ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Rapid tests: Πως το κάνουμε μόνοι στο σπίτι και πως βγαίνει το αποτέλεσμα (vid)

Rapid tests: Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το σχέδιο για μαζικά τεστ κάθε εβδομάδα, τα οποία θα προμηθεύουν τα φαρμακεία.
Rapid tests: Πως το κάνουμε μόνοι στο σπίτι και πως βγαίνει το αποτέλεσμα (vid)

Rapid tests: Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το σχέδιο για μαζικά τεστ κάθε εβδομάδα, τα οποία θα προμηθεύουν τα φαρμακεία.

Rapid tests: Νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα μέτρα χαλάρωσης του lockdown, ενώ λίγο πριν παρουσιάστηκε το σχέδιο για μαζικά τεστ.

Στόχο, είναι ολόκληρος ο πληθυσμός να κάνει ένα τουλάχιστον τεστ την εβδομάδα, φτάνοντας δηλαδή τα 10.000.000 από τα περίπου 300.000 που γίνονταν μέχρι τώρα.

Πιο συγκεκριμένα, από το τέλος του Μαρτίου, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς του δωρεάν ένα rapid test, έχοντας μόνο το ΑΜΚΑ του.

Ρεπορτάζ του mega, έδωσε χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με το πως μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του το τεστ. Όπως σημειώνει φαρμακοποιός, παίρνουμε τη μπατονέτα και τη βάζουμε μέχρι το πίσω μέρος της μύτης, τη γυρνάμε 2-3 φορές και έτσι παίρνουμε το δείγμα.

Μετά από λίγη ώρα, θα γίνεται γνωστό το αποτέλεσμα αυτού. Αν η γραμμή είναι στο C τότε είναι αρνητικό, ενώ σε περίπτωση που βγάλει γραμμή και στο C και στο Τ (δηλαδή δυο γραμμές) είναι θετικό.

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα πρέπει να επικοινωνήσουμε άμεσα με τον γιατρό μας ή τον ΕΟΔΥ και να κάνουμε και μοριακό τεστ.

Με το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει τα τεστ και να φτάσει ακόμη και τις 150.000. Για να γίνει αυτό, το υπουργείο Υγείας έχει προσεγγίσει ήδη τους φαρμακοποιούς προκειμένου να πωλούν rapid test.

Λίστα προϊόντων εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ, πρωτόκολλο διαδικασίας, ηλεκτρονικό σύστημα δεδομένων από τα rapid test και ο τρόπος αποζημίωσης της διαδικασίας είναι, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πωλούν τα φαρμακεία τεστ ταχείας ανίχνευσης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει στη ζωή μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα το self testing, αναφέρει το Mega.

Lockdown – Επίσημο: Όλα τα μέτρα χαλάρωσης – Τι ισχύει και από πότε

Σούπερ Μάρκετ: Αλλάζει ξανά το ωράριο – Τι ισχύει από αύριο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rapid tests: Πως το κάνουμε μόνοι στο σπίτι και πως βγαίνει το αποτέλεσμα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.