ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νικόλαος Παπαδόπουλος: Ο αντιχριστιανικός φασισμός της κα Μενδώνη σε όλο του το μεγαλείο στη “Η Σαγήνη του Αλλόκοτου” στην Εθνική Πινακοθήκη

Με δεδομένο ότι η επικρατούσα θρησκεία στην Πατρίδα μας είναι η Ορθόδοξη Ανατολική ξέρετε ποια ήταν η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού;
Νικόλαος Παπαδόπουλος: Ο αντιχριστιανικός φασισμός της κα Μενδώνη σε όλο του το μεγαλείο στη “Η Σαγήνη του Αλλόκοτου” στην Εθνική Πινακοθήκη

Απίθανη απάντηση από την υπουργό Πολιτισμού αναφορικά με έργο που προσβάλει την επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα.

Σε περιοδική έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, η οποια θα διαρκέσει έως 30.09.2025, έχει επιλεγεί και παρουσιάζεται μεταξύ των άλλων και ένα έργο Έλληνα καλλιτέχνη το οποίο «προδήλως θίγει την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, προσβάλλοντας ευθέως τα ιερά πρόσωπα της Παναγίας και του Χριστού, τα οποία απεικονίζονται παραμορφωμένα».

Την ώρα λοιπόν «που και άθεοι άνθρωποι, μπροστά τις δυσκολίες αναφωνούν “Παναγία μου”, στην έκθεση αυτή παρουσιάζεται σε παραμορφωμένο “εικόνισμα η Παναγία με τον Χριστό αγκαλιά (άτιτλο)” ενώ σε άλλο έργο του ίδιου καλλιτέχνη ο Άγιος Γεώργιος εμφανίζεται ως “O Χασάπης της Λεωφόρου”», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Νικόλαος Παπαδόπουλος.

Με δεδομένο ότι η επικρατούσα θρησκεία στην Πατρίδα μας είναι η Ορθόδοξη Ανατολική ξέρετε ποια ήταν η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού σε ερώτηση του βουλευτή για το εν λόγω έργο, που θίγει και προσβάλει βαθύτατα την πίστη και τα θρησκευτικά πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών;

«Το Υπουργείο Πολιτισμού, δρώντας πάντοτε με γνώμονα την προστασία της εν γένει πολιτιστικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς της χώρας, ουδέποτε προβαίνει σε ενέργειες λογοκρισίας».

Νικόλαος Παπαδόπουλος: Ο αντιχριστιανικός φασισμός της κα Μενδώνη σε όλο του το μεγαλείο στη "Η Σαγήνη του Αλλόκοτου" στην Εθνική Πινακοθήκη

Οσο απίστευτο και αν φαντάζει, η παραπάνω ήταν η επίσημη απάντηση σε ερώτηση που κατέθεσε ο Νικόλαος Παπαδόπουλος. Δηλαδή προστασία της κληρονομιάς της χώρας είναι η προσβολή της Παναγίας μας; Ήμαρτον!

Νικόλαος Παπαδόπουλος: Ο αντιχριστιανικός φασισμός της κα Μενδώνη σε όλο του το μεγαλείο στη "Η Σαγήνη του Αλλόκοτου" στην Εθνική Πινακοθήκη

«Βέβαια, να θυμίσω πως την ώρα που το υπουργείο Πολιτισμού κάνει λόγο για προστασία της έκφρασης και αποφυγή της λογοκρισίας, την ίδια ώρα αν τολμήσει να δημοσιοποιήσει κάποιος μία αφίσα κατά των εκτρώσεων, χαρακτηρίζεται φασίστας και πουριτανός», σημειώνει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο κ. βουλευτής.

«Φασισμός είναι η απάντηση της κα Μενδώνη, μία απάντηση που δείχνει περίτρανα πως το υπουργείο Πολιτισμού προάγει οτιδήποτε άλλο εκτός από την χριστιανική πίστη, σε πλήρη αποξένωση από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων που ξυπνούν και κοιμούνται κάνοντας το Σταυρό τους, με το όνομα της μάνας μας Παναγίας στα χείλη, μοναδική τους ελπίδα», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανάπηρος έχτισε ράμπα μόνος του και έδειξε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην τριτοκοσμική Ελλάδα

Τη δουλειά που όφειλε να κάνει ο δήμος εδώ και χρόνια, την έκανε με μια ακτιβιστική πράξη ο Κωσταντίνος Τσιφτσόπουλος

Κοινωνία
Κοινωνία: Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Εξοργιστικό: Χάρτης της Κομισιόν δείχνει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα χρώματα της Τουρκίας!

Τον κατάπτυστο χάρτη που κυκλοφορεί σε επίσημο φυλλάδιο, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ  –  Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

Κάλεσμα στους αγρότες από τη Μαρία Καρυστιανού: «Ίδια η ρίζα του κακού για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ – Όλοι μαζί μέχρι τη δικαίωση!»

«Οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν ΠΑΝΤΑ εκτός κάδρου, ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!, προστατευμένοι από το άρθρο 86»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Άρχισαν να διαφημίζουν τις «ευτυχισμένες» φυλακές του μέλλοντος – Τα Γιάννενα παρουσιάζονται ως πόλη των 15 λεπτών!

Τα «κλουβιά» γίνονται θελκτικά εάν έχουν χρυσά κάγκελα - Διαφημίζουν τα Γιάννενα ως την πιο ευτυχισμένη πόλη των 15 λεπτών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

Πορτοσάλτε: «Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ περιέχει τη βελτίωση» – Κανάκης: «Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοιο επιχείρημα»

O Άρης Πορτοσάλτε εμφάνισε την ακρίβεια ως... ανάπτυξη και ο Αντώνης Κανάκης δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο

Κοινωνία
Κοινωνία: Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις με νέα μπλόκα – Τακτική καρότου και μαστίγιου ακολουθεί η κυβέρνηση

Κερδίζει χρόνο η κυβέρνηση - Σε επίπεδο δηλώσεων επιλέγουν την μετριοπάθεια, αλλά στο πεδίο επιβάλλεται άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ

Κοινωνία
Κοινωνία: Προκλητικός Χρυσοχοΐδης μετά το ξύλο στους αγρότες: «Η αστυνομία δεν έχει καμία διάθεση σύγκρουσης και βίας»

Προκλητικός Χρυσοχοΐδης μετά το ξύλο στους αγρότες: «Η αστυνομία δεν έχει καμία διάθεση σύγκρουσης και βίας»

«Κανείς δεν μπορεί να καταλαμβάνει τελωνεία και λιμάνια» είπε ο υπουργός για τους αγρότες, ρίχνοντας και άλλο λάδι στη φωτιά

Κοινωνία
Κοινωνία: Σουηδία: Η 9χρονη Luna που έμεινε παράλυτη από ένα «κτήνος» που δεν αφομοιώθηκε – Όπως η δική μας Μυρτώ

Σουηδία: Η 9χρονη Luna που έμεινε παράλυτη από ένα «κτήνος» που δεν αφομοιώθηκε – Όπως η δική μας Μυρτώ

Ένας 15χρονος Αιθίοπας τη βίασε και κατέστρεψε για πάντα τη ζωή της - Κι όμως δεν απελάθηκε ούτε μπήκε στη φυλακή!

Κοινωνία
Οικονομία: Επίδομα ανεργίας 2026: Τα αυξημένα χρήματα, τα κριτήρια και όσα θα αλλάξουν για 12.000 δικαιούχους

Επίδομα ανεργίας 2026: Τα αυξημένα χρήματα, τα κριτήρια και όσα θα αλλάξουν για 12.000 δικαιούχους

Από τις αρχές του 2026 ενεργοποιείται ένα νέο, ενισχυμένο σύστημα επιδόματος ανεργίας που συνδέει το ποσό της ενίσχυσης με το εργασιακό ιστορικό του ασφαλισμένου

Οικονομία