ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Lockdown: Πότε θα «ξεμπλοκάρει» η μετακίνηση εκτός νομού

Η κυβέρνηση στοχεύει να είναι ανοιχτή η μετακίνηση από νομό σε νομό, για το φετινό Πάσχα, αν όλα πάνε καλά με τα μέτρα και τον εμβολιασμό.
Κορονοϊός – Lockdown: Πότε θα «ξεμπλοκάρει» η μετακίνηση εκτός νομού

Κορονοϊός – Lockdown: Η κυβέρνηση στοχεύει να είναι ανοιχτή η μετακίνηση από νομό σε νομό, για το φετινό Πάσχα, αν όλα πάνε καλά με τα μέτρα και τον εμβολιασμό.

Κορονοϊός – Lockdown: Τα σχέδια της συνεχίζει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση του κορονοϊού, με τον εμβολιασμό, τον περιορισμό κυκλοφορίας και τη θέσπιση νέων μέτρων να συνεχίζεται.

Η συζήτηση πλέον πηγαίνει για το τι μέλλει γενέσθαι το Πάσχα έχει ξεκινήσει με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι είναι πιθανόν το Πάσχα να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού.

Ως προς την περίοδο του Πάσχα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε πως «θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί από άποψη μέτρων σε σχέση με πέρσι», ενώ δεν απέκλεισε και την πιθανότητα να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Κορονοϊός – Lockdown: Τι ισχύει για τη μετακίνηση εκτός νομού

Ακόμα και για το μέτρο της απαγόρευσης της μετακίνησης εκτός νομού, εν μέσω του αυστηροποιημένου lockdown, υπάρχουν 6 εξαιρέσεις.

Οι εξαιρέσεις για τη μετακίνηση εκτός νομού είναι οι εξής:

*Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν

*Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

*Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.

*Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς.

*Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.

*Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή ειδικώς α) στην περίπτωση της Αττικής, εκτός των ορίων της Περιφέρειας και β) στην περίπτωση των περιοχών που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, εκτός των ορίου του Δήμου, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο:

α) από και προς την εργασία,

β) για λόγους υγείας,

γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας,

δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,

ε) για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας

από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρω

ή η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών, σύμφωνα με την περ. (ιστ) της παρ. 2 του άρθρου 3 ή για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου/

εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων, σύμφωνα με την περ. (β) της παρ. 2 του άρθρου 3,

στ) για μια μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία

ενός ακόμη προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/τρια φοιτά και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό. Η περ. (ιε) της παρ. 2 του άρθρου 3 εφαρμόζεται αναλόγως. Για την πιστοποίηση των λόγων κατ’ εξαίρεση μετακίνησης εφαρμόζονται οι παρ. 3 και 5 του άρθρου 3.

Από την εφαρμογή του παρόντος εξαιρείται η μετακίνηση από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Πηγή: Dikaiologitika.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κούγιας για Λιγνάδη: «Είναι πλεκτάνη – Στόχος των κυκλωμάτων η Μενδώνη»

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Αιχμηρά καρφιά Σαλβίνι προς τη «συμμαχία των προθύμων»: «Εδώ Χίτλερ και Ναπολέων δεν έφτασαν στη Μόσχα, θα φτάσει ο Μερτς και ο Μακρόν;»

Αιχμηρά καρφιά Σαλβίνι προς τη «συμμαχία των προθύμων»: «Εδώ Χίτλερ και Ναπολέων δεν έφτασαν στη Μόσχα, θα φτάσει ο Μερτς και ο Μακρόν;»

Ο Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε «απίθανη» την επίθεση των Ρώσων στην Ευρώπη και είπε ότι ο πραγματικός κίνδυνος είναι ο «ισλαμικός φανατισμός»

Κοινωνία
Κοινωνία: TikTok: Ελληνίδα ψωνίζει στα Κανάρια νησιά και παθαίνει σοκ με τη διαφορά από Ελλάδα – «3 λίτρα ελαιόλαδο με 11 ευρώ»

TikTok: Ελληνίδα ψωνίζει στα Κανάρια νησιά και παθαίνει σοκ με τη διαφορά από Ελλάδα – «3 λίτρα ελαιόλαδο με 11 ευρώ»

Μισό κιλό χοιρινές μπριζόλες με 3,19 ευρώ - Οργή προκαλούν οι ακραίες διαφορές τιμών με την πανάκριβη Ελλάδα

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 στους 10 στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών – Το 56% θέλει εκλογές εντός του 2026

Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 στους 10 στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών – Το 56% θέλει εκλογές εντός του 2026

Κατά 80% οι πολίτες αποδοκιμάζουν το έργο της κυβέρνησης και υποστηρίζουν ότι δεν κατανοεί τις ανάγκες του λαού

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Το ύπουλο δηλητήριο του Netflix στα παιδιά: 41% των «κατάλληλων» σειρών είναι γεμάτες με woke μηνύματα!

Έρευνα - σοκ ενός συντηρητικού οργανισμού στις ΗΠΑ εντόπισε 326 σειρές να επιχειρούν πλύση εγκεφάλου με άμεσο ή έμμεσο τρόπο!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σοκ προκαλούν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ κοριτσιών – 16χρονη μαχαίρωσε 14χρονη σε σχολείο της Κυψέλης!

Σοκ προκαλούν τα αυξανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ κοριτσιών – 16χρονη μαχαίρωσε 14χρονη σε σχολείο της Κυψέλης!

Συνελήφθη η 16χρονη - Το τραύμα του θύματος ευτυχώς ήταν επιφανειακό - Φρίκη προκαλούν τα συνεχόμενα περιστατικά με ανήλικες δράστριες

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση GPO: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ κορυφαίο πολιτικό γεγονός του 2025 – Στηρίζουν αγρότες και μπλόκα οι πολίτες

Δημοσκόπηση GPO: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ κορυφαίο πολιτικό γεγονός του 2025 – Στηρίζουν αγρότες και μπλόκα οι πολίτες

Το ξεσκέπασμα των σκανδάλων και οι λαϊκές κινητοποιήσεις απασχολούν περισσότερο τον κόσμο - Στα «αζήτητα» η εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroυp

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Κυριάκος Πιερρακάκης: Επική επιτυχία – Έχουμε τον πιο φτωχοποιημένο λαό της Ευρώπης και 1 πρόεδρο Eurogroup!

Μας καλούν να πανηγυρίσουμε για τον ψηφιακό «τσάρο» που θέλει να μας κάνει αριθμούς και φέρνει το τέλος των μετρητών; - Έλεος!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη – Ο Αυγενάκης τον εκθείαζε ως υπόδειγμα ηθικής

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ραγδαίες εξελίξεις με τη σύλληψη του αγροτοσυνδικαλιστή Μύρωνα Χιλετζάκη – Ο Αυγενάκης τον εκθείαζε ως υπόδειγμα ηθικής

Ο Μύρωνας Χιλετζάκης έκανε και δημόσιες παρεμβάσεις το 2020 για να μη φύγει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βορίδης

Κοινωνία
Κοινωνία: «Ο Φραπές έγινε λάτε μακιάτο ντεκάφ» – Πανζουρλισμός στο «Χ» με την παρωδία της Εξεταστικής – Γελοιοποιήθηκε πλήρως ο θεσμός

«Ο Φραπές έγινε λάτε μακιάτο ντεκάφ» – Πανζουρλισμός στο «Χ» με την παρωδία της Εξεταστικής – Γελοιοποιήθηκε πλήρως ο θεσμός

Viral έγινε το σόου του «Φραπέ» με τις πλάτες της ΝΔ - Οι Έλληνες το ρίχνουν στο χιούμορ για να μην τρελαθούν με αυτά που ακούνε

Κοινωνία