ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κώστας Βαξεβάνης σε Μητσοτάκη: Ο νόμος για τα fake news μας πάει σε εποχές Μεταξά

Ο Κώστας Βαξεβάνης σχολίασε τις αλλαγές του Ποινικού κώδικα για τη διασπορά fake news.
Κώστας Βαξεβάνης σε Μητσοτάκη: Ο νόμος για τα fake news μας πάει σε εποχές Μεταξά

Χθες ο Κώστας Βαξεβάνης με ένα tweet του τόνισε πως έρχεται αποκάλυψη για την efood στο Documento. Τώρα, έρχεται να στείλει το δικό του μήνυμα με αφορμή το νέο νομικό πλαίσιο για τα fake news.

Η πρόταση για τη νέα μορφή του νόμου (191 ΠΚ) που τέθηκε σε διαβούλευση (έως τις 8/10) προβλέπει αυστηρές ποινές (ακόμα και φυλάκιση -από 3 χρόνια και πάνω εκτίεται) σε όποιον «δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία».

«Επιστρέφουμε στην εποχή του Μεταξά. Νόμος ο οποίος με πρόσχημα (πάλι) την πανδημία, επιβάλει στην Ελλάδα λογοκρισία. Αν γράψεις κάποιος ότι ο Μητσοτάκης είναι ενδοτικος στον Ερντογαν, πάει μέσα γιατί κλονίζει την εμπιστοσύνη στην Εθνική Άμυνα», αναφέρει χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στο Twitter ο Κώστας Βαξεβάνης.

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Εκατομμύρια τιμητικά στεφάνια και κοσμικές εκδηλώσεις μνήμης δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα ψίχουλο από αυτό που προσφέρει ένα και μόνο Ψυχοσάββατο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Όλα για τη «βιτρίνα» - Κλιμάκια απολύμαναν τα τρακτέρ των Αγροτών πριν καταφθάσουν στην Αθήνα - Έχει... πρόβατα η πλατεία Συντάγματος;

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

«Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που δεν φοβάται - Ο διάλογος χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, γίνεται άλλοθι στις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία