ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινεί ο Γερμανός διευθυντής ορχήστρας Henning Zierock έξω απο τη Μητρόπολη Χανίων

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν οικουμενικός, ήταν παγκόσμιος και παραμένει έτσι ακόμη και μετά τον θάνατό του. Κάτι που αποδεικνύεται από τις λαμπρές παρουσίες πολλών ξένων στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά. Συγκεκριμένα μεταξύ των εκατοντάδων ατόμων που ταξίδεψαν ως τον Γαλατά Χανίων για να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία, ήταν και ο πρώην συνεργάτης του,...
Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινεί ο Γερμανός διευθυντής ορχήστρας Henning Zierock έξω απο τη Μητρόπολη Χανίων

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν οικουμενικός, ήταν παγκόσμιος και παραμένει έτσι ακόμη και μετά τον θάνατό του. Κάτι που αποδεικνύεται από τις λαμπρές παρουσίες πολλών ξένων στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά.

Συγκεκριμένα μεταξύ των εκατοντάδων ατόμων που ταξίδεψαν ως τον Γαλατά Χανίων για να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία, ήταν και ο πρώην συνεργάτης του, ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ (Henning Zierock).

Παίρνοντας μια κιθάρα στα χέρια και μαζί με μια μικρή μπάντα ο Χένινγκ Τσίρoγκ, τραγούδησε μαζί με τον κόσμο μερικά από τα εμβληματικά τραγούδια που συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Χένινγκ Τσίρoγκ: Ποιος είναι ο Γερμανός μουσικός

Σύμφωνα με το zarpanews.gr το 1988, διοργανώνονται στην τότε Δυτική Γερμανία, με πρωτοβουλία του Henning Zierock, δύο συνέδρια για την ειρήνη, στο Τύμπιγκεν και την Κολωνία. Συμμετέχουν πολιτικοί όπως ο Όσκαρ Λαφοντέν και ο Γιοχάνες Ράου, φιλόσοφοι όπως ο Φρίντριχ Ντίρενματ, συγγραφείς, πολιτειολόγοι και καλλιτέχνες.

Εκεί έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τη θεωρία του για τον ελεύθερο χρόνο και τη σημασία του στη διαμόρφωση ελεύθερων ανθρώπων.

To 1988, στο Τίμπιγκεν, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, ο Γερμανός μουσικός ξεκίνησε την πασιφιστική προσπάθεια «Πολιτισμός της ειρήνης», Kultur des Friedens.

Ο Τσίρογκ τραγουδάει τον Μίκη και στις πορείες στη Γερμανία

Μάλιστα ο άλλοτε συνεργάτης και καλός φίλος του Μίκη, τραγουδάει και παίζει με την κιθάρα του τραγούδια του Θεοδωράκη ακόμα και στις πορείες διαμαρτυρίας στη Γερμανία. Επιπλέον έχει ως κεντρική φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Facebook την χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς», η μουσική της οποίας ανήκει στον Μίκη, με τον Άντονι Κουήν και τον Άλαν Μπέιτς να χορεύουν συρτάκι.

Μαζί με τη σύντροφό του, Χάικε Χένσελ, πολιτικό που ανήκει στη γερμανική αριστερά (Die Linke) και ακτιβίστρια, είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα και τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του, το Μάιο του 2012.

Δείτε παρακάτω μια χαρακτηριστική φωτογραφία, αλλά και την ανάρτηση που έκανε

Μίκης Θεοδωράκης: Στην Κρήτη για την κηδεία του και ο πρώην συνεργάτης του, ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας Χένινγκ Τσίρoγκ (Henning Zierock).΄

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Εκθέτουν το Νατσιό όσοι του λένε να υποστηρίζει ψέματα στον αέρα – Με ένα κλικ μπορούσε να μάθει την αλήθεια

Εκθέτουν το Νατσιό όσοι του λένε να υποστηρίζει ψέματα στον αέρα – Με ένα κλικ μπορούσε να μάθει την αλήθεια

Tελικά άφησαν (;) τον Δημήτρη Νατσιό να... εκτεθεί πιθανώς εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία των προέδρου της ΝΙΚΗΣ για τη δυναμική που αναπτύσσει ο Νικόλαος Παπαδόπουλος;

Κοινωνία
Υγεία: Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Οι αφόρητοι πανηγυρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη για το σύστημα Υγείας και το ΕΣΥ που (και επί ημερών του) παραμένει για τα… πανηγύρια!

Να μη σου τύχει καλοκαιριάτικα! Στα όρια τους γιατροί και νοσηλευτές! Υποστελέχωση και… αποχωρήσεις αντί προσλήψεων! Με το Γ.Ν. Κεφαλονιάς να είναι μέρος του κανόνα και τις ευθύνες να βαραίνουν εξ ολοκλήρου τους αρμόδιους φορείς.

Υγεία
Κοινωνία: Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν ενίσχυση 250 ευρώ – Πότε θα δοθούν!

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν ενίσχυση 250 ευρώ – Πότε θα δοθούν!

Χιλιάδες συνταξιούχοι θα πάρουν φέτος το κοινωνικό μέρισμα.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγίου Πνεύματος: Πώς λειτουργούν μαγαζιά – Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ

Αγίου Πνεύματος: Πώς λειτουργούν μαγαζιά – Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ

Πώς θα κινηθεί η αγορά του Αγίου Πνεύματος!

Κοινωνία
Κοινωνία: Συντάξεις Ιουλίου 2025: Νωρίτερα οι πληρωμές – Πότε θα μπουν τα χρήματα

Συντάξεις Ιουλίου 2025: Νωρίτερα οι πληρωμές – Πότε θα μπουν τα χρήματα

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Ιουλίου!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Σημεία των Καιρών: Άνοιξε η ατζέντα της ευθανασίας στην Κύπρο – «Σταυρός» χωρίς σκοπό υπάρχει μόνο σε ζωή χωρίς Θεό!

Σημεία των Καιρών: Άνοιξε η ατζέντα της ευθανασίας στην Κύπρο – «Σταυρός» χωρίς σκοπό υπάρχει μόνο σε ζωή χωρίς Θεό!

Η χρυσοφόρα βιομηχανία θανάτου καλπάζει - Θλιβερό φαινόμενο της εποχής να τίθεται θέμα νομιμοποίησης της ευθανασίας στην αγιοτόκο Κύπρο!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο Γολγοθάς των Πολυτέκνων

Ο Γολγοθάς των Πολυτέκνων

Μια κραυγή αγωνίας από τις οικογένειες που σηκώνουν το βάρος του δημογραφικού

Κοινωνία
Κοινωνία: Υπουργείο Εξωτερικού ξεπεσμού: Το Σινά χάνεται και η πρεσβεία μας στη Ρουμανία ασχολείται με τη στήριξη των gay pride!

Υπουργείο Εξωτερικού ξεπεσμού: Το Σινά χάνεται και η πρεσβεία μας στη Ρουμανία ασχολείται με τη στήριξη των gay pride!

Ενώ η εξωτερική μας πολιτική δέχεται τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη, εμείς ασχολούμαστε με τη gay προπαγάνδα στην ορθόδοξη Ρουμανία!

Κοινωνία
Κοινωνία: Οργισμένη ανακοίνωση του Συλλόγου για τα θύματα στο Μάτι: «Στάχτη στα μάτια η δικαστική απόφαση – Δεν σταματούμε τον αγώνα για δικαίωση»

Οργισμένη ανακοίνωση του Συλλόγου για τα θύματα στο Μάτι: «Στάχτη στα μάτια η δικαστική απόφαση – Δεν σταματούμε τον αγώνα για δικαίωση»

Οι συγγενείς των θυμάτων κάνουν λόγο για κακούργημα και απαιτούν την τιμωρία πολιτικών προσώπων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων

Κοινωνία