ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες 2021: Οι σχόλες που αναμένεται να έχουν άνοδο στις βάσεις

Άνοδο στις βάσεις των σχολών αναμένεται να υπάρξει αναφορικά με τις Πανελλήνιες του 2021.
Πανελλήνιες 2021: Οι σχόλες που αναμένεται να έχουν άνοδο στις βάσεις

Άνοδο στις βάσεις των σχολών αναμένεται να υπάρξει αναφορικά με τις Πανελλήνιες του 2021.

Πανελλήνιες 2021: Σε ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό θα πραγματοποιηθούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών της 3ης Λυκείου, με τα μέτρα προστασίας που ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως να είναι συγκεκριμένα.

Σε μια ιδιαίτερη για τους μαθητές χρονιά, οι βάσεις των σχολών που θα ανακοινωθούν μετά το πέρας των Πανελληνίων αναμένεται να παρουσιάσουν άνοδο, με την εφαρμογή του νέου συστήματος να είναι έτοιμη να φέρει ανατροπές.

Πιο συγκεκριμένα, η μικρή μείωση στους εισακτέους – 555 θέσεις λιγότερες – αναμένεται να ελαφρύνει κάποια τμήματα κεντρικών Ιδρυμάτων, μεταφέροντας τους εισακτέους σε περιφερειακά τμήματα και από την άλλη να αυξήσει τους εισακτέους σε συγκεκριμένους τομείς σπουδών.

Στην πρώτη περίπτωση, ο πήχης δυσκολεύει για τους υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση σε υψηλόβαθμα κεντρικά. Ειδικότερα, η Νομική Αθήνας χάνει 35, ενώ η Ιατρική και το Πολυτεχνείο έχουν τις ίδιες θέσεις.

Απώλεια έχουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα τμήματα Μαθηματικών, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φυσικοθεραπείας, Φιλοσοφίας και Ιστορίας, με μεταφορά της πλειοψηφίας των θέσεων σε περιφερειακά Ιδρύματα.

Ενισχυμένα εμφανίζονται τα τμήματα Πληροφορικής, τα οποία έχουν προοπτική για το μέλλον.

Επίσης, το μέτρο της Ελάχιστης βάσης εισαγωγής θα ανακόψει το φαινόμενο της εισαγωγής υποψηφίων με πολύ χαμηλούς βαθμούς στα ΑΕΙ και με αυτό τον τρόπο θα καθορίσει τη διαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Self test: Μπάχαλο με την διάθεση τους σε εργαζόμενους και μαθητές

Πανελλαδικές 2021: Με SMS η βαθμολογία και το σε ποιά σχολή πέρασαν οι μαθητές

Έγκλημα Γλυκά Νερά: «Είναι μια μαία, η οποία δήλωνε ψυχολόγος και υπνωτίστρια»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανελλήνιες 2021: Οι σχόλες που αναμένεται να έχουν άνοδο στις βάσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.