ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Koρονοϊός σήμερα – Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους φαρμακοποιούς

Υποχρεωτικό εμβολιασμό και για τους φαρμακοποιούς προβλέπουν τα νέα μέτρα που αποφάσισε να πάρει η Ελληνική Κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους.
Koρονοϊός σήμερα – Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους φαρμακοποιούς

Κορονοϊός: Τη στιγμή που η Κυβέρνηση σκέφτεται να πάρει και νέα πιο σκληρά μέτρα, υποχρεωτικό εμβολιασμό των φαρμακοποιών προβλέπουν τα όσα ανακοίνωσε επίσημα χθες (24/8) ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Πιο συγκεκριμένα, από ην 1η Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά οι ιδιώτες γιατροί και οι φαρμακοποιοί, ενώ ανέφερε πως θα επιβληθούν πρόστιμα και κυρώσεις σε όσους δεν το τηρήσουν.

Πάντως όσοι εργάζονται σε ιδιωτικές μονάδες υγείας, είτε πρόκειται για υγειονομικό προσωπικό είτε για διοικητικό, θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έως την 1η Σεπτεμβρίου, διαφορετικά δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη ακόμη και με απομάκρυνση από την εργασία.

Σε ότι αφορά σε ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι θα γίνονται έλεγχοι και θα επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις.

Για να διαπιστωθεί αν οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό, θα γίνεται έλεγχος μέσω του Μητρώου Εμβολίου και μέσω μίας νέας πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί, προκειμένου να διασταυρώνονται τα στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλια Pfizer – Moderna: Nέο σοκ! Μειώθηκε και άλλο η αποτελεσματικότητα στη μετάλλαξη Δέλτα

Κορονοϊός: Καταστροφή για την εστίαση τα νέα μέτρα!

Ο Άνθρωπος του Θεού – Η ζωή του Αγίου Νεκταρίου: Η ταινία που μιλά στην ψυχή μας!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Koρονοϊός σήμερα – Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους φαρμακοποιούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.