ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: Δεν έφτανε η πτώση του τουρισμού, έχει και τους αστυνομικούς…

Η αστυνομία αντί να καταπολεμεί την παρανομία στη Μύκονο φαίνεται πως είναι και αυτή μέρος της.
Μύκονος: Δεν έφτανε η πτώση του τουρισμού, έχει και τους αστυνομικούς…

Η Μύκονος για ακόμη ένα καλοκαίρι προσφέρει συνεχώς υλικό για… πρωτοσέλιδα. Το νησί των ανέμων έχει πρωταγωνιστήσει το φετινό καλοκαίρι στις ειδήσεις κυρίως για τους λάθους λόγους.

Μία από τις πιο πρόσφατε ειδήσεις ήταν η ληστεία σε πολυτελή βίλα του νησιού με τη λεία να αγγίζει τα 79.000 ευρώ. Το πιο βασικό πρόβλημα του νησιού όμως είναι ο τουρισμός.

Με την τουριστική κίνηση να είναι φέτος μειωμένη το κοσμοπολίτικο νησί ψάχνει τρόπους να προσελκύσει το σωστό είδος τουρισμού.

Η «κατάληψη» του νησιού από επιχειρηματίες είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Το ίδιο και πως το νησί ζει σε έναν άβατο κόσμο της παρανομίας.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά λοιπόν, έρχεται στο καπάκι και η Ελληνική Αστυνομία να πάρει μέρος στις παρανομίες αφήνοντας το νησί στο έλεος του. Και όχι αυτή τη φορά δε μιλάμε για κάποιο περιστατικό σύλληψης τουρίστριας επειδή κοιμόταν σε ακριβή ξαπλώστρα!

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 3 αστυνομικοί στο νησί, οι 2 δόκιμοι, για παράνομη εργασία σε βίλες επιχειρηματιών. Οι αστυνομικοί εκτελούσαν υπηρεσίες φύλαξης με αντίτιμο 10-12 ευρώ την ώρα από μεγαλοεπιχειρηματία του νησιού.

Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία για 3 ακόμη συναδέλφους τους οι οποίοι έκαναν τις ίδιες δουλειές. Το κύκλωμα αυτό εργάζονταν για Γερμανό επιχειρηματία ο οποίος έχει δουλειά στο χώρο της εστίασης αλλά και για φαρμακοβιομήχανο.

Οι αστυνομικοί φέρεται να εργάζονταν παρανόμως ακόμη και ώρες που ενδεχομένως βρισκόντουσαν σε υπηρεσία με την ΕΛ.ΑΣ κάτι που φυσικά τους έφερε αντιμέτωπους με τον νόμο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μύκονος: Δεν έφτανε η πτώση του τουρισμού, έχει και τους αστυνομικούς…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.