ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάσκα KN95: Μην ψάχνετε για προσφορές – Έτσι την χρησιμοποιείτε για 2η φορά

Η Μάσκα KN95 έχει γίνει περιζήτητη το τελευταίο διάστημα μετά την υποχρεωτική χρήση της στα Σουπερ Μάρκετ.
Μάσκα KN95: Μην ψάχνετε για προσφορές – Έτσι την χρησιμοποιείτε για 2η φορά

Ένα από τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο καιρό υποχρέωνε τους πολίτες να χρησιμοποιούν στα Σούπερ Μάρκετ είτε Μάσκα KN95 είτε διπλή μάσκα.

Έτσι, η συγκεκριμένη μάσκα, η οποία είναι γνωστή και ως μάσκα ffp2, έγινε ανάρπαστη από τους πολίτες πολλοί από τους οποίους πλέον την χρησιμοποιούν και στην καθημερινότητά τους. Οι μάσκες αποτελούν σημαντικό όπλο μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως δείχνει και έρευνα για το πόσο εύκολα κολλάει κάποιος Κορονοιό που δεν φοράει μάσκα σε σχέση με αυτόν που φοράει.

Η Μάσκα KN95 παρέχουν καλύτερη προστασία από τον Covid-19 καθώς εφαρμόζουν καλύτερα στο πρόσωπο του ατόμου και φιλτράρουν καλύτερα τον αέρα. Θεωρούνται αρκετά καλύτερες από τις απλές χειρουργικές μάσκες.

Σε κάποιες χώρες μάλιστα όπως η Γερμανία, η Τσεχία και η Αυστρία η χρήση τους είναι πλέον υποχρεωτική. Φτιάχνονται από πολυπροπυλένιο, ένα υλικό το οποίο αφότου λιώνει μετατρέπεται σε μικροσκοπικές ίνες που δένονται μεταξύ τους. Αυτές οι ίνες στη συνέχεια φορτίζονται προκειμένου να παράγουν στατικό ηλεκτρισμό και να «πιάνουν» τα σωματίδια καλύτερα.

Πώς να επαναχρησιμοποιήσετε τη Μάσκα KN95

Το κόστος της συγκεκριμένης μάσκας ωστόσο είναι μεγαλύτερο από των άλλων ειδών. Δημοσίευμα από τη αμερικάνικη εφημερίδα USA Today επιβεβαιώνει μία απορία που έχουμε όλοι μας. Αν και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά η συγκεκριμένη μάσκα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό είναι δυνατό να συμβεί! Απλά θα χρειαστείτε να ακολουθήσετε κάποια βήματα. Ποια είναι αυτά τα βήματα;

  1.  Βγάλτε προσεκτικά τη μάσκα και τοποθετήστε τη σε μια χάρτινη σακούλα , ώστε να «αναπνέει». Προσοχή: Μη χρησιμοποιήσετε πλαστική σακούλα παρά μόνο χάρτινη.
  2. Κλείστε καλά τη σακούλα και αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Πλύνετε τα χέρια σας.
  4. Αφήστε τη μάσκα μέσα στη σφραγισμένη σακούλα για 3-4 μέρες. Αυτό το διάστημα θεωρείται επαρκές για να έχουν πεθάνει όλοι οι ιοί που βρίσκονταν σε αυτή.
  5. Την 4η-5η μέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά!

Διαβάστε Επίσης:

Κορονοϊός: Πόσο μπορεί να μολύνει μετά από 20 λεπτά στον αέρα

Κορονοϊός: Βόμβα από Βασιλακόπουλο – Δεν είναι λύση η 4η δόση – Ανατρέπονται όλα με τους εμβολιασμούς

Κορονοϊός: 1 στους 3 εξακολουθεί να μεταδίδει τον ιό μετά την 5η μέρα νόσησης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μάσκα KN95: Μην ψάχνετε για προσφορές – Έτσι την χρησιμοποιείτε για 2η φορά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις