Κορονοϊός – Ελλάδα: «Έρχεται καθολικό lockdown στη χώρα!» (vid)


Αλέξανδρος Κωτάκης

Κορονοϊός – Ελλάδα: «Έρχεται καθολικό lockdown στη χώρα!» (vid)


Κορονοϊός – Ελλάδα: Τα κρούσματα στην χώρα μας αυξάνονται ραγδαία σύμφωνα με όσα ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, ενώ σήμερα Τετάρτη (28/10) καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 1547 νέες περιπτώσεις.

Έτσι σύμφωνα με με όσα μετέδωσε το MEGA, οδεύουμε πια σε καθολικό lockdown καθώς αυτή η απόφαση φαίνεται ότι δεν έχει πλεόν επιστροφή.

Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση για γενικό lockdown. Κάτι που θα αποφασισθεί τις προσεχείς ημέρες ως προς τον τρόπο και τον σχεδιασμό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Ελλάδα: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 1.547 κρούσματα – 10 νέοι θάνατοι

Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς η χώρα θα φτάσει οδηγηθεί εκεί. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές που θα ακολουθήσει.

Το πρώτο στάδιο προβλέπει ότι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα (ενδεχομένως και η Ροδόπη) θα περάσουν από την Παρασκευή στο «κόκκινο».

Επιπλέον, έρχονται πιο αυστηρά μέτρα τόσο στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», όσο και για εκείνες στο επίπεδο 4 (κόκκινο).

Εν τέλει θα οδηγηθούμε σε lockdown εντός 15 ημερών. Αν μάλιστα οι αριθμοί συνεχίσουν την αυξητική πορεία, η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τα 2.000 κρούσματα.

Όλα σχετίζονται με την έκτακτη σύνοδος κορυφής που θα γίνει αύριο (29/10). Ο Σαρλ Μισέλ έχει ήδη στείλει μια επιστολής προς τους Ευρωπαίους ηγέτες που θέτει την ατζέντα.

Ο πρόεδρος Μισέλ προειδοποιεί ότι «η πανδημία COVID-19 εντείνεται σε όλα τα κράτη μέλη και όλοι αντιμετωπίζουμε νέα πίεση στις κοινωνίες, τις οικονομίες, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και το δημόσιο ηθικό».

Στην ατζέντα της Συνόδου τίθονται θέματα όπως τα εμβόλια, τα τεστ και οι μεταφορές (αναστολή αεροπορικό μεταφορών και λοιπών μεταφορών).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 28η Οκτωβρίου: Παρά τις απαγορεύσεις οι Έλληνες τίμησαν το «ΟΧΙ» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 28η Οκτωβρίου: Επέτειος χωρίς παρελάσεις αλλά με την Ελληνική σημαία ψηλά (vids)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καστελόριζο: Κρητικός ύψωσε την μεγαλύτερη ελληνική σημαία (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Γαλλία έβαλε στη θέση της την Τουρκία για το Charlie Hebdo: «Οι επιθέσεις σας ήταν γεμάτες μίσος»


Sportime Extras