ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πόλεμος» εντός του ΕΣΥ: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν τους «γαλάζιους» διοικητές νοσοκομείων για εκμετάλλευση και συγκάλυψη της διαλυμένης Υγείας

Οι «άριστοι» διοικητές ταυτίζονται με την «γραμμή» του υπουργείου Υγείας και δημιουργούν συνθήκες εργασιακής «γαλέρας» στα νοσοκομεία
«Πόλεμος» εντός του ΕΣΥ: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν τους «γαλάζιους» διοικητές νοσοκομείων για εκμετάλλευση και συγκάλυψη της διαλυμένης Υγείας

Σε μεγάλη κόντρα και ανοιχτή σύγκρουση που λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις βρίσκονται οι γιατροί και νοσηλευτές με τους διορισμένους «γαλάζιους» διοικητές που «φυτεύονται» σε όλο και περισσότερα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Είναι γνωστό πλέον πως η επιλογή των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων γίνεται αποκλειστικά με κομματικά κριτήρια και όχι με όρους αξιοκρατίας όπως θα έπρεπε. Έτσι εξασφαλίζεται ότι όσο η κυβέρνηση φέρνει εις πέρας το σχέδιο σταδιακής διάλυσης του ΕΣΥ, οι αντιδράσεις από τους διοικητές των νοσοκομείων θα είναι από ανύπαρκτές έως χλιαρές.

Παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε τριτοκοσμικές δομές που δια της τεχνητής κατάρρευσης τους «σπρώχνουν» κόσμο στους ιδιώτες κλινικάρχες, πολλοί διοικητές δημόσιων νοσοκομείων συμπεριφέρονται ως το «μακρύ χέρι» της κυβέρνησης Μητσοτάκη που αναλαμβάνουν να καλύψουν τις συνθήκες διάλυσης, κάνοντας τα «στραβά μάτια» για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Επιπλέον, οι γιατροί και οι νοσηλευτές διαμαρτύρονται εντόνως διότι αρκετοί «γαλάζιοι» διοικητές έχουν μετατραπεί σε «επιστάτες» μιας εργασιακής γαλέρας που λειτουργεί σε νοσοκομεία με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας, κομμένα ρεπό και άδειες, συνεχείς μετακινήσεις εργαζομένων για να «μπαλώνονται» τα κενά, απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, τραμπούκικες συμπεριφορές της διοίκησης απέναντι στους νοσηλευτές διαμορφώνουν το εργασιακό τοπίο που βιώνουν πολλοί εργαζόμενοι στην δημόσια Υγεία.

Όπως αναφέρει ένας γιατρός του Ευαγγελισμού σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «δημοκρατία»: «Για να αντιμετωπίσουν την εικόνα διάλυσης, είτε επιδίδονται σε ρεσιτάλ αυταρχισμού είτε υποτάσσονται πλήρως στη γραμμή του υπουργείου», αποκαλύπτοντας τους λόγους που ολοένα και αυξάνονται οι συγκρούσεις μεταξύ διοικητών και εργαζομένων.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό εργαζομένων που ήρθαν σε ευθεία σύγκρουση με τη διοίκηση είναι στο ΚΑΤ, όπου χθες το σωματείο εργαζομένων κατήγγειλε τη διοίκηση για καταχρηστικές μετακινήσεις εργαζομένων, κατά το δοκούν. «Μεταχειρίζονται το προσωπικό ως σκλαβοπάζαρο» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι, μιλώντας για «επικίνδυνη κατάσταση, που οι ασθενείς δεν μπορούν να λάβουν τη θεραπεία που δικαιούνται».

Στο ίδιο «πολεμικό» κλίμα κινούνται και οι αντιδράσεις των γιατρών του ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του διοικητή Γιώργου Χαλκιαδάκη, ο οποίος θεωρείται ανεπιθύμητος μετά τους ελέγχους που έκανε σε σπίτια γιατρών για να διαπιστωθεί αν νοσούν.

Πυρά έντονων διαμαρτυριών δέχεται και η διοικήτρια του νοσοκομείου Άργους, μετά τη δημοσιοποίηση του ντροπιαστικού εγγράφου το οποίο έδινε στις ετοιμόγεννες ζητώντας τους να φέρουν δικό τους παιδίατρο για τη γέννα, ειδάλλως να δηλώσουν πως το νοσοκομείο δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση επιπλοκής! Γνωστές είναι και οι διαμαρτυρίες των γιατρών για τον διοικητή του «Γεννηματάς», όπου του καταλογίζονται ευθύνες για την υποστελέχωση των παθολογικών κλινικών.

Σε αυτήν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ολοκληρώνει το «παζλ» της καταστροφής το γεγονός ότι σε αυτές τις διευθυντικές καρέκλες κάθονται άτομα του στενού κομματικού σωλήνα της ΝΔ, που πολλές φορές δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο που αναλαμβάνουν.

Ενδεικτικά, ως διοικητές έχουν αναλάβει συγγενείς και στενοί συνεργάτες κομματικών παραγόντων και βουλευτών, αποτυχημένοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, δήμαρχοι, απόστρατοι, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι, λογιστές, φυσικοθεραπευτές, μέχρι και… προπονητές ποδοσφαίρου…

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

ΕΣΗΕΑ: Πώς μοιράστηκαν οι έδρες στο νέο ΔΣ

Πρώτος σε δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» με 968 ψήφους και τέσσερις έδρες.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Τέμπη: Πέταξαν εκτός υπόθεσης ιατροδικαστή που είχε καταγγείλει ότι δεν έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα

Η Αποστολία Ακριβούση είχε επικρίνει τη μη τήρηση ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και την παράλειψη τοξικολογικών εξετάσεων από τους επτά ιατροδικαστές

Κοινωνία
Κοινωνία: Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Γροθιά στο στομάχι η συνέντευξη του Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλί: «Δέχθηκα πισώπλατη μαχαιριά από το ελληνικό κράτος – Ευχαριστώ τους Έλληνες πατριώτες που με αγκάλιασαν»

Ο Έλληνας Πόντιος που κινδυνεύει με απέλαση με απόφαση Πλεύρη, στέλνει κραυγή απόγνωσης - «Οι Τούρκοι θα με βασανίσουν και θα με σκοτώσουν αν το ελληνικό κράτος με στείλει πίσω»

Κοινωνία
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία