα εξαρτηθεί από το ύψος του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών εάν το υπερπλεόνασμα κινηθεί στην εκτιμώμενη ζώνη των 436 εκατ. ευρώ τότε οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες.

Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, φέρνοντας ελαφρύνσεις συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ το 2020 για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι από τον εφετινό δημοσιονομικό χώρο θα εξοφληθεί και μέρος των οφειλών που έχει το δημόσιο προς τη ΔΕΗ από τα επιδοτούμενα τιμολόγια των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ εξαπέλυσε «κεραυνούς» για την τυχοδιωκτική πολιτική Μητσοτάκη στο Ουκρανικό

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Το φρεάτιο της κόλασης άνοιξε: Τα έγγραφα Επστάιν αποκαλύπτουν το σατανικό δίκτυο της Ελίτ

Οι εξουσιαστές της Δύσης νοιώθοντας «θεοί» τελικά έγιναν δαίμονες - Παιδεραστία, όργια, αποκρυφισμός, ευγονική και πολιτικές πλεκτάνες συγκλονίζουν τον πλανήτη

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Αντώνης Σαμαράς: Νέα συνέντευξη με σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό – «Το χάος είναι ο κ. Μητσοτάκης»

Αντώνης Σαμαράς: Νέα συνέντευξη με σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό – «Το χάος είναι ο κ. Μητσοτάκης»

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στον Κ.Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς, διαψεύδοντας τις φήμες περί υποτιθέμενης ανακωχής μεταξύ τους

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση: To 57% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με την κυβέρνηση – Το ποσοστό εκτινάχθηκε τους τελευταίους 3 μήνες

Δημοσκόπηση: To 57% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με την κυβέρνηση – Το ποσοστό εκτινάχθηκε τους τελευταίους 3 μήνες

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco αποτυπώνεται η εκθετική αύξηση της λαϊκής δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση

Κοινωνία
Κοινωνία: Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι Έλληνες σε οικονομική ασφυξία – Τελειώνουν τα λεφτά στις 18 του μήνα για 6 στα 10 νοικοκυριά

Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Οι Έλληνες σε οικονομική ασφυξία – Τελειώνουν τα λεφτά στις 18 του μήνα για 6 στα 10 νοικοκυριά

Οικονομική ανασφάλεια, περικοπές σε βασικές ανάγκες και αδυναμία αποταμίευσης καταγράφει η ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Κοινωνία
Κοινωνία: Μας έστειλε για… χόρτα η Έφη Αχτσιόγλου: Aνακάλυψε τον εχθρό του βιγκανισμού και είναι ο… Τραμπισμός

Μας έστειλε για… χόρτα η Έφη Αχτσιόγλου: Aνακάλυψε τον εχθρό του βιγκανισμού και είναι ο… Τραμπισμός

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, «κούφανε» τους πάντες με τα... χορτοφαγικά συμπεράσματά της

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Alco: Αταλάντευτη η δυναμική Καρυστιανού με το 26% να βλέπει θετικά το κόμμα της – Στο 23,5% η ΝΔ

Δημοσκόπηση Alco: Αταλάντευτη η δυναμική Καρυστιανού με το 26% να βλέπει θετικά το κόμμα της – Στο 23,5% η ΝΔ

Σχεδόν οι 4 στους 10 αναποφάσιστους σκέφτονται να ψηφίσουν το κόμμα Καρυστιανού - Το 75% θέλει να «πειστεί» από το κυβερνητικό της πρόγραμμα

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η Υπαπαντή του Κυρίου: Η μητρότητα, η αγκαλιά του Συμεών και το θαύμα της ζωής

Η Υπαπαντή του Κυρίου: Η μητρότητα, η αγκαλιά του Συμεών και το θαύμα της ζωής

Η Υπαπαντή είναι ένα ευλογημένο «εγχειρίδιο» μητρότητας - Από την αγκαλιά της μάνας Παναγίας στην αγκαλιά της Εκκλησίας και τον τύπο της που είναι ο Δίκαιος Συμεών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σε δυνάστη των νοικοκυριών εξελίχθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ: «Τσουνάμι» καταγγελιών για ανύπαρκτες ρευματοκλοπές και εξοντωτικά πρόστιμα σε αθώους πολίτες

Σε δυνάστη των νοικοκυριών εξελίχθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ: «Τσουνάμι» καταγγελιών για ανύπαρκτες ρευματοκλοπές και εξοντωτικά πρόστιμα σε αθώους πολίτες

Ανάστατοι χιλιάδες ιδιοκτήτες με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ από τον ΔΕΔΔΗΕ, καλούμενοι να αποδείξουν πώς «δεν είναι ελέφαντες»!

Κοινωνία