ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Μέσα στον Ιούλιο οι πληρωμές με βάση τον αριθμό ΑΦΜ – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Γνωστές έγιναν οι λεπτομέρειες για την απόκτηση του Power Pass από τον Κυριάκο Πιερρακάκη.
Power Pass: Μέσα στον Ιούλιο οι πληρωμές με βάση τον αριθμό ΑΦΜ – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν στο Power Pass, το επίδομα ύψους ως και 600 ευρώ που θα δοθεί στους πολίτες για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος.

Με τους λογαριασμούς που αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα να έχουν φτάσει στα ύψη και τις εταιρίες παροχής ρεύματος να κερδοσκοπούν εις βάρος των πολιτών, η κίνηση από την Κυβέρνηση της παροχής επιδόματος ήταν μονόδρομος.

Όσον αφορά το επίδομα ρεύματος, όπως έγινε ήδη γνωστό, γίνεται ήδη προσπάθεια η πλατφόρμα του Power Pass να ανοίξει πιο νωρίς από τις 16 Ιουνίου που είναι προκαθορισμένο, δηλαδή στις 14 με 15 Ιουνίου.

Το μόνο σίγουρο είναι σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει εντός της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως αφότου ανοίξει η πλατφόρμα και οι αιτήσεις, θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Ιουνίου. Να θυμίσουμε ότι προϋπόθεση για την απόκτηση του επιδόματος είναι το δηλωθέν εισόδημα να μη ξεπερνάει τις 45.000 ευρώ.

Η διαδικασία σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη που θα ακολουθηθεί θα γίνει με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ του πολίτη.

Συγκεκριμένα η αποστολή μηνύματος για το αν κάποιος είναι δικαιούχος έπειτα από τη διασταύρωση των στοιχείων του θα λαμβάνει υπόψη τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ για αποφυγή της κίνησης.

Η πλατφόρμα πέρα από την αποζημίωση μιας οικογένειας θα περιλαμβάνει και ένα άλλο τμήμα για συνδεδεμένα μέλη όπως για παράδειγμα γονείς που πληρώνουν το ενοίκιο των παιδιών τους.

Τέλος, σύμφωνα με τον Υπουργό, αμέσως μετά τις 30 Ιουνίου και μέσα στον Ιούλιο θα αρχίσουν να γίνονται οι πληρωμές των ποσών μέχρι 600 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Power Pass: Πρόστιμο 1200 ευρώ – Αυτό πρέπει να προσέξετε στο επίδομα ρεύματος

Fuel Pass: Αυτοί θα είναι οι νέοι δικαιούχοι – Αυξάνονται τα αστεία ποσά




 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Μέσα στον Ιούλιο οι πληρωμές με βάση τον αριθμό ΑΦΜ – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις