ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Αρχίζουν οι πληρωμές – Αυτοί θα πάρουν την επιδότηση

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων των χρημάτων της επιδότησης για το ρεύμα (Power Pass).
Power Pass: Αρχίζουν οι πληρωμές – Αυτοί θα πάρουν την επιδότηση

Power Pass: Η αντίστροφη μέτρηση για την πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων των χρημάτων της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα έχει ξεκινήσει!

Μέσα από το Sportime είχατε διαβάσει για το μπάχαλο με τις φορολογικές δηλώσεις και τα προστατευόμενα μέλη, αλλά και την αλλαγή στις αιτήσεις μετά την κατακραυγή.

Έτσι, έπειτα από μια σημαντική αλλαγή που αφορά όλους, η καταλυτική ημερομηνία πληρωμών στους δικαιούχους ΔΕΝ γνωρίζουμε αν τελικά θα είναι η Παρασκευή 15 Ιουλίου μιας και σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Κώστα Σκρέκα, οι πληρωμές θα ξεκινήσουν τις «επόμενες μέρες και εβδομάδες».

Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι, μετά την αφαίρεση των όποιων εκπτώσεων και επιδοτήσεων που έχουν δοθεί είτε από τους παρόχους είτε από το κράτος, δεν θα υπερβαίνει τα 600 ευρώ.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα στάδια και να τσεκάρετε την αίτησή σας ανά πάσα στιγμή, μπαίνοντας με τους κωδικούς Taxisnet ξανά στο vouchers.gov.gr/powerpass όπου και βλέπετε την εξέλιξή της.

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε λοιπόν και ενώ η ενεργειακή κρίση πλήττει κάθε μέρα εκατομμύρια πολίτες σε όλη την χώρα, η κυβέρνηση φαίνεται πως είναι ανίκανη στο να ανακοινώσει μέχρι και μια συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμών για τα ελάχιστα χρήματα τα οποία θα επιστρέψει στους καταναλωτές από τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας που πλούτισαν, αξιοποιώντας τις ευνοϊκές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις.

Ο εμπαιγμός συνεχίζεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο χωρίς κανείς να τολμά να ζητά συγνώμη…

Power Pass: Οι δικαιούχοι

Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2020, έως τις 45.000 ευρώ. Αν ο υπόχρεος υποβάλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, λαμβάνεται υπόψη το καθαρό εισόδημα μετά φόρων, φορολογικού έτους 2021.

Επισημαίνεται ότι το όριο των 45.000 ευρώ αφορά το οικογενειακό εισόδημα δηλαδή στην περίπτωση εγγάμων προστίθενται τα εισοδήματα των συζύγων. Για παράδειγμα, αν ο ένας έχει καθαρό εισόδημα 20.000 ευρώ και ο άλλος 26.000 ευρώ δεν θα λάβουν το επίδομα αφού το συνολικό τους εισόδημα ανέρχεται σε 46.000 ευρώ.

«Κερδισμένοι» είναι οι άγαμοι καθώς και για αυτούς ισχύει το όριο των 45.000 ευρώ οπότε ο κίνδυνος να ξεπερνά το εισοδηματικό όριο είναι μικρότερος.

Ειδήσεις τώρα

Power Pass: ΠΡΟΣΟΧΗ στην μεγάλη απάτη – Τι έχει συμβεί

Καιρός: Νέος καύσωνας το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουίου 2022

Φαίη Σκορδά: Κλείνει με ΣΚΑΙ – Αυτά της δίνουν

Νίκος Μουτσινάς: Αυτοί φεύγουν απο την εκπομπή του

ΠΑΟΚ: Αυτό είναι το κλειδί για τον Σοτέλδο – Τι δίνει ο ΠΑΟΚ, τι θέλει η Τίγκρες, πως θα κλείσει η μεταγραφή

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Αρχίζουν οι πληρωμές – Αυτοί θα πάρουν την επιδότηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.