ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Βόμβα από Βασιλακόπουλο – Δεν είναι λύση η 4η δόση – Ανατρέπονται όλα με τους εμβολιασμούς

Κορονοϊός: Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ανατρέπει τα πάντα για τους επερχόμενους εμβολιασμούς με όσα ανέφερε σε σημερινή του συνέντευξη.
Κορονοϊός: Βόμβα από Βασιλακόπουλο – Δεν είναι λύση η 4η δόση – Ανατρέπονται όλα με τους εμβολιασμούς

Ο Κορονοϊός συνεχίζει την επέλαση του Παγκοσμίως με τη μετάλλαξη Όμικρον να έχει εκτοξεύσει τις μολύνσεις και τα κρούσματα. Με την πανδημία να συνεχίζει ακάθεκτη πολλές χώρες συζητάνε ήδη για την χορήγηση της 4ης αναμνηστικής δόσης στους πολίτες της.

Στην Ελλάδα, έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους πολίτες.

Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος έκανε κάποιες ιδιαίτερες αποκαλύψεις για την πολυσυζητημένη 4η δόση αλλά και όλα όσα θα ακολουθήσουν με τις «αναμνηστικές δόσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολύ σωστά έγινε το άνοιγμα της 4ης δόσης προς τους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες καθώς δεν μπορούν οι ίδιοι να δημιουργήσουν καλά αντισώματα.

Ωστόσο όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό, ο Βασιλακόπουλος αποκάλυψε μία παγκόσμια πρόθεση για εμβολιασμό σε όλο τον πλανήτη που απορρίπτει τις επαναληπτικές δόσεις! Όπως αποκάλυψε, μέχρι τον Ιούνιο του 2022 έχει υπολογιστεί ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλο τον πλανήτη και όλο τον πληθυσμό του κόσμου.

Στη συνέχεια όμως ανέφερε ότι αν ο «πλούσιος» κόσμος προχωράει σε αναμνηστικές δόσεις κάθε 3 μήνες αυτές οι δόσεις δε θα δοθούν ποτέ στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Αποτέλεσμα; Να υπάρχουν μονίμως νέα στελέχη τα οποία θα δημιουργούνται από τον αναπτυσσόμενο κόσμο την ώρα που οι αναπτυγμένες χώρες θα κάνουν αναμνηστικές δόσεις με ένα εμβόλιο το οποίο κάθε φορά θα είναι και λιγότερο αποτελεσματικό γιατί θα είναι εμβόλιο το οποίο αναπτύχθηκε για ένα στέλεχος που εμφανίστηκε πριν 2 χρόνια.

«Η λύση δεν είναι οι πολλές δόσεις από το ίδιο εμβόλιο. Η λύση είναι να βγει ένα εμβόλιο πολύ πιο προσαρμοσμένο σε όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στον ιό μέχρι σήμερα. Από εδώ και πέρα, όποια αναμνηστική δόση γίνει πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική για τα τρέχοντα στελέχη του Covid-19

O Βασιλακόπουλος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή «σαφώς δε χρειάζεται 4η δόση»!

Στους ισχυρισμούς του ο καθηγητής παρομοίασε το μελλοντικό εμβόλιο του Κορονοιού με αυτό της γρίπης.

«Θα είναι ένα εμβόλιο σαν της γρίπης το οποίο επικυρωποιείται. Συνεχώς θα επικυρωποιείται για τις αλλαγές του κορονοιού όπως σε αυτό της γρίπης. Τέλος οι αναμνηστικές δόσεις με το ίδιο εμβόλιο!

Η ορθή λύση δεν είναι η επαναληπτική δόση με το ίδιο εμβόλιο γιατί κάθε τρίμηνο θα είναι όλο και λιγότερο αποτελεσματικό.»

Ακόμη, ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα το εμβόλιο να γίνει ετήσιο. Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει ελπίδα και για εμβόλιο το οποίο θα απευθύνεται στις σταθερές περιοχές του Κορονοϊού και όχι σε αυτές που αλλάζουν. Έτσι θα καλύπτει όλους τους Κορονοϊούς.

 

Διαβάστε Επίσης:

Κορονοϊός: Βόμβα με τα μονοκλωνικά – Δεν πιάνουν την μετάλλαξη όμικρον – «Αποσύρονται» στις ΗΠΑ

Κορονοϊός – Rapid test: Σάλος με τεστ που έβγαζαν θετικά αποτελέσματα – Τι έχει συμβεί

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Βόμβα από Βασιλακόπουλο – Δεν είναι λύση η 4η δόση – Ανατρέπονται όλα με τους εμβολιασμούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις