ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και στα σούπερ μάρκετ;

O κορονοϊός συνεχίζει να αποτελεί πονοκέφαλο για την ζωή των πολιτών, με την Ελληνική Κυβέρνηση να σκέφτεται την είσοδο στα σούπερ μάρκετ, αποκλειστικά με πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Κορονοϊός: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και στα σούπερ μάρκετ;

Κορονοϊός: Αποκλειστικά με πιστοποιητικό εμβολιασμού θα επιτρέπεται η είσοδος στα σούπερ μάρκετ για τους πολίτες σύμφωνα με ορισμένα σενάρια που αναφέρονται στις σκέψεις που έχει η Ελληνική Κυβέρνηση για μια τέτοια απόφαση.

Τη στιγμή, που και χθες τα κρούσματα στην Ελλάδα παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα αριθμών, με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούν οι ειδικοί και η κυβέρνηση το τέταρτο κύμα της μετάλλαξης Δέλτα που απλώνεται στην Ελλάδα, ενώ με την ίδια ανησυχία παρακολουθούν και το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι παραμένουν ένα σημαντικά μεγάλο ποσοστό.

Για αυτόν τον λόγο τα κυβερνητικά στελέχη διαρρέουν ότι ειδικά στα καταστήματα λιανικής δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους, ή οποίοι θα πρέπει να κάνουν τις αγορές του ηλεκτρονικά.

Για τα σούπερ μάρκετ υπάρχει έντονος προβληματισμός, καθώς θα πρόκειται για αποκλεισμό από είδη βασικής ανάγκης ωστόσο δεν αποκλείεται μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε αλλαγές για τους ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ.

Έτσι λοιπόν είναι πιθανό οι ανεμβολίαστοι να πρέπει να εισέρχονται με διπλή μάσκα εάν δεν θα μπορούν να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή να μπαίνουν με τεστ.

Το σενάριο αυτό θεωρείται αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί, ωστόσο θα μπορούσε να αποτελέσει όπλο, ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Για το σενάριο αυτό είχε μιλήσει και ο καθηγητής Παθολογίας Χ. Γώγος αναφέροντας πως για τους επόμενους μήνες το δίλλημα θα είναι εμβολιασμός ή συνεχή τεστ.

Στους κλειστούς χώρους, ειδικά από τον Σεπτεμβρη, κανονικά χρειάζεται εργαστηριακό τεστ για να μπορόυν να εισέρχονται οι ανεμβολίαστοι, όπως και για να ψωνίσουν.

Η κεντρική ιδέα πάντως είναι πως είτε εμβολιάζεσαι και έχει πρόσβαση παντού, είτε δεν εμβολιάζεσαι και υποβάλλεσαι σε rapid test τα οποία πληρώνεις εσύ προκειμένου να έχεις πρόσβαση σε χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας αλλά και στη… δουλειά σου.

Παρόμοιο μοντέλο άλλωστε ακολουθεί η Κύπρος καθώς ανακοίνωσε πως τα δωρεάν rapid test αποτελούν παρελθόν.

Έτσι οι Κύπριοι που δεν έχουν εμβολιαστεί (εκτός από κάποιες συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού) θα πρέπει να πληρώνουν για να υποβάλλονται σε rapid test.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτοί μπορούν να καταθέσουν αίτηση απαλλαγής

Κορονοϊός – Εμβόλια: Τρίτη δόση 8 μήνες μετά την 1η δόση

Ο Κολάροφ είναι το «όνειρο», ο Λυκογιάννης η ρεαλιστική επιλογή

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στο Γαλάτσι με οπαδικά κίνητρα και δύο τραυματίες

Νέο σοβαρό περιστατικό οπαδικής βίας στο Γαλάτσι με δύο τραυματίες και έρευνα από το Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Ο σμήναρχος-κατάσκοπος της Κίνας «βγήκε» στα πρωτοσέλιδα ελέω ΗΠΑ, αλλά για πλήθος άλλων περιπτώσεων δεν συμβαίνει το ίδιο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Το περιστατικό έγινε στις 21 Ιανουαρίου - Ο δρόμος είχε γίνει χείμαρρος και ο αστυνομικός απεγκλώβισε το ζευγάρι ηλικιωμένων με δεμένα σεντόνια

Κοινωνία
Κοινωνία: Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Απαγορεύτηκε διαφημιστικό που έδειχνε μια συμμορία νέων να ληστεύουν το εργοστάσιο της ION, διαφεύγοντας με «λεία» τις σοκολάτες

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Η χρήση ειδικής συσκευής από τον αξιωματικό με λογισμικό καταγραφής και η αποστολή υλικού μέσω φωτογραφιών άφησε ψηφιακά ίχνη.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Επίσης επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 1000 ευρώ για παράληψη ετήσιου κτηνιατρικού ελέγχου.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ συνελήφθη στις Αχαρνές για διακίνηση ναρκωτικών μαζί με ακόμη ένα άτομο σύμφωνα με την Αστυνομία

Κοινωνία
Κοινωνία: Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Ο αμήχανος Στάρμερ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις πομπές του Μάντελσον και ζητάει... συγγνώμη σε όλους

Κοινωνία
Κοινωνία: Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωσίβιο σωτηρίας από τον Άρειο Πάγο για τους δανειολήπτες που υπάγονται στο νόμο Κατσέλη - Ήττα για τις αξιώσεις των αδίστακτων funds

Κοινωνία