ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: Ακόμα ένα πρόβλημα – Τι ενοχλεί με τις γουρούνες (vid)

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στην Μύκονο με τις «γουρούνες» και την παραβατική συμπεριφορά των οδηγών, οι οποίοι πιάνουν το τιμόνι ακόμα και με ουίσκι στα χέρια!
Μύκονος: Ακόμα ένα πρόβλημα – Τι ενοχλεί με τις γουρούνες (vid)

Όσοι έχουν την τύχη να επισκεφτούν κάποιο από τα πιο πολυσύχναστα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι, εκτός από τη θάλασσα και τον ήλιο, θα βαρεθούν να βλέπουν και τις λεγόμενες «γουρούνες». Η Μύκονος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Το φετινό καλοκαίρι για το νησί των ανέμων είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα λόγω της ελεύθερης πτώσης που παρατηρείται, με τους επιχειρηματίες να προβληματίζονται όλο και περισσότερο.

Στις αφίξεις του αεροδρομίου δεν πατάει «ψυχή»  λόγω των πανάκριβων διοδίων, την ώρα που η κατάσταση που επικρατεί με τα άκρως επικίνδυνα τετράτροχα έρχεται να… συμπληρώσει το παζλ.

Τα συγκεκριμένα οχήματα καθιερώθηκαν ως το πλέον δημοφιλές μέσο μετακίνησης κυρίως στα ελληνικά νησιά, καθώς δεν απαιτείται κάποιο ιδιαίτερο δίπλωμα για τη χρήση τους.  Η ενοικίασή τους αποτελεί ιδιαίτερα επικερδή επιχείρηση, η οποία όμως δεν υπόκειται σχεδόν στον παραμικρό έλεγχο!

Βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της έλλειψης αστυνόμευσης για την αποτροπή των τροχαίων με τα ATV, που αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο ξακουστό νησί στην καρδιά των Κυκλάδων.

Ένας άνδρας λοιπόν απ΄ ότι φαίνεται  το… τερμάτισε, καθώς οδηγεί την «γουρούνα» κρατώντας στο χέρι του ένα μπουκάλι ουίσκι, χωρίς φυσικά να γίνεται λόγο για μέτρα προστασίας, όπως κράνος κλπ.

Παράλληλα, σε άλλο στιγμιότυπο φαίνεται στο ATV να επιβαίνουν τρία άτομα -κάτι που απαγορεύεται- επίσης χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ σε φωτογραφία απεικονίζεται μια «γουρούνα» να κινείται με τέσσερα άτομα πάνω της.

Με αυτόν τον τρόπο, κρίνεται αναγκαίο να μπει ένα τέλος σε αυτή την δίχως έλεγχο οδήγηση των ATV, μιας και η ασφάλεια στους δρόμους της νησιού είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους.






Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τεχνολογία: Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Ο Αόρατος Ψηφιακός Πόλεμος του 21ου Αιώνα: Πώς οι Κυβερνοεπιθέσεις Απειλούν την Οικονομική Αντοχή  και Αποδεκατίζουν τις Επιχειρήσεις

Σε μια εποχή όπου η αβεβαιότητα έχει γίνει η νέα κανονικότητα, η επιχειρησιακή ανθεκτικότητα (business resilience) δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια αλλά βασική προϋπόθεση επιβίωσης.

Τεχνολογία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με τον απαρηγόρητο τσοπάνη – Σκοτώνουμε τα πρόβατά μας για να μας ταΐσουν «πολτό» πολυεθνικών

Το ελληνικό κράτος αφανίζει με αδίστακτο τρόπο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας - «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά μας ένα - ένα...»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Στρατηγική έκθεση – βόμβα από Τραμπ: Η ΕΕ αυτοκτονεί διαγράφοντας τον πολιτισμό της – Σε 20 χρόνια θα αφανιστεί αν συνεχίσει έτσι

Κάλεσμα προς τα πατριωτικά κόμματα πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, αλλιώς «σε λίγες δεκαετίες οι ευρωπαίοι θα γίνουν μειοψηφία στις χώρες τους»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Ποια Ελλάδα θέλουμε;

Θέλουμε έναν πολίτη που ελέγχει την τεχνολογία ή μια τεχνολογία που ελέγχει τον πολίτη;

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Γαλαντόμος ο Βασίλης Κικίλιας: «Δέχομαι τη διαμαρτυρία των αγροτών αλλά να πάνε στην άκρη του δρόμου»

Απίστευτες δηλώσεις - Ο Βασίλης Κικίλιας κάνει τη... χάρη στους αγρότες να διαδηλώσουν αλλά τους λέει να κάνουν στην... άκρη για να μην ενοχλούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης