ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαϊκές αγορές: Οργιάζει και εκεί η ακρίβεια – Μεγάλες οι αποκλίσεις των τιμών από τα χωράφια στους πάγκους

Η ακρίβεια χτύπησε και τις λαϊκές αγορές, «δένοντας» τα χέρια ακόμα και των παραγωγών.
Λαϊκές αγορές: Οργιάζει και εκεί η ακρίβεια – Μεγάλες οι αποκλίσεις των τιμών από τα χωράφια στους πάγκους

Η ακρίβεια χτύπησε και στις Λαϊκές αγορές, εκεί όπου οι τιμές φαίνεται να έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα.

Η ακρίβεια πλήττει τα νοικοκυριά στην Ελλάδα, με τις τιμές να έχουν πάρει την ανιούσα στα Σούπερ Μάρκετ εδώ και καιρό, κάτι που πλέον φαίνεται να συμβαίνει και στη λαϊκή αγορά.

Πολλοί ήταν αυτοί που επέλεγαν να προμηθευτούν τρόφιμα από εκεί λόγω των αυξημένων τιμών, αλλά πλέον και εκεί οι ανατιμήσεις προκαλούν δυσαρέσκεια.

Όσοι είναι, οι ίδιοι, παραγωγοί του προϊόντος που πωλούν στη λαϊκή αγορά, προσπαθούν να απορροφήσουν το υψηλό ενεργειακό κόστος αλλά και εκείνο των λιπασμάτων ή των ζωοτροφών.

Με τη σειρά τους, οι έμποροι των λαϊκών αγορών λένε ότι έχουν κι εκείνοι περιορίσει κατά πολύ το κέρδος τους.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές περιορίζουν ακόμη και αναγκαία είδη διατροφής.

Οι πωλητές των λαϊκών αγορών διαβλέπουν, επίσης, ότι ο πρωτογενής τομέας συρρικνώνεται, καθώς λόγω του υψηλού κόστους πολλοί παραγωγοί επιλέγουν να αφήσουν τα χωράφια τους αναξιοποίητα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων τα μήλα από 0,22 ευρώ/κιλό τα βλέπουμε στους πάγκους στα 1,15 ευρώ/κιλό και στα ράφια 1,80 ευρώ/κιλό. Αντίστοιχα, οι πατάτες από 0,33 ευρώ/κιλό στα 0,99 ευρώ/κιλό και 1,20 ευρώ/κιλό.

Είναι εμφανές πως η ακρίβεια πλήττει οριζόντια πλέον όλα τα κοινωνικά στρώματα, έχει τσακίσει τους καταναλωτές και έχει τινάξει στον αέρα κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό. Το ίδιο συμβαίνει πλέον και με τους ίδιους τους παραγωγούς που ψάχνουν λύσεις να αντιμετωπίσουν όλη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.






Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία