ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ελεύθερη πτώση τα ποσοστά της ΝΔ μετά το νομοσχέδιο για ΛΟΑΤΚΙ – Το 41%, έφτασε 27% πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές!

Η ΝΔ «αιμορραγεί» όσο εγκαταλείπει τις θέσεις της δεξιάς - Ο Μητσοτάκης «πληρώνει» την εξαπάτηση των ψηφοφόρων και τη «στροφή» του στη κεντροαριστερά
Σε ελεύθερη πτώση τα ποσοστά της ΝΔ μετά το νομοσχέδιο για ΛΟΑΤΚΙ – Το 41%, έφτασε 27% πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές!

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, μετά την εμμονική προσπάθεια εβδομάδων να περάσει το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των γκέι ζευγαριών. Οι απώλειες που καταγράφει η κυβέρνηση σε δημοσκόπηση της Opinion Poll είναι πρωτοφανείς και δείχνουν τη μεγάλη δυσαρέσκεια απέναντι σε ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνούσε η πλειοψηφία των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του (αφού προεκλογικά δεν είχε εξαγγείλει ότι θα φέρει τέτοιο νομοσχέδιο), άνοιξε «πόλεμο» εναντίον βουλευτών από το ίδιο του το κόμμα, και συντάχθηκε με τις πολιτικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς για να τον σώσουν από ένα πολιτικό φιάσκο.

Αυτή η σανίδα σωτηρίας που πρόσφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό (και δευτερευόντως η Πλεύση Ελευθερίας και η Νέα Αριστερά), έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο ότι τα τρία συστημικά κόμματα λειτουργούν ως ένα, όποτε επιβάλλεται από την ατζέντα. Οι όποιες διαφορές τους, είναι απλά για τη «βιτρίνα».

Ο πρωθυπουργός χάνει κάθε επαφή με την εκλογική βάση της ΝΔ και πλέον τίθεται ανοιχτά και θέμα ηγεσίας, αφού ο Αντώνης Σαμαράς αμφισβήτησε τις πολιτικές Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα και μίλησε ακόμα και για bullying βουλευτών προκειμένου να ψηφίσουν το ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχέδιο.

Σε μια εποχή που τα νοικοκυριά στενάζουν από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, οι πολίτες είδαν την πολιτική παρέα του κ. Μητσοτάκη να γιορτάζουν περιχαρείς την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, να βγάζουν… σέλφι και να δειπνούν μαζί με τη Κατερίνα Σακελλαροπούλου και εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Απομονωμένοι στη δική τους «γιορτινή» πραγματικότητα, δεν έχουν την παραμικρή επαφή με τις ανησυχίες και τα βάσανα του λαού.

Στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action 24 στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ για πρώτη φορά «πέφτει» κάτω από το 30%. Ειδικότερα συγκεντρώνει ποσοστό 27,1% με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 11,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει σε μονοψήφιο νούμερο στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,9%. Το 21% δηλώνει αναποφάσιστο.

Συγκεκριμένα τα ποσοστά της δημοσκόπησης για τα κόμματα είναι:

ΝΔ 27,1%

ΣΥΡΙΖΑ 9,9%

ΠΑΣΟΚ 11,5%

ΚΚΕ 7,4%

Ελληνική Λύση 7,5%

Σπαρτιάτες 2,2%

Πλεύση Ελευθερίας 2,9%

Νίκη 3,0%

ΜέΡΑ25 1,9%

Νέα Αριστερά 2,6%

Άλλο 3,0%

Αναποφάσιστοι 21,0%

Βέβαια η δημοσκοπική κατρακύλα της ΝΔ δεν ξεκίνησε τώρα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους γκέι γάμους και τις υιοθεσίες. Έχει ξεκινήσει μήνες πίσω και κορυφώνεται τώρα πού τα ανοιχτά μέτωπα είναι πάρα πολλά.

Η κυβέρνηση έχει απέναντί της τη λαϊκή δυσαρέσκεια για το νομοσχέδιο των ΛΟΑΤΚΙ+ και την αντίθεση της Εκκλησίας. Έχει τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Έχει τις αντιδράσεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, με τα απογευματινά χειρουργεία. Έχει τη λαϊκή οργή που εκφράζεται για τη συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών. Επίσης υπάρχει το μέτωπο της ακρίβειας και της ξέφρενης εγκληματικότητας. Και τέλος υπάρχει και η καταδίκη από το Ευρωκοινοβούλιο, για το προβληματικό Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Πίσω από όλα αυτά, υπάρχει και η «σκιά» του σκανδάλου των υποκλοπών.

Τα μέτωπα είναι τόσα πολλά και τόσο σοβαρά, που είναι μοιραίο να καταρρέει δημοσκοπικά η ΝΔ και να προδιαγράφεται ένα εκκωφαντικό «ράπισμα» στις Ευρωεκλογές…

Η ΝΔ «αιμορραγεί» όσο εγκαταλείπει τις θέσεις της δεξιάς - Ο Μητσοτάκης «πληρώνει» την εξαπάτηση των ψηφοφόρων και τη «στροφή» του στη κεντροαριστερά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σε ελεύθερη πτώση τα ποσοστά της ΝΔ μετά το νομοσχέδιο για ΛΟΑΤΚΙ – Το 41%, έφτασε 27% πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.