ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομολογία πίστης και εκτός συνόρων: Ο Νίκος Οικονομόπουλος ψέλνει το «Χριστός Ανέστη» στον Άγιο Νικόλαο, στο Μανχάταν (vid)

Ο Νίκος Οικονομόπουλος βρέθηκε στον νέο ορθόδοξο ναό που χτίστηκε στο Σημείο Μηδέν, όπου είχε γίνει η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους
Ομολογία πίστης και εκτός συνόρων: Ο Νίκος Οικονομόπουλος ψέλνει το «Χριστός Ανέστη» στον Άγιο Νικόλαο, στο Μανχάταν (vid)

Νίκος Οικονομόπουλος: Σε μια εποχή άκρατου «δικαιωματισμού» που τείνει να γίνει αμείλικτο «δικαστήριο» για όποιον εκφράζει ανοιχτά την πίστη του στην Ορθοδοξία, κάθε πράξη και κάθε ομολογία ενός πιστού προσώπου πρέπει να αναδεικνύεται, για να μην ξεχάσουμε και τα αυτονόητα.

Από τo Sportime, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναδείξει ως μια αισιόδοξη νότα της επικαιρότητας την κατάθεση πίστης του Νίκου Οικονομόπουλου, του δημοφιλούς τραγουδιστή που πολλές φορές είτε ηθελημένα – είτε αθέλητα, πραγματοποιεί ιεραποστολικό έργο με τις ομολογίες του και με τις παρεμβάσεις του σχετικά με τα πνευματικά πιστεύω του.

Και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία στους καιρούς μας, που υπάρχει μια πρωτοφανής κρίση προτύπων και ειδικά η νεολαία δεν βρίσκει να στρέψει το βλέμμα σε τίποτα το υγιές.

Τις μέρες του Πάσχα, ο Νίκος Οικονομόπουλος βρέθηκε στην Αμερική για τις ανάγκες μιας προγραμματισμένης του συναυλίας και λόγω των γιορτών βρέθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στο Μανχάταν. Εκεί, μαζί με άλλους πιστούς έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» και κάποιος από τους παρευρισκόμενους αναγνώρισε τον γνωστό τραγουδιστή και τον κατέγραψε με το κινητό του, με το συγκεκριμένο βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου από την ώρα που έγινε γνωστό.

Μια απλή και ανθρώπινη στιγμή, που για κάποιους που ζουν μακριά από την αλήθεια της Ορθοδοξίας μπορεί να μοιάζει αδιάφορη, άλλα για τους πιστούς είναι συγκινητική, γιατί κάθε «Χριστός Ανέστη» δεν είναι απλά ένας τυπικός θρησκευτικός ύμνος, άλλα μια σταυροαναστάσιμη μαρτυρία, μια κατάθεση πίστης και αλήθειας ότι ο Χριστός σταυρώθηκε για τις αμαρτίες των ανθρώπων και αναστήθηκε για να ελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά του θανάτου.

Και αυτό το «Χριστός Ανέστη», είναι ένα σύνθημα πίστης που οι πιστοί οφείλουν να το διατρανώνουν για 40 ημέρες μετά το Πάσχα, άλλα και πάντοτε να το έχουν ως καύχημα και εφόδιο ζωής. Η λεγόμενη «πολιτική ορθότητα» επιχειρεί να σβήσει το «Χριστός Ανέστη» από την καθημερινότητα των ανθρώπων γιατί… «ενοχλεί», άλλα όσο βρίσκονται χριστιανοί να πηγαίνουν κόντρα στο μηδενιστικό ρεύμα και να το ομολογούν δημόσια, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος βρέθηκε στον νέο ορθόδοξο ναό που χτίστηκε στο Σημείο Μηδέν, όπου είχε γίνει η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος βρέθηκε στον νέο ορθόδοξο ναό που χτίστηκε στο Σημείο Μηδέν, όπου είχε γίνει η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

 

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Εκατομμύρια τιμητικά στεφάνια και κοσμικές εκδηλώσεις μνήμης δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα ψίχουλο από αυτό που προσφέρει ένα και μόνο Ψυχοσάββατο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Όλα για τη «βιτρίνα» - Κλιμάκια απολύμαναν τα τρακτέρ των Αγροτών πριν καταφθάσουν στην Αθήνα - Έχει... πρόβατα η πλατεία Συντάγματος;

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

«Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που δεν φοβάται - Ο διάλογος χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, γίνεται άλλοθι στις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία