ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η λέξη «τσίπα» είναι άγνωστη στην κυβέρνηση – Ο Κώστας Τσιάρας είπε ότι τα 415 εκατ. πρόστιμο θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι!

Χυδαίος κυνισμός από τον Κ.Τσιάρα, την ώρα που οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή των «γαλάζιων» στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι καταιγιστικές
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η λέξη «τσίπα» είναι άγνωστη στην κυβέρνηση – Ο Κώστας Τσιάρας είπε ότι τα 415 εκατ. πρόστιμο θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι!

Σε βούρκο διαφθοράς αλλά και αναισχυντίας βυθίζεται η κυβέρνηση λόγω του τεράστιου σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, με σοκαριστικές αποκαλύψεις να διαρρέουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας που «καίει» γαλάζιους υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές.

Το όργιο υπεξαίρεσης κοινοτικού χρήματος με «μαϊμού» κτηνοτρόφους και εικονικά βοσκοτόπια, μόλις τώρα ξεκίνησε να αποκαλύπτεται και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι καταιγιστικές.

Συγκεκριμένα η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη εξετάζοντας όσους πέρασαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εντοπίζει άμεσες ευθύνες στον Μάκη Βορίδη, τον Λευτέρη Αυγενάκη και επιπλέον 4 υφυπουργούς, ζητώντας διερεύνηση ποινικών ευθυνών τους για κακούργημα. Επιπλέον υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον άλλους 8 βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι «πιάστηκαν» από τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ (με εισαγγελικές εντολές) να κανονίζουν ρουσφέτια με στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, για να μοιράζεται παράνομο χρήμα στο γαλάζιο πελατειακό κράτος.

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ακούγεται και στενός συνεργάτης του Μάκη Βορίδη να διευθετεί… δουλειές με «γαλάζια» παιδιά που απομυζούσαν τα κοινοτικά κονδύλια, εμφανίζοντας τον Βορίδη ως εγγυητή της ρεμούλας:

«Εφόσον στέκει το Μαξίμου και στέκει και ο Μάκης, είσαι βράχος που δεν πέφτει. Λοιπόν πάτα εκεί να τα γ… όλα», ακούγεται σε μια απίστευτη συνομιλία.

Φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του, και πάλι δεν γνωρίζει… τίποτα για όλα αυτά.

Ο Μάκης Βορίδης από την πλευρά του, χωρίς να διαθέτει το παραμικρό ίχνος ευθιξίας, κρύβεται πίσω από το… δάχτυλο του και δηλώνει… «ανακουφισμένος» από τη δικογραφία που μελέτησε, σημειώνοντας ότι ελέγχεται «μόνο για μια… υπογραφή».

Τσιάρας: «Τελικά τα πληρώνει ο φορολογούμενος»

Σαν να μην έφτανε όλο αυτό το κακόγουστο θέατρο που παίζεται μπροστά στα μάτια του εξοργισμένου λαού, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, χωρίς να έχει την παραμικρή πολιτική τσίπα, δήλωσε ότι το πρόστιμο – μαμούθ 415 εκατομμυρίων ευρώ που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για τη διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα καλυφθεί τελικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή το σκανδαλώδες «φαγοπότι» των «γαλάζιων», θα το πληρώσει ο γονατισμένος ελληνικός λαός!

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κώστας Τσιάρας σχολίασε ανερυθρίαστα ότι τα χρήματα για το πρόστιμο θα παρακρατηθούν σταδιακά από τις μελλοντικές κοινοτικές ενισχύσεις και επειδή οι πληρωμές στους αγρότες γίνονται προκαταβολικά από το κράτος, το βάρος επιστρέφει στο εθνικό ταμείο. «Αυτό σημαίνει ότι τελικά τα πληρώνει ο φορολογούμενος», είπε χωρίς αιδώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει επανεξέταση του ύψους του προστίμου. Ούτε λόγος για τιμωρία των απατεώνων που έκλεψαν τα κοινοτικά κονδύλια.

Αυτό που ισχυρίστηκε ο υπουργός είναι ότι τα χρήματα που δόθηκαν παράνομα, κάποια… στιγμή θα επιστραφούν (αφού θα έχουν πληρώσει το πρόστιμο πρώτα οι Έλληνες από την τσέπη τους), «μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας και τις κατάλληλες διοικητικές διαδικασίες», γιατί όπως είπε «η διαδικασία αυτή είναι… σύνθετη». Δηλαδή «ζήσε Μάη μου να φας… τριφύλλι».

Μάλιστα προλαμβάνοντας τον ρόλο της δικαιοσύνης, ο Κώστας Τσιάρας είπε για τη δικογραφία ότι «η μέχρι στιγμής ανάγνωση δεν δείχνει κάτι μεμπτό».

Οι πολίτες βλέπουν έκπληκτοι να ξεδιπλώνεται μπροστά τους ένα σκάνδαλο κρατικής ρεμούλας που μπροστά του τα ρουσφέτια του παλιού… «ορθόδοξου» ΠΑΣΟΚ ωχριούν. Και σαν να μην έφτανε η αρπαγή όλων αυτών των εκατομμυρίων από το «γαλάζιο» βαθύ κράτος, σαν να μην έφτανε ότι η ΝΔ χρωστάει μισό δισεκατομμύριο ευρώ (δανεικό και… αγύριστο), τώρα θέλουν να βάλουν και «φέσι» στους πολίτες άλλο μισό δισ., για τις δικές τους απάτες, χωρίς να τιμωρηθεί κανένας. Και μάλιστα δηλώνουν τις προθέσεις τους χωρίς καμιά ντροπή…

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Ψυχοσάββατο: Μια γέφυρα ελέους και αγάπης μεταξύ ζώντων και κεκοιμημένων

Εκατομμύρια τιμητικά στεφάνια και κοσμικές εκδηλώσεις μνήμης δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε ένα ψίχουλο από αυτό που προσφέρει ένα και μόνο Ψυχοσάββατο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Τραγικό σόου με ψεκασμό των τρακτέρ που πήγαιναν Σύνταγμα την ώρα που η ευλογιά έχει «θερίσει» όλη τη χώρα!

Όλα για τη «βιτρίνα» - Κλιμάκια απολύμαναν τα τρακτέρ των Αγροτών πριν καταφθάσουν στην Αθήνα - Έχει... πρόβατα η πλατεία Συντάγματος;

Κοινωνία
Κοινωνία: Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

Επίθεση Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για την επίσκεψη στην Τουρκία: «Δεν μπορείς να βαφτίζεις μια εθνική διπλωματική ήττα ως ‘’θερμή υποδοχή’’»

«Η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσία που δεν φοβάται - Ο διάλογος χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, γίνεται άλλοθι στις επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία