ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Άδειες 279 κλίνες κρατούν οι κλινικάρχες, την ώρα που το ΕΣΥ «πλημμυρίζει» από ράντζα!

Η ΠΟΕΔΗΝ μιλά για εμπαιγμό σχετικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού γίνεται «διαλογή ασθενών» και εκατοντάδες κλίνες Covid παραμένουν άδειες!
ΠΟΕΔΗΝ: Άδειες 279 κλίνες κρατούν οι κλινικάρχες, την ώρα που το ΕΣΥ «πλημμυρίζει» από ράντζα!

Την απίστευτη κοροϊδία που δέχεται ο ελληνικός λαός από την κυβέρνηση, φανερώνει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία αναφέρεται στην υποτιθέμενη βοήθεια από τις ιδιωτικές κλινικές που τελικά – με τον τρόπο που γίνεται – αποτελεί εμπαιγμό προς τη χώρα που δοκιμάζεται από το πανδημικό κύμα.

Για διαλογή ασθενών μιλά η ΠΟΕΔΗΝ

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: «ο ιδιωτικός τομέας προστατεύεται και δέχεται ελάχιστα περιστατικά που ήδη έχουν νοσηλευθεί και σταθεροποιηθεί ή από τα ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) τα οποία εμφανίζουν ήπια νόσηση και έχουν άριστη πρόγνωση για την αποκατάσταση της υγείας τους».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στον ιδιωτικό τομέα έχουν επιταχθεί συνολικά 543 απλές κλίνες για περιστατικά Covid, και σήμερα νοσηλεύονται μόλις 267 περιστατικά. Ενώ οι κλινικάρχες πληρώνονται από το Δημόσιο για το σύνολο των κλινών, βλέπουμε πως παραμένουν κενές 279 κλίνες. Και εύλογα προκύπτει η απορία: Γιατί υπάρχουν αυτά τα άδεια κρεβάτια την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία πήζουν από ράντζα στους διαδρόμους τους;

Δίνεται στους ιδιώτες η «άνεση» να κάνουν διαλογή ασθενών, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία «βράζουν» με 2.700 υγειονομικούς να νοσούν και γίνονται ακόμα και μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να καλυφθούν τα κενά; Είναι δυνατόν σε μια χρονική περίοδο που η Όμικρον επελαύνει, η κυβέρνηση να επιμένει να προστατεύει τους κλινικάρχες;

Τόσες μέρες το Μαξίμου διατυμπάνιζε πως… επιβλήθηκε στις ιδιωτικές κλινικές, άλλα το αποτέλεσμα δείχνει πως όλα έγιναν για τις εντυπώσεις και όχι για την ουσία. Οι ιδιώτες παρέχουν μια πολύ περιορισμένη (και αποστειρωμένη θα έλεγε κανείς) βοήθεια, αφήνοντας έξω τα σοβαρά περιστατικά Covid για να μην επιβαρύνονται οικονομικά με έξοδα, αφήνοντας «τον λογαριασμό» να πέφτει κυρίως στο ταλαίπωρο ΕΣΥ, και ασφαλώς στον φορολογούμενο πολίτη.

Αν ισχύουν τα όσα ισχυρίζεται η ΠΟΕΔΗΝ, από τη στιγμή που μέχρι και οι απλές κλίνες Covid έχουν καταλήξει να είναι παροχή προς εξαφάνιση, αποτελεί ντροπή να μένουν κενά τόσα κρεβάτια στον ιδιωτικό τομέα, και να γίνεται όλο αυτό με τις πλάτες της κυβέρνησης. Είναι ανεπίτρεπτο να παραμένουν «κομπάρσοι» οι κλινικάρχες, την ώρα που χρειάζεται ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή από όλους όσους μπορούν να προσφέρουν για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις της πανδημίας.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Απόψεις: Μονή Σινά : Η πίστη δεν δημεύεται

Μονή Σινά : Η πίστη δεν δημεύεται

Η Μονή Σινά δεν είναι απλώς ένα μοναστήρι. Είναι φάρος Ορθοδοξίας, κιβωτός μνήμης και πίστης, ρίζα του Ελληνισμού στην έρημο. Όσοι απλώνουν χέρι στο Σινά, απλώνουν χέρι στην Ιστορία και στην ψυχή μας. Είναι ώρα ευθύνης, όχι σιωπής. Γράφει ο Περικλής Γκιόλιας

Απόψεις
Κοινωνία: ΝΤΡΟΠΗ: Η Μονή Σινά δημεύεται από τους Αιγύπτιους και γίνεται μουσείο – Η εθελόδουλη πολιτική Μητσοτάκη φέρνει αφανισμό της Ελληνορθοδοξίας!

ΝΤΡΟΠΗ: Η Μονή Σινά δημεύεται από τους Αιγύπτιους και γίνεται μουσείο – Η εθελόδουλη πολιτική Μητσοτάκη φέρνει αφανισμό της Ελληνορθοδοξίας!

Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» εκμεταλλεύτηκαν τη δειλία της ελληνικής κυβέρνησης - Ανυπεράσπιστα τα ελληνορθόδοξα προσκυνήματα!

Κοινωνία
Κοινωνία: Λάκης Λαζόπουλος: «Η κυβέρνηση ζήτησε από το Mega να με κόψουν – Όποιος τους ενοχλεί, τελειώνει – Δεν θέλουν καμία φωνή»

Λάκης Λαζόπουλος: «Η κυβέρνηση ζήτησε από το Mega να με κόψουν – Όποιος τους ενοχλεί, τελειώνει – Δεν θέλουν καμία φωνή»

«Είναι μεγάλος ο φόβος και δεν υπάρχει ενημέρωση - Όποιος ελέγχει τα ΜΜΕ ελέγχει τον κόσμο. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον κόσμο»

Κοινωνία
Κοινωνία: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: O N.Σαλάτας καρφώνει Αυγενάκη και Γεωργαντά – «Οι μεγάλες κομπίνες έγιναν το 2022 και 2023»

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: O N.Σαλάτας καρφώνει Αυγενάκη και Γεωργαντά – «Οι μεγάλες κομπίνες έγιναν το 2022 και 2023»

«Φωτιά» οι αποκαλύψεις του καρατομηθέντος προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Νίκου Σαλάτα - «Με απέπεμψαν με εντολή Μαξίμου»

Κοινωνία
Κοινωνία: ΟΠΕΚΕΠΕ: 23 χρόνια όλοι οι κυβερνώντες είναι υπεύθυνοι που πήγαιναν 3 δισ το χρόνο  – Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να ακούσουν τους εργαζόμενους του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: 23 χρόνια όλοι οι κυβερνώντες είναι υπεύθυνοι που πήγαιναν 3 δισ το χρόνο – Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να ακούσουν τους εργαζόμενους του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν ξύπνησε μία μέρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και αποφάσισε να δώσει λύση στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν άκουγε καμία κυβέρνηση τα πραγματικά προβλήματα εδώ και 23 χρόνια.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ακρίβεια: «Λυγίζουν» τα νοικοκυριά από τις συνέχεις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα

Ακρίβεια: «Λυγίζουν» τα νοικοκυριά από τις συνέχεις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα

Πόσο ανατιμήθηκαν τα τρόφιμα στην Ελλάδα μέσα στην τελευταία πενταετία.

Κοινωνία
Κοινωνία: Εφαρμογή με την οποία οι καταναλωτές θα καταγγέλλουν την αισχροκέρδεια (vid)

Εφαρμογή με την οποία οι καταναλωτές θα καταγγέλλουν την αισχροκέρδεια (vid)

Οι καταναλωτές θα μπορούν να καταγγέλλουν απευθείας στους ελεγκτές.

Κοινωνία
Κοινωνία: Υποχρεωτική από 1η Ιουνίου η ασφάλιση οχημάτων για φυσικές καταστροφές και για επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω των 500.000€

Υποχρεωτική από 1η Ιουνίου η ασφάλιση οχημάτων για φυσικές καταστροφές και για επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω των 500.000€

Ασφάλιση: Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου για οχήματα και επιχειρήσεις

Κοινωνία
VIRAL: Η εφορία… γδύνει το OnlyFans !- Τι προβλέπει η νέα φορολόγηση της πλατφόρμας στην Ελλάδα

Η εφορία… γδύνει το OnlyFans !- Τι προβλέπει η νέα φορολόγηση της πλατφόρμας στην Ελλάδα

Οι φορολογικές κλίμακες στην Ελλάδα για όσους δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα OnlyFans.

VIRAL