Μαρία Καρυστιανού σε κάθε βουλευτή: «Σηκώστε ανάστημα – Θέλουμε πλήρη Προανακριτική με όλους τους υπεύθυνους – Όχι κουτσουρεμένη»
«Η προανακριτική που κατατέθηκε έγινε για τα μάτια του κόσμου, και κυρίως για να σωθεί η κυβέρνηση από τις αληθινές ποινικές ευθύνες»
Ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έστειλε η Μαρία Καρυστιανού, καλώντας τους πάντες να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους. Αγανακτισμένη από το κακόγουστο θέατρο της συγκεκριμένης Προανακριτικής Επιτροπής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και που θα εξεταστεί μόνο ο Χρήστος Τριαντόπουλος και μόνο για πλημμέλημα, η Μαρία Καρυστιανού αναφέρει σε ανάρτησή της ότι η Προανακριτική θα αποκτήσει λόγο ύπαρξης μόνο αν συμπεριληφθούν όλοι οι κυβερνητικοί που συνέβαλαν στο έγκλημα των Τεμπών.
Η κ. Καρυστιανού ξεκινά την ανάρτησή της με μομφή στον προκλητικό Γιώργο Φλωρίδη ο οποίος χθες στη Βουλή έσπευσε να προκαταλάβει την απόφαση της Προανακριτικής, υποστηρίζοντας ότι ο Χρήστος Τριαντόπουλος δεν φέρει καμία ευθύνη για το μπάζωμα, γιατί το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ αναφέρει (χωρίς τεκμηρίωση) ότι δεν υπήρξε κυβερνητική εντολή.
Συνεπής στο να κοροϊδεύει τη νοημοσύνη του κόσμου ο Γ.Φλωρίδης αντί να απολογηθεί για το χυδαίο ψέμα του ότι «όσοι μιλάνε για μπάζωμα είναι για τα μπάζα», επιχείρησε να βγάλει τρελούς όλους τους Έλληνες λέγοντας ότι… αλλοιώθηκε η δήλωσή του.
«Πράγματι κ. Φλωρίδη η πρόταση σύστασης Προανακριτικής είναι υποκριτική, γιατί δεν αφορά όλους τους πολιτικούς, οι ποινικές δικογραφίες των οποίων έχουν σταλεί εδώ και μήνες από τον Εισαγγελέα στη Βουλή και όλα τα ερευνητέα εγκλήματα», έγραψε η κ. Καρυστιανού και πρόσθεσε:
«Αντιθέτως, κατά παράβαση του νόμου και του Συντάγματος, έγινε ‘’κουτσουρεμένη’’ για τα μάτια του κόσμου, και κυρίως για να σωθείτε από τις αληθινές ποινικές ευθύνες.
Και εσείς λοιπόν για αυτό την υπερψηφίσατε ακριβώς διότι είναι υποκριτική! Και άρα εξυπηρετεί την κυβερνητική συγκάλυψη και αναλγησία και κυρίως τη μη μεταμέλειά σας.
Η δε αναφορά σας στο χρυσοπληρωμένο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ που ενώ είναι παντελώς αναρμόδιο, σπεύδει εναγωνίως να πει αορίστως ότι δεν υπήρχαν πολιτικές εντολές, ακόμη και αυτό θα γυρίσει σύντομα μπούμερανγκ κατευθείαν πάνω σας όταν αποκαλυφθούν και οι εντολές που δόθηκαν και ο εντολέας».
Αυτά που εκφράζει η Μαρία Καρυστιανού είναι η πραγματικότητα που αντιλαμβάνεται και ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Η συγκεκριμένη Προανακριτική είναι μια στημένη παράσταση για τα μάτια του κόσμου, όπου εξετάζεται μόνο ένας ύποπτος, τη στιγμή που είναι γνωστό πλέον πόσοι και ποιοι κυβερνητικοί έχουν αναμειχθεί στην επιχείρηση του μπαζώματος.
Ενδεικτικά, το e – mail βόμβα που ανέδειξε το πρωί της Πέμπτης (6/3) η εφημερίδα «Εστία», αποκαλύπτει ότι ο Χρήστος Τριαντόπουλος επικοινωνούσε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Άκη Σκέρτσο, τον Γιάννη Ξιφαρά και τον Κώστα Αγοραστό, ενημερώνοντας τους για την «αποκατάσταση/διαμόρφωση του χώρου, δηλαδή το περιβόητο μπάζωμα.
Η κ. Καρυστιανού αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι δεν μεροληπτεί για κανένα κόμμα και ότι μοναδικός της στόχος είναι η ανάδειξη της αλήθειας, απευθύνθηκε προς όλα τα κόμματα και ζήτησε να διεκδικήσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για Προανακριτική και όχι να βολεύονται πίσω από μια Προανακριτική – παρωδία, όπως είναι η συγκεκριμένη:
«Περιμένουμε επιτέλους από τους βουλευτές να κάνουν μια σοβαρή πλήρη και όχι κουτσουρεμένη πρόταση για Προανακριτική, που θα περιλαμβάνει όλους τους ήδη μηνυθέντες πολιτικούς, πρωθυπουργό και υπουργούς, πρώην και νυν, με αξιοποίηση όλων των δικογραφιών που είναι θαμμένες στη Βουλή, και όλα τα εγκλήματα, για τα οποία έχουν επίσημα εδώ και μήνες μηνυθεί.
Αν όμως όλοι οι βουλευτές βολευτούν και συνεχίσουν να μην την κάνουν, σημαίνει ότι κανείς δεν έχει το ανάστημα να αναδείξει την αλήθεια και το φως της!», σημείωσε με νόημα η Μαρία Καρυστιανού.
Πράγματι κ. Φλωρίδη η πρόταση σύστασης Προανακριτικής είναι υποκριτική, γιατί δεν αφορά ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς, οι ποινικές δικογραφίες των οποίων έχουν σταλεί εδώ και μήνες από τον Εισαγγελέα στη Βουλή και ΟΛΑ τα ερευνητέα εγκλήματα.
Αντιθέτως, κατα παράβαση του νόμου και… pic.twitter.com/a2WxKwdGbk
— Maria Karystianou (@mkaristianou) March 6, 2025