ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Ελλάδα: Η κυβέρνηση στοχεύει σε Πάσχα στο χωριό με self test

Στόχος πλέον της κυβέρνησης είναι οι πολίτες να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους με... όπλο τα self test, απόφαση αναμένεται από τους επιστήμονες.
Lockdown – Ελλάδα: Η κυβέρνηση στοχεύει σε Πάσχα στο χωριό με self test

Lockdown – Ελλάδα: Στόχος πλέον της κυβέρνησης είναι οι πολίτες να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους με… όπλο τα self test, απόφαση αναμένεται από τους επιστήμονες.

Lockdown: Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του τόνισε πως Θα υπάρξει εισήγηση για άνοιγμα εμπορικών κέντρων, φροντιστηρίων και κέντρων αισθητικής.

Την ίδια ώρα στόχος της κυβέρνησης είναι οι πολίτες να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους. Με την βοήθεια των self tests. Έτσι το διάστημα μέχρι την μεγάλη εβδομάδα θα υπάρχει συλλογή στοιχείων για να αποφασίσουν οι επιστήμονες αν μπορεί να συμβεί τελικά αυτό.

Αυτή τη στιγμή λειτουργεί το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα με αυστηρούς περιορισμούς εκτός από την Κοζάνη για την οποία αναμένεται να αποφασίσουν οι επιστήμονες ξανά εντός της εβδομάδας, ενώ χθες επέστρεψαν και οι μαθητές των Λυκείων στα σχολεία. Από εδώ και στο εξής εκτός από μερικά διορθωτικά βήματα που αφορούν σε συγκεκριμένες περιοχές εντός του μήνα δεν αναμένεται κάποια μεγάλη αλλαγή όσον αφορά στο μείγμα του lockdown που ισχύει.

Οι επιστήμονες επιθυμούν να έχουν μπροστά τους ένα διάστημα δύο εβδομάδων στις οποίες θα διαφανούν οι επιπτώσεις στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας από τα βήματα χαλάρωσης που έχουν γίνει ενώ παράλληλα ευελπιστούν πως τα νοσοκομεία της χώρας θα αποσυμπιεστούν ως αποτέλεσμα της σταθεροποίησης στην διασπορά του κορονοϊού.

Επόμενος σταθμός λοιπόν η Μεγάλη Εβδομάδα. Τότε, σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής οι επιστήμονες αναμένεται να αποφασίσουν το κατά πόσο είναι εφικτό να απελευθερωθούν πλήρως οι διαδημοτικές μετακινήσεις και φυσικά οι διαπεριφερειακές οι οποίες «ξεκλειδώνουν» το Πάσχα στο χωριό.

Το κυβερνητικό επιτελείο έχει καταλήξει στο ότι οι μετακινήσεις από νομό σε νομό πρέπει να απελευθερωθούν προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να μεταβούν στα χωριά τους για τις γιορτές του Πάσχα.

Αυτή μάλιστα θα είναι και η πρόταση της κυβέρνησης προς την επιτροπή των λοιμωξιολόγων επί της οποίας θα αποφασίσουν οι επιστήμονες. Προϋπόθεση τόσο για αυτή την εξέλιξη όσο και για την έγκρισή της είναι η πορεία της πανδημίας να βρίσκεται σε θετική τροχιά και να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις τόσο όσον αφορά την διασπορά όσο και την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αυτό το διάστημα τα αρμόδια υπουργεία καταρτίζουν το σχέδιο βάσει του οποίου θα μπορούν να γίνουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις και σύμφωνα με τις πληροφορίες βασικό ρόλο έχουν τα self tests. Ο ακριβής τους ρόλος δεν έχει καθοριστεί, ωστόσο ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι σε περίπτωση ελέγχου στις πύλες εξόδου των νομών οι πολίτες να μπορούν να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Μεγάλη Εβδομάδα προκειμένου όπως έχουν πει κυβερνητικά στελέχη αλλά και οι επιστήμονες, να ζήσουμε ένα Πάσχα όσο πιο κοντά στην κανονικότητα γίνεται και όχι σαν το περσινό.

Self tests στο λιανεμπόριο

Την ίδια ώρα τα self tests παράλληλα με τον επικουρικό τους ρόλο στον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού, φαίνεται πως γίνονται, ευρύτερα, το βασικό εργαλείο για το ξεκλείδωμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Τις πληροφορίες που διακινούνταν τα τελευταία 24ωρα, επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό χαρακτήρισε την αρχή της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία χάρις στα self tests ως επιτυχημένη και προανήγγειλε επέκταση του μέτρου των υποχρεωτικών αυτοδιαγνωστικών ελέγχων, έως τέλος της εβδομάδας, σε λιανεμπόριο, μεταφορές, διανομείς φαγητού.

Αναφερόμενος στα self test ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε χαρακτηριστικά πόσο «μεγάλη είναι η χρησιμότητα αυτού του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού το οποίο έχουμε πια στη διάθεσή μας» και συμπλήρωσε πως «αυτό θα επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό».

Ελληνοτουρκικά: Οι Έλληνες θα καταστρέψουν τους S-400 αναφέρουν οι Τούρκοι!

Champions League: Ματσάρα στο Παρίσι – Τυπική διαδικασία στην Σεβίλλη

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Εκθέτουν το Νατσιό όσοι του λένε να υποστηρίζει ψέματα στον αέρα – Με ένα κλικ μπορούσε να μάθει την αλήθεια

Εκθέτουν το Νατσιό όσοι του λένε να υποστηρίζει ψέματα στον αέρα – Με ένα κλικ μπορούσε να μάθει την αλήθεια

Tελικά άφησαν (;) τον Δημήτρη Νατσιό να... εκτεθεί πιθανώς εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία των προέδρου της ΝΙΚΗΣ για τη δυναμική που αναπτύσσει ο Νικόλαος Παπαδόπουλος;

Κοινωνία
Υγεία: Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Να μη σου τύχει καλοκαιριάτικα! Στα όρια τους γιατροί και νοσηλευτές! Υποστελέχωση και… αποχωρήσεις αντί προσλήψεων! Με το Γ.Ν. Κεφαλονιάς να είναι μέρος του κανόνα και τις ευθύνες να βαραίνουν εξ ολοκλήρου τους αρμόδιους φορείς.

Υγεία
Κοινωνία: Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν ενίσχυση 250 ευρώ – Πότε θα δοθούν!

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν ενίσχυση 250 ευρώ – Πότε θα δοθούν!

Χιλιάδες συνταξιούχοι θα πάρουν φέτος το κοινωνικό μέρισμα.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγίου Πνεύματος: Πώς λειτουργούν μαγαζιά – Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ

Αγίου Πνεύματος: Πώς λειτουργούν μαγαζιά – Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ

Πώς θα κινηθεί η αγορά του Αγίου Πνεύματος!

Κοινωνία
Κοινωνία: Συντάξεις Ιουλίου 2025: Νωρίτερα οι πληρωμές – Πότε θα μπουν τα χρήματα

Συντάξεις Ιουλίου 2025: Νωρίτερα οι πληρωμές – Πότε θα μπουν τα χρήματα

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Ιουλίου!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Σημεία των Καιρών: Άνοιξε η ατζέντα της ευθανασίας στην Κύπρο – «Σταυρός» χωρίς σκοπό υπάρχει μόνο σε ζωή χωρίς Θεό!

Σημεία των Καιρών: Άνοιξε η ατζέντα της ευθανασίας στην Κύπρο – «Σταυρός» χωρίς σκοπό υπάρχει μόνο σε ζωή χωρίς Θεό!

Η χρυσοφόρα βιομηχανία θανάτου καλπάζει - Θλιβερό φαινόμενο της εποχής να τίθεται θέμα νομιμοποίησης της ευθανασίας στην αγιοτόκο Κύπρο!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο Γολγοθάς των Πολυτέκνων

Ο Γολγοθάς των Πολυτέκνων

Μια κραυγή αγωνίας από τις οικογένειες που σηκώνουν το βάρος του δημογραφικού

Κοινωνία
Κοινωνία: Υπουργείο Εξωτερικού ξεπεσμού: Το Σινά χάνεται και η πρεσβεία μας στη Ρουμανία ασχολείται με τη στήριξη των gay pride!

Υπουργείο Εξωτερικού ξεπεσμού: Το Σινά χάνεται και η πρεσβεία μας στη Ρουμανία ασχολείται με τη στήριξη των gay pride!

Ενώ η εξωτερική μας πολιτική δέχεται τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη, εμείς ασχολούμαστε με τη gay προπαγάνδα στην ορθόδοξη Ρουμανία!

Κοινωνία
Κοινωνία: Οργισμένη ανακοίνωση του Συλλόγου για τα θύματα στο Μάτι: «Στάχτη στα μάτια η δικαστική απόφαση – Δεν σταματούμε τον αγώνα για δικαίωση»

Οργισμένη ανακοίνωση του Συλλόγου για τα θύματα στο Μάτι: «Στάχτη στα μάτια η δικαστική απόφαση – Δεν σταματούμε τον αγώνα για δικαίωση»

Οι συγγενείς των θυμάτων κάνουν λόγο για κακούργημα και απαιτούν την τιμωρία πολιτικών προσώπων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων

Κοινωνία