ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Άκρως επικίνδυνα τα υγειονομικά πρωτόκολλα – Τι καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί

Ως άκρως επικίνδυνα χαρακτηρίζουν οι εκπαιδευτικοί τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία!
Σχολεία: Άκρως επικίνδυνα τα υγειονομικά πρωτόκολλα – Τι καταγγέλουν οι εκπαιδευτικοί

Σχολεία: Λίγες μόνο ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει νέα μέτρα διαχωρισμού και υγειονομικά πρωτόκολλα που προκαλούν έντονη ανησυχία στον κλάδο των εκπαιδευτικών της χώρας, που καταγγέλουν πως είναι άκρως επικίνδυνα για τους μαθητές.

«Μπορούμε επί της ουσίας να μιλάμε για πλήρη ανυπαρξία πρωτοκόλλου προστασίας έναντι της πανδημίας της COVID-19 κατά τη νέα σχολική χρονιά. Κάτι που συνέβαινε και πέρσι και πρόπερσι, αλλά ειδικά φέτος τα δεδομένα επιδεινώνονται» τονίζει ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης, μέλος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, που φέτος έχει αναλάβει τη διδασκαλία της Ε’ Τάξης στο 1ο Δημοτικό Αμαρουσίου, τρέμοντας για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Αν εξαιρέσεις το τέλος του ’20, που τα σχολεία λειτούργησαν με τους μαθητές εναλλάξ, το ’21 και το ’22 το διανύσαμε με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να κλίνουν ολοένα και περισσότερο σε βάρος των μαθητών και των εκπαιδευτικών» επισημαίνει. «Ζητήσαμε εξαρχής έναν μαθητή ανά θρανίο, κάτι που ουδέποτε έγινε πράξη, και το χειρότερο, εν μέσω πανδημίας, αυξήθηκαν οι μαθητές ανά τμήμα από 22 σε 25 και 27» επισημαίνει.

Σήμερα που τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι χειρότερα απ’ ό,τι πέρσι τέτοια εποχή, με χιλιάδες κρούσματα την ημέρα και τα προγνωστικά για το φθινόπωρο εξαιρετικά ανησυχητικά, θα μπορούσε η Πολιτεία, σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονιάδη, να σπάσει τις σπουδές σε 5ώρα πρωινά και απογευματινά για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

«Το ότι πρέπει να νοσήσουν 11-12 μαθητές σε μια τάξη για να κλείσει είναι εγκληματικό και εξωφρενικό. Δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία έτσι. Με το να κλείνει τμήμα φτάνοντας το 50 συν 1% επιβεβαιωμένο κρούσμα. Αυτά δεν μπορεί να είναι εισηγήσεις των ειδικών αλλά άνωθεν κατευθυντήριες. Ο κ. Μαγιορκίνης χωρίς να έχει ποτέ επισκεφθεί δημόσιο σχολείο μάς έβγαζε σχέδια για το πώς πρέπει να τοποθετηθούν τα παιδιά ανά τάξη. Αδιανόητα πράγματα», αναφωνεί ο εκπαιδευτικός με θητεία και στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.
«Μας προέβαλαν ως πρόβλημα για να γίνει η εκπαίδευση εναλλάξ το στεγαστικό. Με τον τρόπο αυτό, με διαφοροποιημένο το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα και με 5ώρα θα λυνόταν άνετα το θέμα και δεν θα κινδύνευε κανένας» τονίζει.

Και ο Γιώργος Τρουλής, αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος θεωρεί ότι το «νέο πρωτόκολλο είναι επικίνδυνο για την περαιτέρω διασπορά του ιού» ενώ θεωρεί εκ των ουκ άνευ αναγκαία την παροχή δωρεάν rapid test σε όλους τους εκπαιδευτικούς ανεξαιρέτως.

«Είναι δυνατόν με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα να πάμε σε τάξεις με 25 μαθητές, που θα κλείνουν όταν το 50 συν 1% νοσήσει;» ρωτά ρητορικά, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνες και τις περικοπές στις οποίες επέλεξε το υπουργείο Εσωτερικών να προβεί σε σχέση με το προσωπικό καθαριότητας.

«Έχουμε ακόμη λιγότερες καθαρίστριες φέτος, σε σχέση με πέρσι» αναφέρει. «Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας αριθμός 50 καθαριστριών πλήρους ωραρίου ξαφνικά έγιναν 94 μειωμένου. Αυτό σημαίνει ότι εν μέσω πανδημίας κανένα σχολείο σε ώρα λειτουργίας δεν θα καθαρίζεται».

Η πρόβλεψή του για τη σχολική χρονιά 2021-2022 δεν είναι ευοίωνη: «Με τα 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα προκειμένου να κλείνει μια τάξη οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια σε ένα ντόμινο που θα μετατρέψει τα σχολεία μας σε υγειονομικές βόμβες. Με τη συγκεκριμένη διαχείριση το μόνο που διασφαλίζουμε είναι την τεράστια διασπορά του ιού. Κάτι που δεν θα φαίνεται, ωστόσο, αφού θα κλείνουν οι τάξεις με το 50 συν 1. Θα αποκρύπτονται έτσι τα κρούσματα» συνοψίζει ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Αρχίζει η διάθεση των self tests για τους μαθητές από τα φαρμακεία!

Κορονοϊός: Αδικαιολόγητες λόγω κρούσματος στην τάξη οι απουσίες

Εθνική Ελλάδας: Ο Γιαννούλης σε ρόλο… Δουβίκα!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Αντικατασκοπεία made in China; – Για τους «Κινέζους» κατασκόπους μαθαίνουμε τα πάντα αλλά για τους Τούρκους το απόλυτο σκοτάδι

Ο σμήναρχος-κατάσκοπος της Κίνας «βγήκε» στα πρωτοσέλιδα ελέω ΗΠΑ, αλλά για πλήθος άλλων περιπτώσεων δεν συμβαίνει το ίδιο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Κορωπί: Συγκινητική διάσωση ηλικιωμένων από αστυνομικό που τους έβγαλε από χείμαρρο – «Έπεσα αναίσθητος και μου έλεγε ‘’δεν σε αφήνω’’»

Το περιστατικό έγινε στις 21 Ιανουαρίου - Ο δρόμος είχε γίνει χείμαρρος και ο αστυνομικός απεγκλώβισε το ζευγάρι ηλικιωμένων με δεμένα σεντόνια

Κοινωνία
Κοινωνία: Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Επιτέλους κοινή λογική: Η διαφήμιση της ΙΟΝ BREAK που «κολάκευε» τη νεανική παραβατικότητα και η απόφαση να απαγορευτεί στην τηλεόραση

Απαγορεύτηκε διαφημιστικό που έδειχνε μια συμμορία νέων να ληστεύουν το εργοστάσιο της ION, διαφεύγοντας με «λεία» τις σοκολάτες

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο για κατασκοπεία υπέρ των Κινέζων

Η χρήση ειδικής συσκευής από τον αξιωματικό με λογισμικό καταγραφής και η αποστολή υλικού μέσω φωτογραφιών άφησε ψηφιακά ίχνη.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Πρόστιμα 300 ευρώ επειδή έβγαλαν τα σκυλιά τους βόλτα χωρίς λουρί και 100 ευρώ για παράληψη άμεσου καθαρισμού

Επίσης επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 1000 ευρώ για παράληψη ετήσιου κτηνιατρικού ελέγχου.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Σύλληψη παλαίμαχου της ΑΕΚ για υπόθεση ναρκωτικών

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ συνελήφθη στις Αχαρνές για διακίνηση ναρκωτικών μαζί με ακόμη ένα άτομο σύμφωνα με την Αστυνομία

Κοινωνία
Κοινωνία: Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Πολιτικό «τσουνάμι» στη Βρετανία: Σε δεινή θέση ο Στάρμερ που είχε διορίσει τον φίλο του Επστάιν – Πίτερ Μάντελσον – ως πρέσβη στις ΗΠΑ

Ο αμήχανος Στάρμερ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις πομπές του Μάντελσον και ζητάει... συγγνώμη σε όλους

Κοινωνία
Κοινωνία: Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωτήρια ανάσα για χιλιάδες «κόκκινους» δανειολήπτες: Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ τους για τον υπολογισμό τον τόκων στη μηνιαία δόση

Σωσίβιο σωτηρίας από τον Άρειο Πάγο για τους δανειολήπτες που υπάγονται στο νόμο Κατσέλη - Ήττα για τις αξιώσεις των αδίστακτων funds

Κοινωνία
Κοινωνία: Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Λάβρος… Λαβρόφ για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η Αθήνα ήταν από τους πρώτους που έστειλαν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν σκέφτηκαν την ελληνική διασπορά»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ εξαπέλυσε «κεραυνούς» για την τυχοδιωκτική πολιτική Μητσοτάκη στο Ουκρανικό

Κοινωνία