ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα: Αυξημένη κυκλοφορία στους δρόμους τη Μ. Εβδομάδα σε σχέση με πέρσι

Πάσχα: Τεράστια αύξηση της κυκλοφορίας στους δρόμους σημειώθηκε τη Μ. Εβδομάδα, συγκριτικά με το 2020.  Άνοδο κατά μέσο όρο σε ποσοστό 89% η κυκλοφορία των οχημάτων.
Πάσχα: Αυξημένη κυκλοφορία στους δρόμους τη Μ. Εβδομάδα σε σχέση με πέρσι

Πάσχα: Τεράστια αύξηση της κυκλοφορίας στους δρόμους σημειώθηκε τη Μ. Εβδομάδα, συγκριτικά με το 2020. Άνοδο κατά μέσο όρο σε ποσοστό 89% η κυκλοφορία των οχημάτων.

Πάσχα: Αύξηση κατά 89% στη κυκλοφορία των οχημάτων σε 12 οδικούς άξονες της Αττικής, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας. «Έκρηξη» σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο σύμφωνα με τα νέα στοιχεία.

Ειδικότερα η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, η οποία ξεπέρασε το 170%. Στη Βας. Σοφίας, όπου έφτασε το 115%, στην Αρδηττού σε ποσοστό 97%. Αλλά και στις Λεωφόρους Κηφισού και Μεσογείων που η αύξηση ξεπέρασε το 70%.

Παράλληλα ο μέσος ωριαίος αριθμός οχημάτων σε κεντρικές οδικές λεωφόρους όπως στη Λεωφόρο Κηφισού στα ρεύματα προς Λαμία και Πειραιά ανήρθε στα 5.887 σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περσινές μέρες που ήταν 3.347 οχήματα. Στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στα ρεύματα προς Πειραιά και Γλυφάδα, ο φετινός μέσος ωριαίος αριθμός οχημάτων κυμάνθηκε από 2.225 έως 3040. Πέρσι που δεν ξεπέρασε τα 1220 οχήματα.

Με αφορμή τα νέα στοιχεία ο κ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφονται από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο. Και μπορούν να βοηθήσουν στην λήψη αποφάσεων και πρωτοβουλιών κατά την περίοδο της πανδημίας. Και γενικότερα για την ασφάλεια των πολιτών.

Με τη συνδρομή της ομάδας των συγκοινωνιολόγων μας και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο τεχνολογίας μελετάμε και αξιοποιούμε τα στοιχεία που προκύπτουν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους».

Τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν με την αξιοποίηση 1000 μετρητών που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια Αττικής στους κυριότερους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της. Τα στατιστικά αυτά αξιοποιούνται και επεξεργάζονται από τους συγκοινωνιολόγους του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής και μεταβιβάζονται προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Πηγή: Dikaiologitika

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κατά μία ώρα διευρύνεται το ωράριο μετακίνησης

Πάσχα: Ακρωτηριάστηκε 30χρονος από βεγγαλικά στη Ζάκυνθο

Απεργία – ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν την Τρίτη 4 Μαΐου και την Πέμπτη 6 Μαΐου

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: WhatsApp: Έρχονται διαφημίσεις για τους χρήστες, μετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών

WhatsApp: Έρχονται διαφημίσεις για τους χρήστες, μετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών

Έρχονται διαφημίσεις για τους χρήστες, μετά από χρόνια παροχής δωρεάν υπηρεσιών

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Κατερίνα Βουτσινά προς Καρυστιανού – «Έχω δεχτεί κι εγώ απειλές 2 φορές – Δεν είσαι η μόνη»

Τέμπη: Κατερίνα Βουτσινά προς Καρυστιανού – «Έχω δεχτεί κι εγώ απειλές 2 φορές – Δεν είσαι η μόνη»

Η αδερφή του αδικοχαμένου Γιάννη Βουτσινά καταγγέλλει σκιώδεις απειλές και ισχυρίζεται ότι οι συγγενείς παρακολουθούνται!

Κοινωνία
Κοινωνία: Ινστιτούτο Reuters: Απόλυτη κατάρρευση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στα συστημικά ΜΜΕ – Τελευταία η Ελλάδα σε 48 χώρες

Ινστιτούτο Reuters: Απόλυτη κατάρρευση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στα συστημικά ΜΜΕ – Τελευταία η Ελλάδα σε 48 χώρες

Όσο αυξάνεται η χειραγώγηση των ΜΜΕ, τόσο εντείνεται η δυσπιστία των Ελλήνων στη συστημική ενημέρωση - Στο YouTube στρέφεται ο περισσότερος κόσμος

Κοινωνία
Κοινωνία: Ποιοι γονείς δικαιούνται voucher 800 ευρώ απόε το πρόγραμμα «Πρώιμη παιδική παρέμβαση»

Ποιοι γονείς δικαιούνται voucher 800 ευρώ απόε το πρόγραμμα «Πρώιμη παιδική παρέμβαση»

Πρώιμη παιδική παρέμβαση: Τον Οκτώβριο ξεκινά το νέο πρόγραμμα πρώιμης παιδικής παρέμβασης, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης ανηλίκων με αναπηρία. Οι δικαιούχοι, οι αιτήσεις και οι προϋποθέσεις σύμφωνα με ρεπορτάζ της real news. Πιο συγκεκριμένα οικονομική στήριξη έως και 800 ευρώ τον μήνα θα λάβουν οι γονείς 2.500 παιδιών που θα ενταχθούν στο νέο...

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Ούτε στην Κολομβία αυτά – Σάλος με την αποκάλυψη Καρυστιανού ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της

Τέμπη: Ούτε στην Κολομβία αυτά – Σάλος με την αποκάλυψη Καρυστιανού ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της

Καρυστιανού: «Μου είπαν ότι και μόνο η σύνδεση Μητσοτάκη με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη»

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η Ελλάδα καταδικάζει τα παιδιά της – Πρώτη η χώρα μας στην ΕΕ σε παιδική φτώχεια – Και μετά μας λένε ότι τους νοιάζει το δημογραφικό!

Η Ελλάδα καταδικάζει τα παιδιά της – Πρώτη η χώρα μας στην ΕΕ σε παιδική φτώχεια – Και μετά μας λένε ότι τους νοιάζει το δημογραφικό!

Τα στοιχεία της Eurostat αποκαλύπτουν τη ζοφερή εικόνα της Ελλάδας - Μιας χώρας που εγκατέλειψε πλήρως την ευλογία των παιδιών

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Μαύρα μαντάτα για Μαξίμου από GPO: Το 70% των πολιτών θέλουν να φύγει η ΝΔ από την εξουσία

Μαύρα μαντάτα για Μαξίμου από GPO: Το 70% των πολιτών θέλουν να φύγει η ΝΔ από την εξουσία

Δημοσκόπηση κόλαφος από GPO - Βαλτωμένα παραμένουν τα πραγματικά ποσοστά της ΝΔ παρά την τεχνητή εικόνα της δήθεν ανάκαμψης

Κοινωνία
Κοινωνία: Bigger than Basketball: Σπουδαία κίνηση από την οικογένεια Αντετοκούνμπο!

Bigger than Basketball: Σπουδαία κίνηση από την οικογένεια Αντετοκούνμπο!

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο σας προσκαλεί σε μία μοναδική εκδήλωση για την ενίσχυση CAFF Foundation!

Κοινωνία
Κοινωνία: Οι «κωλοτούμπες» ελέω Τραμπ συνεχίζονται – Άφαντη η ΝΔ στο Athens Pride

Οι «κωλοτούμπες» ελέω Τραμπ συνεχίζονται – Άφαντη η ΝΔ στο Athens Pride

Από εκεί που μέχρι πέρυσι οι «γαλάζιοι» στριμώχνονταν να φωτογραφηθούν στα Pride, φέτος σχεδόν εξαφανίστηκαν

Κοινωνία