ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Μια φωτογραφία 1000 λέξεις – Ο Ερντογάν φιγουράρει δίπλα στον Τραμπ και ο Μητσοτάκης «εξόριστος» πίσω στη γωνία!

Σε διεθνή δυσμένεια έχει φέρει τη χώρα μας ο Μητσοτάκης - Τέλος στο παραμύθι της δήθεν... απομονωμένης Τουρκίας - Ο Ερντογάν κάθισε ακόμα και στο ίδιο τραπέζι με τον Τραμπ
Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Μια φωτογραφία 1000 λέξεις – Ο Ερντογάν φιγουράρει δίπλα στον Τραμπ και ο Μητσοτάκης «εξόριστος» πίσω στη γωνία!

Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις λέει το γνωστό ρητό. Μπορεί να μην ισχύει πάντα αυτό, αλλά στην «οικογενειακή» φωτογραφία των 32 ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. Και ειδικά όταν μιλάμε για την πρώτη Σύνοδο μετά την (εύθραυστη) κατάπαυση πυρός στη Μέση Ανατολή, τα πράγματα αποκτούν ακόμα περισσότερη βαρύτητα ως προς τον συμβολισμό τους.

Στην πρώτη σειρά των ηγετών που στάθηκαν να φωτογραφηθούν, φιγουράρει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με αέρα… νικητή μετά από το – χειρουργικό όπως υποστηρίζει ο ίδιος – χτύπημα στις πυρηνικές βάσεις του Ιράν. Εκ δεξιών του (αριστερά όπως κοιτάζουμε εμείς τη φωτογραφία) στέκεται… καμαρωτός ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δηλαδή ο δήθεν… απομονωμένος Τούρκος πρόεδρος (αν πιστεύαμε τα κατά καιρούς παραμύθια εσωτερικής κατανάλωσης του Μαξίμου) τοποθετήθηκε στην πιο περίοπτη θέση, δίπλα στον κυβερνήτη της ιδρύτριας χώρας του ΝΑΤΟ, τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης, ο Τραμπ είχε θερμή χειραψία και συνομιλούσε με τον Ερντογάν.

Από την άλλη ο καλύτερος… μαθητής του ΝΑΤΟ, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στην τέρμα δεξιά άκρη της… τρίτης σειράς, μακριά από το κέντρο της φωτογραφίας που «πέφτει» το μάτι. Ασφαλώς ο τρόπος που θα στηθεί μια φωτογράφηση σε Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, δεν αφήνεται ποτέ στην τύχη. Η θέση του κάθε ηγέτη είναι υπολογισμένη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στέκεται ακόμα πιο πίσω και μακριά από τον Τραμπ, σε σχέση ακόμα και με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη δεύτερη σειρά και εγγύτερα στο κέντρο. Και είναι γνωστό βέβαια ότι οι σχέσεις του Τραμπ με τον Ζελένσκι δεν είναι καθόλου καλές.

Ακόμα και μετά το πέρας της φωτογράφησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να οδεύει κατευθείαν στο εσωτερικό του παλατιού Huis Den Bosch χωρίς να επιχειρήσει να προσεγγίσει τον Τραμπ. Εκεί παρατέθηκε το επίσημο δείπνο όπου το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας φιλοξένησε τους ηγέτες των κρατών-μελών. Εκεί περίμενε τον Κυριάκο Μητσοτάκη (και την Ελλάδα γενικότερα) μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη, αφού στο τραπέζι που δείπνησε ο Τραμπ, ομοτράπεζος ήταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μαζί με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και τον πρόεδρο της Τσεχίας Πετρ Πάβελ. Φυσικά οι Τούρκοι δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτα τέτοια επικοινωνιακά «δώρα» και έτσι τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας έκαναν… παντιέρα τα φωτογραφικά στιγμιότυπα Τραμπ – Ερντογάν.

Αν μη τι άλλο, η εξαιρετικά φιλική στάση του Αμερικανού προέδρου στον Ερντογάν δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και σίγουρα λέει πολλά. Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης που παραχώρησε «γη κα ύδωρ» στην Ουκρανία ζημιώνοντας ποικιλοτρόπως την Ελλάδα, βλέπει σήμερα τον εαυτό του να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της… εξορίας.

Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, η περιθωριοποίηση είναι η φυσική κατάληξη ενός ηγέτη που συρρικνώνει συνεχώς το κύρος της χώρας που εκπροσωπεί, που ασκεί κοντόφθαλμη και μονοδιάστατη διπλωματία, που παραχωρεί τα πάντα χωρίς να κερδίζει τίποτα το εθνωφελές και που έχει γίνει δεδομένος.

Σε διεθνή δυσμένεια έχει φέρει τη χώρα μας ο Μητσοτάκης - Και επίσημα τέλος στο παραμύθι της δήθεν... απομονωμένης Τουρκίας.

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη γίνεται ακριβότερη την ώρα που οι μισθοί δεν ακολουθούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Κλοπή στην Πάτρα με αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια, ενώ ο δράστης φέρεται να έκανε αγορές σε περίπτερο στη γειτονιά του θύματος

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Η βιβλιοθήκη του σκότους: Τα βιβλία μαγείας και αποκρυφισμού που αγόραζε ο Επστάιν αποκαλύπτουν το κτηνώδες προφίλ του

Βιβλία για παιδεραστία, σεξουαλική γιόγκα, σκοτεινά τάγματα μαγείας και Καμπαλισμό διάβαζε αποδεδειγμένα ο σατανικός Τζέφρι Επστάιν

Ελευθέριος Ανδρώνης