ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώνονται χωριά – Απειλείται το Διαβολίτσι

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Μεσσηνία , καθώς μια ακόμα πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Κάτω Μέλπειας.
Μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώνονται χωριά – Απειλείται το Διαβολίτσι

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Μεσσηνία , καθώς μια ακόμα πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Κάτω Μέλπειας.

Μπαράζ πυρκαγιών σήμερα στη χώρα, με τη μια πυρκαγιά να ξεσπά μετά την άλλη σε διαφορετικές περιοχές.

Με τις άλλες δυο φωτιές της Μεσσηνίας σε ύφεση, ξέσπασε στις 4 το μεσημέρι και νέα εστία φωτιάς αυτή τη φορά στη Μέλπεια. Στην περιοχή σπεύδουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όσες είναι διαθέσιμες, καθώς έχει γίνει διασπορά των εναέριων δυνάμεων σε όλη τη χώρα, ενώ στο αίτημα της Κυβέρνησης για συνδρομή ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής η Κύπρος Κύπρου αλλά και η Σουηδία που θα στείλουν σε εναέρια μέσα στη χώρα μας.

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώσουν τις κοινότητες  Άγιοι Θεόδωροι, Μοναστηράκι και Βράχος. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ η φωτιά δημιούργησε δύο μέτωπα τα οποία βρίσκονται πλέον  έξω από το Διαβολίτσι στη βόρεια και δυτική πλευρά του.

Μάλιστα, νέα εντολή εκκένωσης εξεδόθη από την Πολιτική Προστασία μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης, 112.

Το μήνυμα εστάλη σε κατοίκους ή επισκέπτες των οικισμών Μοναστηράκι και Αγίων Θεοδώρων με τη σύσταση να εκκενώσουν προς Αγριλόβουνο μέσω Διαβολιτσίου, λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Μοναστηράκι ή στους Αγίους Θεοδώρους εκκενώστε τώρα προς Αγριλόβουνο από Διαβολίτσι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ξέσπασε ο Λέκκας – «Ήμουν υποχρεωμένος να ακούω τις ανοησίες των πολιτικών…»

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μάχη να μην περάσουν οι φλόγες στον αρχαιολογικό χώρο

Βόλος: Ανακοίνωσε τον Σοάρες – Επιτυχημένη η επέμβαση του Ριένστρα

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τεχνολογία: Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Σε μια εποχή όπου η αβεβαιότητα έχει γίνει η νέα κανονικότητα, η επιχειρησιακή ανθεκτικότητα (business resilience) δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια αλλά βασική προϋπόθεση επιβίωσης.

Τεχνολογία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Απίστευτες δηλώσεις - Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει τη... χάρη στους αγρότες να διαδηλώσουν αλλά τους λέει να κάνουν στην... άκρη για να μην ενοχλούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης