ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Χαρδαλιάς: Λέει ότι θα φτιάξει «παρατηρητήριο» για τα έργα της Αττικής, ενώ έχει 2 καταδίκες για ρύπανση του περιβάλλοντος ως δήμαρχος Βύρωνα!

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ως δήμαρχος Βύρωνα έκανε τα χατίρια των εργολάβων και σήμερα ισχυρίζεται ότι θα επιβλέπει τα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα
Νίκος Χαρδαλιάς: Λέει ότι θα φτιάξει «παρατηρητήριο» για τα έργα της Αττικής, ενώ έχει 2 καταδίκες για ρύπανση του περιβάλλοντος ως δήμαρχος Βύρωνα!

Με φόντο τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν στη χώρα οι τελευταίες κακοκαιρίες και την ανεπάρκεια των αντιπλημμυρικών έργων που τα παρέσυραν οι «χείμαρροι» των διαπλεκόμενων συμφερόντων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς έκανε μια τηλεοπτική εμφάνιση για να πείσει τους ψηφοφόρους ότι θα τα αλλάξει όλα προς το… καλύτερο.

«Το ζήτημα της αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης είναι πρώτη προτεραιότητα για μας. Αφορά την ασφάλεια του πολίτη», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξή του στο Open, θέλοντας να δώσει την εντύπωση ότι σε περίπτωση που εκλεγεί, η ασφάλεια του πολίτη απέναντι στα στοιχεία της φύσης θα είναι… προτεραιότητά του.

Και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής πρόσθεσε παρακάτω: «πιστεύω πως ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός προχώρησε με άλλα δεδομένα και τα καιρικά δεδομένα έχουν αλλάξει, τα κλιματικά δεδομένα έχουν αλλάξει και πρέπει να επικαιροποιήσουμε και να προσαρμοστούμε σε αυτό. Έχω υπάρξει δήμαρχος και ξέρω πως λειτουργεί το κράτος. Έχω υπάρξει κρατικός λειτουργός και ξέρω ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες των δήμων».

Ο κ. Χαρδαλιάς δηλώνει ότι έχει την… εμπειρία για να οργανώσει τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, γιατί έχει υπάρξει δήμαρχος και «ξέρει πώς λειτουργεί το κράτος». Πώς συμπεριφέρθηκε όμως ως κρατικός λειτουργός και συγκεκριμένα ως δήμαρχος Βύρωνα;

Ανατρέχοντας στις πομπές του… «Nick Hard» στην τοπική αυτοδιοίκηση, διαπιστώνει κανείς ότι διαθέτει όντως εμπειρία, άλλα στην… παρανομία. Όχι μία, άλλα 2 φορές καταδικάστηκε για παραβίαση περιβαλλοντικού νόμου. Η υπόθεση έχει να κάνει με εταιρεία που ανέλαβε να φτιάξει δρόμους του Βύρωνα και παρανομώντας πέταξε κομμάτια από άσφαλτο και άλλα άχρηστα υλικά στην περιοχή των λατομείων Εργάνης, σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί δασική και έχει κηρυχθεί από το 2001 αναδασωτέα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ως δήμαρχος Βύρωνα είχε πλήρη γνώση για τις παράνομες ενέργειες του εργολάβου.

Παρά τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, τα απορρίμματα δεν μεταφέρθηκαν έξω από τον αστικό ιστό, σε τοποθεσίες που ορίζονται από τον νόμο.

Στη μία απόφαση από αυτές που βαραίνουν το ιστορικό του κ. Χαρδαλιά, οριστικοποιήθηκε και η ποινή του. Και εδώ προκύπτει ένα σοβαρό ερώτημα: γίνεται κάποιος που ασελγεί στο περιβάλλον και χρησιμοποιεί δασικές εκτάσεις ως «σκουπιδότοπο» των εργολάβων, να ισχυρίζεται σήμερα ότι θα φροντίσει επαρκώς το ζήτημα της αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης της Αττικής; Ένας κρατικός λειτουργός που αποδεδειγμένα έβαλε το συμφέρον των εργολάβων πάνω από τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και αγνόησε προκλητικά τις διαμαρτυρίες των δημοτών του, μπορεί σήμερα να ζητά την εμπιστοσύνη του κόσμου για τα έργα πρόληψης που καλείται να επιβλέπει σε περίπτωση που εκλεγεί;

Για να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις που φέρουν τα κλιματικά δεδομένα, πρέπει πρώτα απ’ όλα να σέβεσαι το περιβάλλον και τους άγραφους «νόμους» του. Δεν μπαζώνεις δασικές περιοχές, δεν μπαζώνεις ρέματα και δεν προσαρμόζεις έργα στα «μέτρα» των εργολάβων. Επομένως ο Νίκος Χαρδαλιάς κάθε άλλο παρά κατάλληλος είναι για την προστασία του πολίτη.

Όπως στην πανδημία…

Τα πολιτικά «φούμαρα» που πούλησε ο κ. Χαρδαλιάς δεν περιορίστηκαν όμως μόνο στην εμπειρία του ως δήμαρχος. Επικαλέστηκε και μια άλλη ιδιότητά του από το πρόσφατο πολιτικό του παρελθόν, που όμως τον εκθέτει ακόμα περισσότερο. Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι θα θέσει στην Αττική ένα «παρατηρητήριο» όπου για κάθε έργο «θα πούμε πότε θα ξεκινήσει, τι θα προχωρήσει, πότε θα τελειώσει και πώς θα χρηματοδοτηθεί και με διαδικασίες που θα δώσουν τέλος σε όλες τις παθογένειες και τις επικαλύψεις δεκαετιών».

(Τι κρίμα που ο Βύρωνας δεν είχε ένα τέτοιο «παρατηρητήριο», όταν ο δήμαρχός του το 2010 επέτρεπε να πετιούνται μπάζα σε προστατευόμενη περιοχή στα λατομεία Εργάνης…)

Και ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε: «Εγώ θέτω για την Αττική ένα παρατηρητήριο. Πώς αντιμετωπίσαμε την πανδημία; Είχαμε ένα tower μπροστά μας και βλέπαμε όλα τα δεδομένα που χρειαζόμασταν για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που προέκυπταν. Θες να παίξεις σκάκι; Πρέπει να βλέπεις όλα τα πούλια, αλλιώς θα χάσεις όλη την παρτίδα».

Για καλό το είπε αυτό το «πως αντιμετωπίσαμε την πανδημία», ο κ. Χαρδαλιάς; Αν βρεθεί στο «τιμόνι» της Περιφέρειας Αττικής, με γνώμονα το πώς διαχειρίστηκε την πανδημία ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τότε οι κάτοικοι της Αττικής σε περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Χαρδαλιάς πρέπει να… μεταναστέψουν για να σωθούν.

Στον καιρό της πανδημίας ήταν τότε που ο «Nick Hard» έπαιζε «σκάκι» με τις ζωές των πολιτών και τις συνταγματικές ελευθερίες, εφαρμόζοντας απολυταρχικά lockdown, μετακινήσεις με sms, αντιεπιστημονικά μέτρα και αλλοπρόσαλλες πολιτικές που τελικά έφεραν τη χώρα στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Αντί να μιλά ο κ. Χαρδαλιάς για το… tower που θα έχει μπροστά του για να βλέπει όλα τα δεδομένα, καλύτερα να ασχολείται με τα ερείπια που άφησε πίσω του και ως δήμαρχος και ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας…

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Όταν βλέπουμε ανάρμοστες εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και εντός των ναών, περιμένουμε να τους σεβαστεί ο κάθε «άνιωθος» Δήμαρχος;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

«Όταν είδαν ότι δεν τσιμπάω, σου λέει τώρα θα τον θάψουμε - Με κατηγορούν γιατί λέω αλήθειες ενώ είμαι νεοδημοκράτης απ' τα γεννοφάσκια μου»

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο «συστημένος» έλεγχος της ΑΑΔΕ στον Σύλλογο Τεμπών – Καρυστιανού: Έγινε για εκφοβισμό και για να μάθουν με ποιους συνεργαζόμαστε

Φορολογικό «ντου» σε συγγενείς των Τεμπών και αγρότες - Η έφοδος της ΑΑΔΕ έγινε λίγο αφότου η Μ.Καρυστιανού προανήγγειλε νέο πολιτικό κίνημα

Κοινωνία
Κοινωνία: Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Ζωγράφου συμπλοκή: Άγριος ξυλοδαρμός ανηλίκων στη Μακρυγιάννη – Σοβαρές καταγγελίες κατοίκων

Επεισόδιο βίας με δεκάδες εφήβους στην οδό Μακρυγιάννη. Καταγγελίες για έλλειψη αστυνόμευσης δίπλα σε σχολεία.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση στις συνομιλίες με τα μπλόκα – Δείτε τι στέλνει επιλεκτικά στους αγρότες (Φωτό)

Η κυβέρνηση ξεκίνησε συνομιλίες με τους αγρότες αλλάζοντας στρατηγική μετά το μπλόκο των Ευζώνων, με επιλεκτικές προσκλήσεις και όχι μαζικές συναντήσεις.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Γεώργιος Αποστολάκης- Ο Αγώνας της Γης: Από τα Μπλόκα των Χωραφιών στις Πλατείες της Ευρώπης

Από τα μπλόκα των τρακτέρ στους επαρχιακούς δρόμους μέχρι τις πλατείες και τα διοικητικά κέντρα της Ευρώπης, η γη μιλά ξανά μέσα από αυτούς που τη δουλεύουν.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Οι ρόδες των τρακτέρ τράνταξαν τις Βρυξέλλες: Η πανευρωπαϊκή αγροτιά φώναξε «όχι» στη συμφωνία θανάτου με τη Mercosur

Η ΕΕ διεξάγει πόλεμο στην ίδια της την παραγωγή - Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες για την επιβίωση των αγροτών και τη διατροφική αυτάρκεια όλων μας

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Βγαίνει και από πάνω ο Βορίδης απειλώντας τους αγρότες: «Με το “δεν μιλάω” στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα»

Αντί να απολογηθεί για την ασυδοσία των «φραπέδων», ο Μάκης Βορίδης προκαλεί κι από πάνω τους φτωχοποιημένους αγρότες

Κοινωνία
Κοινωνία: Νερό: Χαράτσι 9 ευρώ στον τριμηνιαίο λογαριασμό φέρνει η ΕΥΔΑΠ

Νερό: Χαράτσι 9 ευρώ στον τριμηνιαίο λογαριασμό φέρνει η ΕΥΔΑΠ

Οι χρεώσεις κατανάλωσης παραμένουν - για την ώρα ίδιες - αλλά αυξάνεται το πάγιο ύδρευσης και προστίθεται νέο πάγιο αποχέτευσης

Κοινωνία