ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πιο ακριβό κατά 20% από το φυσικό αέριο για τον Οκτώβριο – Η τιμή του αερίου

Οι εκτιμήσεις για τις τιμές του φυσικού αερίου φέρνουν την ανατροπή σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.
Πετρέλαιο θέρμανσης: Πιο ακριβό κατά 20% από το φυσικό αέριο για τον Οκτώβριο – Η τιμή του αερίου

Ξεκινάει από αύριο Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η διάθεση για το πετρέλαιο θέρμανσης ενώ την ίδια ώρα γνωστές έγιναν οι εκτιμήσεις για την τιμή που θα έχει το φυσικό αέριο τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από τους παρόχους του φυσικού αερίου και κυρίως από το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» που είναι ο μεγαλύτερος πάροχος στη χώρα μας, η τιμή του φυσικού αερίου για αυτόν τον μήνα θα βρίσκεται στα 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,11).

Μέσα σε αυτή την τιμή, η οποία είναι στα ίδια επίπεδα με τα περσινά την ίδια εποχή, θα περιλαμβάνονται τόσο οι φόροι όσο και η επιδότηση των 0,09 ευρώ ανά κιλοβατώρα που έχει ανακοινωθεί από τη ΔΕΠΑ.

Ταυτόχρονα οι εκτιμήσεις για τις τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης τρομάζουν. Η διάθεση του πετρελαίου ξεκινάει από αύριο και αναμένεται να κυμανθεί στα 1,40 με 1,50 ευρώ ανά λίτρο συμπεριλαμβανομένης και της επιδότησης ύψους 0,25 του κράτους στην τιμή.

Η σύγκριση μεταξύ πετρελαίου και αερίου φέρνει λοιπόν μία ανατροπή στις εως τώρα εκτιμήσεις. Αυτό διότι μετά από την μετατροπή της τιμής του ντίζελ σε κιλοβατώρα η τιμή του πετρελαίου κυμαίνεται στα 0,137 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι δηλαδή κατά 20% ακριβότερο από το αέριο.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση προσφέρει διπλάσιο επίδομα θέρμανσης σε όσα νοικοκυριά αλλάξουν τη θέρμανσή τους από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο κάτι το οποίο έχει υψηλό κόστος.

Οι τιμές στο πετρέλαιο φαίνεται πως ανεβαίνουν και στο ντίζελ κίνησης με την τιμή να έχει φτάσει πάνω από αυτή της βενζίνης. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι η πλέον αυξημένη ζήτησή του.

Όλα αυτά την ώρα που ο φόβος για το χειμώνα που έρχεται παραμένει με τις εικασίες για «κόψιμο» του αερίου σε σχολεία, σπίτια και επιχειρήσεις να μην αποτελούν σενάριο φαντασίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο μεταξύ έστειλε το μήνυμά του στην Ευρώπη ότι μπορεί να τροφοδοτήσει μέσω του Nord Stream 2 τις Ευρωπαϊκές χώρες και πλέον το μπαλάκι πέφτει στο γήπεδο της ΕΕ.

Ακρίβεια: Έκρηξη των τιμών – Πόσο αυξήθηκαν 4 βασικά προϊόντα

Παγκόσμια απάτη ο περιορισμός μετάδοσης του ιού – Η Pfizer παραδέχθηκε πως κυκλοφόρησε το σκεύασμα χωρίς τέτοια στοιχεία!

Εκτός ορίων οι προκλήσεις του Ερντογάν! – Τι έκανε πάλι κατά της Ελλάδας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πετρέλαιο θέρμανσης: Πιο ακριβό κατά 20% από το φυσικό αέριο για τον Οκτώβριο – Η τιμή του αερίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις