ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολυμπιακός: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Πέθανε σήμερα (Δευτέρα 24 Μαΐου) ο γνωστός επιχειρηματίας πατέρας των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.
Ολυμπιακός: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Πέθανε σήμερα (Δευτέρα 24 Μαΐου) ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, πατέρας των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα ο Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια ήταν γνωστό ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Θυμίζουμε ότι ο εκλιπών ήταν αδερφός του Θόδωρου Αγγελόπουλου, αμφότεροι γόνοι μιας μεγάλης οικονομικής δυναστείας που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες σε πολλά επιχειρηματικά «μέτωπα» στην Ελλάδα (μεταξύ άλλων η Χαλυβουργική) και το εξωτερικό.

Οι γιοι του βρίσκονται στο «τιμόνι» της ΚΑΕ Ολυμπιακός από το 2009.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες – μετόχους και οικονομικούς υποστηρικτές στην ιδιωτικοποίηση και γιγάντωση της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία κατείχε για χρόνια την θέση του αντιπροέδρου.

Σύμφωνα με αναφορές του Τύπου ανάμεσα στους φίλους του υπήρξαν οι Μίκης Θεοδωράκης, Κώστας Καζάκος και Γιάννης Μαρκόπουλος. Φέρεται να αυτοπροσδιοριζόταν ως αριστερός.

Θυμίζουμε ότι Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ νοσηλευόταν με μηχανική υποστήριξη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο ισχυρός άνδρας έπασχε από νεαρή ηλικία από μιας σπάνιας μορφής αρθρίτιδας που δυσκόλευε την κινητικότητά του.

Σε μία από τις λίγες φορές που μίλησε για αυτή, πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη στην Καθημερινή είχε αναφέρει:

«Από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλα κάτω. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας για να βγω από την ασθένεια. Επισκέφθηκα τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα γιατί δεν είχαν ακόμη δοκιμασθεί.

Ταξίδεψα κρυφά από όλους μόνος μου με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία και έκανα εγχείρηση για να μου βάλουν βίδες τιτανίου, την εποχή που ήταν ακόμη απαγορευμένες στην Αμερική. Γενικά ήμουν άφοβος απέναντι στην ασθένεια και αυτό με αντάμειψε. Οι εγχειρήσεις αυτές και τα φάρμακα με ανακούφισαν σημαντικά και διευκόλυναν τη ζωή μου».

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ως φοιτητής πήγαινε κάθε μέρα στη Χαλυβουργική και γύρναγε καθημερινά όλο το εργοστάσιο. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Ελβετία. Ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με την ιστορική οικογενειακή επιχείρηση ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε, την οποία και παρέλαβε εξ’ ολοκλήρου από τον πατέρα του Παναγιώτη Αγγελόπουλο το 1998.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είχε διεισδύσει και στον ναυτιλιακό κλάδο. Η οικογένεια Αγγελόπουλου είχε ισχυρούς δεσμούς και με το Πατριαρχείο.

Ο πατέρας του είχε ανακαινίσει το σπίτι του Πατριάρχη Γρηγορίου στη Δημητσάνα και είχε αναλάβει και το μεγάλο έργο της αποκατάστασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ποιο ήταν το δρομολόγιο των δολοφόνων;

Άρης: Με το… στυλό στο χέρι ο αρχηγός!

Survivor – Απίστευτο spoiler από τον ίδιο τον Ατζούν! (vid)

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Τσιάρας άδειασε τον Βορίδη για το έγγραφο Βάρρα – Εστάλη στο υπουργείο Ανάπτυξης το 2020 σε e-mail

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Τσιάρας άδειασε τον Βορίδη για το έγγραφο Βάρρα – Εστάλη στο υπουργείο Ανάπτυξης το 2020 σε e-mail

Στα άκρα οι ισορροπίες «τρόμου» μεταξύ Μαξίμου και Βορίδη - Βρέθηκε το mail ενώ στην Εξεταστική είχε καταθέσει ότι δεν έλαβε καμία ενημέρωση

Κοινωνία
Κοινωνία: Kαρφιά Ράμμου για το Alitheia Forum: «Η εξουσία δεν μπορεί να ορίζει τι είναι αληθές και τι δεν είναι»

Kαρφιά Ράμμου για το Alitheia Forum: «Η εξουσία δεν μπορεί να ορίζει τι είναι αληθές και τι δεν είναι»

«Ο ελεγχόμενος δεν μπορεί ποτέ να προσδιορίσει πως θα του γίνει ο έλεγχος στον οποίο υπόκειται» έγραψε με νόημα ο Χρήστος Ράμμος

Κοινωνία
Κοινωνία: Μετωπική επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη: «Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες – Υπάρχουν ερασιτέχνες εφησυχασμένοι»

Μετωπική επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη: «Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες – Υπάρχουν ερασιτέχνες εφησυχασμένοι»

«Αν τα παπαγαλάκια του πρωθυπουργού έχουν δίκιο, τότε εκείνος θα πρέπει να ανησυχεί» - Σφοδρή κριτική Σαμαρά για τα εθνικά θέματα

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Σοφία Χρηστίδου: Ένα αθώο θύμα της δικτατορίας των κακομαθημένων και των αδιάφορων

Σοφία Χρηστίδου: Ένα αθώο θύμα της δικτατορίας των κακομαθημένων και των αδιάφορων

Ο θάνατος της Σοφίας Χρηστίδου δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά το επιμύθιο μιας κοινωνίας που έμαθε να θεοποιεί τον δικαιωματισμό και να απαξιώνει τον δάσκαλο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Καταπέλτης ο Αντώνης Κανάκης για τις υποκλοπές: «Βγήκαν δικογραφίες και κουνάνε τις ουρίτσες τους υποστηρίζοντας τα αδικαιολόγητα»

Καταπέλτης ο Αντώνης Κανάκης για τις υποκλοπές: «Βγήκαν δικογραφίες και κουνάνε τις ουρίτσες τους υποστηρίζοντας τα αδικαιολόγητα»

«Δεν θεώρησαν αρκετά σοβαρό ότι το αφεντικό τους, τους παρακολουθούσε όλους» είπε ο Αντώνης Κανάκης για τις αμήχανες δηλώσεις Γεραπετρίτη στη Ράνια Τζίμα

Κοινωνία
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Φωτιές» άναψε στον Βορίδη το εμπιστευτικό έγγραφο Βάρρα που τον ενημέρωνε για τα αίσχη του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Πρώτη φορά το βλέπω» απαντά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Φωτιές» άναψε στον Βορίδη το εμπιστευτικό έγγραφο Βάρρα που τον ενημέρωνε για τα αίσχη του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Πρώτη φορά το βλέπω» απαντά

Ο Μάκης Βορίδης ισχυρίζεται ότι ίσως του... παράπεσε το έγγραφο - Για ψευδορκία στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ τον κατηγορεί η αντιπολίτευση

Κοινωνία
Κοινωνία: Συγκλόνισε ο Μητροπολίτης Ιωάννης στο μνημόσυνο των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ στο σημείο της τραγωδίας: «Το ταξίδι τους τελείωσε εδώ, αλλά ξεκίνησαν άλλο προς τον Ουρανό»

Συγκλόνισε ο Μητροπολίτης Ιωάννης στο μνημόσυνο των 7 οπαδών του ΠΑΟΚ στο σημείο της τραγωδίας: «Το ταξίδι τους τελείωσε εδώ, αλλά ξεκίνησαν άλλο προς τον Ουρανό»

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης έγινε το μνημόσυνο στη Τιμισοάρα όπου ανεγέρθηκε και μνημείο για την τραγωδία - Συγκινητικοί λόγοι από τον Μητροπολίτη Ιωάννη

Κοινωνία
Κοινωνία: «Σαρακοστιανό Προσευχητάρι»: Το πνευματικό μας βοήθημα για την Αγία Τεσσαρακοστή – Όλες οι ακολουθίες σε ένα βιβλίο

«Σαρακοστιανό Προσευχητάρι»: Το πνευματικό μας βοήθημα για την Αγία Τεσσαρακοστή – Όλες οι ακολουθίες σε ένα βιβλίο

Το βιβλίο προλογίζει ο π. Γεώργιος Σχοινάς ενώ όλα τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς - Αναζητήστε το σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Alco: Οι 7 στους 10 απαντούν ότι μόνο με αλλαγή κυβέρνησης θα υπάρξει δικαιοσύνη και κάθαρση στη χώρα

Δημοσκόπηση Alco: Οι 7 στους 10 απαντούν ότι μόνο με αλλαγή κυβέρνησης θα υπάρξει δικαιοσύνη και κάθαρση στη χώρα

Δημοσκοπικό «ράπισμα» και για τις υποκλοπές, αφού το 67% των πολιτών απαντά ότι οι δικαστικές εξελίξεις εκθέτουν την κυβέρνηση

Κοινωνία