ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί για πολλούς ήταν «ο ψηλός»;

Ο λόγος που αρκετοί φώναζαν τον Μίκη Θεοδωράκη «ο ψηλός».
Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί για πολλούς ήταν «ο ψηλός»;

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή, ωστόσο αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία της Ελλάδας.

Η σημερινή (8/9) ημέρα ήταν και η τελευταία στο λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών, ενώ αύριο (9/9) ο μέγας μουσικοσυνθέτης θα μεταφερθεί στην Κρήτη η οποία θα είναι και η τελευταία του κατοικία.

Όσοι τον… έζησαν και παρακολουθούσαν το έργο του, έχουν να διηγούνται πολλές ιστορίες για αυτόν.

Αρκετοί ήταν αυτοί που όταν μιλούσαν για τον Μίκη Θεοδωράκη, τον αποκαλούσαν «ο ψηλός». Κι όχι άδικα, καθώς ξεπερνούσε σε ύψος το 1,90.

Διάφορες φωτογραφίες από παλιά βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας και χαρακτηριστική είναι μία στην οποία περπατάει με άλλους ανθρώπους, ξεχωρίζοντας από όλους.

Χαρακτηριστικό είναι ένα ποστ που έκανε ένας χρήστης του twitter και αναφέρει χαρακτηριστικά «Ο πατέρας μου όταν αναφερόταν στον Μίκη έλεγε “ο ψηλός”. Εν τω μεταξύ 1,50 ο ίδιος όλους ψηλούς τους έβλεπε, ακόμα κι εμένα. Ε, σήμερα είδα αυτή τη φωτογραφία», ποστάροντας το εν λόγω φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Δείτε το ποστ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σάλος με την ομπρέλα του στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Μίκης Θεοδωράκης- Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός του Δημήτρη Κουτσούμπα: «Στο φέρετρό σου υψώνει τη γροθιά της «κι αντριεύει και θεριεύει» η Ελλάδα» (Vid)

Έντονες αποδοκιμασίες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το συγκεντρωμένο πλήθος στη Μητρόπολη Αθηνών! (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί για πολλούς ήταν «ο ψηλός»;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.